Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда носилац у 3. колу квалификација за Лигу шампиона

ФК Црвена звезда ће, уколико одбрани титулу у Србији, бити носилац и у трећем колу квалификација за УЕФА Лигу шампиона. То је јасно од расплета у осмини финала Лиге Европе и испадања Ренџерса, јер је сада извесно да шкотски првак не може да прескочи клуб са Маракане по коефицијенту. Пројектовани носиоци, према коефицијенту и тренутном стању у европским лигама, доносе податак да би осим Црвене звезде носиоци у трећем колу квалификација за Лигу шампиона требало да буду Динамо из Загреба, Олимпијакос, Славија из Прага, Јанг бојс и Ренџерс.

Уколико не буде изненађења, што је мала вероватноћа, потенцијални противници били би им бугарски Лудогорец, румунски ФСЦБ, азербејџански Карабах, Макаби из Тел Авива, шведски првак Малме и пољски великан Легија.

Велике су шансе и да Црвена звезда не почне квалификације од првог кола, како би стартовала од друге рунде потребно је да Лигу шампиона освоји клуб који ће место у елитном такмичењу да оствари преко првенства. У пракси то значи да би на Маракани требало да навијају за Реал Мадрид, Бајерн, Манчестер сити и Пари сен Жермен, сигурне кроз шампионат. Није нереално ни да свих осам учесника четвртфинала Лиге шампиона кроз првенство обезбеде такмичење у елитном купу. Тренутно су у тој зони Порто (бод више од треће Браге), Челзи (три поена више од петог Вест Хема који има и меч мање), док су Дортмунд и Ливерпул у великој борби да пређу изнад црте.

Најмање реално је да се међу првих четири у Енглеској добаци Ливерпул, па је закључак да Црвеној звезди не би одговарало да титулу првака Европе освоји великан са Енфилда.

Повезане вести

Leave a Comment