Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Волден и чврста одбрана водили Црвену звезду до победе у Сплиту

Кошаркаши Црвене звезде остварили су у Сплиту нови тријумф у АБА лиги пошто су домаћи истоимени тим победили 71-60.

У изузетно тврдој утакмици, црвено-бели су водили практично од друге четвртине, а победу су осигурали у последња 4 минута у којима су чврстом одбраном задржали екипу Сплита без поена, а са линије пенала и осигурали победу.

Најефикаснији играч на утакмици био је сјајни Кори Волден са 24 поена, док је Добрић додао 12.

Црвено-бели су тако у 20. колу стигли до 15. победе у текућој сезони на Јадрану, уз само два пораза, очекују их заостале утакмице са Крком (НМ), Цибоном и Олимпија Цедевитом у Београду.

Као што су и најавили тренер Радоњић и капитен Лазић пре овог дуела, прво полувреме донело је чврсту праву првенствену утакмицу са много контакта, а осим +6 за Црвену звезду (20-26) остатак првог дела протекао је у изједначеној игри.

На полувремену је било 32-33 (13 поена Волдена), а прву осетнију предност за овакву утакмицу остварила је Црвена звезда након тројки Добрића и Волдена (51-59).

Међутим, након тога виђена је спорна ситуација искусни Укић је убацио тројку, Лазићу испод коша досуђена искључујућа лична грешка, Сплит је добио два пенала и лопту са стране, али у црвено-бели успели да се одбране.

Јунак овог меча Кори Волден је погодио своју нову тројку и одбио нову претњу домаћих, а у самом финишу уз већ описану одличну одбрану, пенале су погађали половично Добрић и Давидовац, а по два погађали Лојд (можда и најлошија шутерска утакмица у сезони) и Јагодић Куриџа за коначних 60-71.

Екипа Црвене звезде враћа се у Београд одмах након утакмице, а већ у четвртак очекује их нови изазов, дуел са екипом Химкија која стиже у Београд у доброј форми нкон победа над Реалом и Зенитом у ВТБ лиги у понедељак.

Црвено-бели наредни меч АБА лиге играју у недељу од 19.30 са екипом Партизана.

The post Волден и чврста одбрана водили Црвену звезду до победе у Сплиту appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE мар 9, 2021 at 15:09

PA I MI DA POBEDIMO NEKOGA..DAVIDOVAC I LOYD NAJBOLJI..REŠETAJU KOŠ,NE GUBE LOPTE..IZASLI SMO IZ KRIZE.DO HIMKIJA

Reply
MILOS RANKOVIC мар 9, 2021 at 11:33

Nije to bilo toliko dobro ali borba je bila vrhunska.bacanje po parketu.skokovi.trcanje.jaka odbrana.sad ove sto se bore za opstanak da oderemo u nedelju to jest kriminalni klub partizan.njih treba skroz zgaziti.samo jako dosta vise zamerki pocinje ono sto nam treba Aba liga posle sesti i lepo praviti tim za sledecu sezonu

Reply

Leave a Comment