Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеРукомет

IN MEMORIAM: Петар Фајфрић (1942-2021)

Данас, 11. марта 2021. године у 80. години живота преминуо је у Шапцу некадашњи истакнути рукометаш и рукометни тренер Петар Фајфрић.

Фајфрић је рођен 15. фебруара 1942. године у месту Беркасово у општини Шид. Имао је веома дугу играчку каријеру, а интересантно је напоменути да је наступао искључиво за домаће клубове. Каријеру је започео у земунској Младости из које прелази у редове Црвене звезде. Након нашег клуба наступао је још и за Црвенку са којом је 1969. године стигао до шампионске титуле у некадашњој Југославији и шабачку Металопластику. Играо је на позицији левог крила, али се посебно истицао у игри у одбрани. Учествовао је на Олимпијским играма са репрезентацијом Југославије 1972. године у Минхену када су „плави“ стигли до златне олимпијске медаље. Са репрезентацијом је још освојио две бронзане медаље на Светским првенствима и то 1970. у Француској и 1974. у Источној Немачкој.

По окончању играчке каријере посветио се тренерском позиву. Био је помоћни тренер шабачке Металопластике када је овај клуб остварио највеће успехе у историји српског рукомета попевши се два пута на кров Европе, а затим је као главни тренер предводио Женски рукометни клуб Медицинар из Шапца. Од 2012. био је члан управе овог клуба.

Повезане вести

Leave a Comment