Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Црвена звезда домаћин Партизану (недеља, 19.30h)

Кошаркаши Црвене звезде такмичарску недељу након врло важних победа над екипама Сплита и Химкија, завршавају утакмицом и дербијем 21.кола АБА лиге јтд против Партизана Нис.

Наредни меч са градским ривалом је наставак серије утакмица које црвено-беле очекује у марту месецу, а колико је распоред згуснут говори и податак да ће екипа већ наредне недеље поново три пута на паркет (Цибона, Панатинаикос, Будућност).

У таквом распореду црвено-бели желе да наставе серију добрих утакмица, а тим се након изузетно тешког периода у коме је био десеткован одсуством петорице играча полако комплетира, па су тренеру Радоњићу на располагању готово сви играчи, али не и сви – јер капитен Брнако Лазић због казне неће бити у недељу на терену.

Ово ће бити трећи овосезонски дуел два ривала, у оба претходна славили су црвено-бели. У првом лигашком дуелу 80:79, а у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа на путу ка освајању трофеја за Црвену звезду било је такође минималних 79:78.

Ово ће бити 44. дуел црвено и црно-белих у регионалном такмичењу, а тренутни скор је 22-21 за црвено-беле.

Колико је претходни период био тежак за црвено-беле говоре и бројке – од завршнице Купа Радивоја Кораћа који су кошаркаши Црвене звезде освојили без петорице играча у саставу, наш тим одиграо је 12 утакмица з Евролиги и АБА лиги у периоду од само 30 дана!

Пред наредни меч, тренер Црвене звезде Дејан Радоњић каже:

Утакмице Црвене звезде и Партизана увек имају специфичну тежину, ми смо у жестоком ритму, и уз то, исти ритам нас очекује и у наредном периоду и након утакмице са Партизаном. Осим специфичне тежине, и Партизан и ми имамо додатне разлоге да дамо наш тренутни максимум. Немамо капитена Бранка Лазића за утакмицу са Партизаном, али остали играчи зато морају да буду спремни да дају максималан допринос – рекао је тренер црвено-белих.

Дејан Давидовац: – Дерби утакмице увек имају своју специфичност и набој, добро се познајемо јер ће нам бити трећа утакмица у сезони. Да не користим фразе, заиста није важна ни тренутна форма, ни тренутне амбиције. Нама је заиста било тешко у претходном периоду, момци који су били ван екипе су нам много недостајали у сваком смислу,а утакмица је било баш пуно. Полако се комплетирамо,мада нећемо имати капитена у недељу на паркету. Хватамо ритам, и желимо да наставимо да се подижемо као тим. Очекујем велику борбу и наш максималан ангажман – рекао је Давидовац.

На некомплетној табели АБА лиге, Црвена звезда тренутно има скор 15-2, док је недељни ривал тренутно са скором 7-12

Меч 21.кола игра се у недељу од 19.30 часова у хали „Александар Николић“ а већ у уторак од 18 сати следи и дуел са Цибоном на истом месту у заосталој утакмици регионалног такмичења.

The post Црвена звезда домаћин Партизану (недеља, 19.30) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 мар 13, 2021 at 19:03

GAZI ZVEZDO TUĐMANOVU SEKTU 20-30 POENA RAZLIKE

Reply

Leave a Comment