Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатКонференције за медијеНајновијеФудбал

Станковић: „Атрактивном игром на победу“

Црвену звезду сутра од 19 часова на стадиону „Рајко Митић“ очекује сусрет са екипом Младости у оквиру 28. кола Суперлиге Србије, а очекивања пред дуел са тимом из Лучана изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Доста дуго се размишља о мини одмору, међутим то не мења планове, не може да промени наше планове. Размишљали смо о одмору и пре петнаест и пред десет и пре седам дана зато што играмо на свака три дана. Сигурно да момци дају све од себе, сконцентрисани су, фокусирани, тражим сутра још један напор, да изгурамо то како треба и како смо зацртали. После тога имају заслужених пар дана предаха, када ће моћи да се добро одморе и ментално и физички, али и да се припреме за оно што следи, а то је наше финале – истакао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Дејан Станковић истакао је да ће црвено-бели тежити перфекционизму, лепоти и ефикасности, али и да су ипак три бода најбитнија.

– Три бода су најбитнија, начин на који ћемо стићи до њих није битан. Рекао сам и пред утакмицу коју смо играли против Вождовца да ме не занима да ли ће бити лепо или ружно, на крају је било лепо. Доста зависи и од дана, противника и још много фактора. Тежићемо ка перфекционизму, лепоти, ефикасности, али и 1:0 доноси три бода. Не постављам себи много питања како ће то да изгледа, желим само да то буду три бода и ништа друго ме не занима.

Шеф стручног штаба нашег тима поручио је да није зацртао циљ да његова екипа постигне 100 голова, него да освоји првенство.

– Није ми то битно, битно ми је да ова генерација буде упамћена по ономе што ће оставити иза себе, да ли ће то бити голови, победе, титуле се броје. Титула је нешто због чега улазиш у историју Црвене звезде, на тај начин се уписујеш златним словима у историју клуба, то ће се помењити, као што се помињу титуле освојене годинама уназад, сви успеси Црвене звезде остварени у деценијама за нама. То је лепо и то треба да се запише, да ли ћемо ми имати 100 или 10 голова и узети титулу то не мења ствари. Пред почетак првенства поставимо циљеве, а то су првенство, групна фаза европског такмичења и куп, не спремам рекорд, две или три утакмице у сезони, спремам 60, тачније колико год их има и тежим ка остваривању циљева. Сутрашња утакмица и било која следећа је само једна карика у ланцу успеха који ми желимо да направимо и дођемо до зацртаног циља. Како ћемо и шта ћемо потпуно је небитно, битна је титула, Европа, куп, то су циљеви не само једна утакмица.

Осврнуо се некадашњи капитен Црвене звезде и на одлично издање Жељка Гаврића на утакмици против Вождовца.

– Презадовољан сам како је изгледао против Вождовца, тако треба Гавра да изгледа, тако је изгледао када сам дошао у клуб, био стандардан. Све момке називам стандардним и онда идемо по заслугама. У моментима када Гавра није играо није заслужио да игра, сада се полако подиже, сигурно ће имати већу минутажу, тако класификујем ствари.

Говорио је Дејан Станковић и о Дијегу Фалћинелију који се вратио на терен после прележаног корона вируса.

– Дијего није спреман за 90 минута, то је сигурно после свега што је прошао. Опет напомињем да нам је здравље играча на првом месту. Немам ја ништа од тога ако ћу њега да гурнем у ватру и да се момак повреди зато што није спреман и није прошао тренажни циклус. Ми хоћемо да истрпимо некога ко се враћа, али мора да стекне кондицију и буде стопостотно спреман да одговори задатку.

Шеф стручног штаба нашег тима ни овог пута није пропустио прилику да истакне колико подршка навијача са трибинама недостаје црвено-белима.

Много пута сам поновио да ми је веома жао што се полако навикавамо на празан стадион. Фудбал се игра превасходно због навијача. Мислим да овај фудбал који ми играмо би много пријао навијачима Црвене звезде и да им и овако прија, они воле такав фудбал, нападачки, са доста голова. Воле да виде храбру екипу, ентузијазам, конкретност, директност, организованост, то је оно што чини тим ове Црвене звезде јаким. Сигуран сам да су навијачи поносни на ове момке колико сам и ја – закључио је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

The post Станковић: Атрактивном игром на победу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment