Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Герасименко освојио златну медаљу на Светском Купу у Аустрији

Дмитрy Герасименко репрезентативац Србије и узданица ЏК Црвена звезда освојио је златну медаљу на Светском купу у Оберwарту у Аустрији.

Освајањем титуле шампиона на Светском купу, Дмитрy Герасименко, српски представник на предстојећим ОИ у Лондону наставио је низ врхунских резултата на медјународној спортској сцени.

На путу до највишег степеника победничког постоља, Герасименко је остварио максимални учинак, у шест мечева- шест победа. На татамију, редом је елиминисао прво Словенца Давида Куковицу, затим Британца Мицхаела Хорлеyа, Монголца Енкхбата Ерденебилега, Корејца Кyу Wон Лее и у борби за улазак у финале Немца Цхристопха Ламберта. У мечу за титулу шампиона Дмитрy Герасименко је максималним резултатом 10 :0 ( ипоном) победио троструког првака Европе Украјинца Валентyна Грекова.

– Задовољан сам јер настављам заиста одличан низ резултата. Посебно бих истакао да сам и у мечу за златно одличје врло лако ипоном за два минута и 26 секунди савладао троструког шампиона Старог континента. Ово је и одлична припрема за круну сезоне, Олимпијске игре у Лондону истакао је Дмитрy Герасименко.

До сада Дмитрy Герасименко је на такмичењима Светског купа освојио злато и три бронзе, у Бакуу односно Ташкенту, Самои и Тбилисију.

Повезане вести

4 comments

Djoksonidis феб 13, 2012 at 14:25

Naravno, normu je jos pre ostvario 😉 Nadamo se nekoj od medalja na OI u Londonu.. Sve smo bolji u pojedinacnim sportovima!

Reply
alerim феб 13, 2012 at 15:17

kad je ostvario normu?! koliko ja znam nije je imao,bar do ovog takmicenja..

Reply
alerim феб 13, 2012 at 13:42

jel ima sad normu za OI?!

Reply
Djoksonidis феб 13, 2012 at 13:18

Pobi pola sveta na tatamiju 😎 Bravo,majstore, ti si blago Srbije!

Reply

Leave a Comment