Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда и Моцарт посетили Сигурну кућу за 8. март

Црвена звезда из године у годину наставља да показује величину, наш клуб учествовао је у бројним хуманитарним акцијама. Другу годину заредом, представници Црвене звезде и компаније Моцарт на челу са тренером Дејаном Станковићем посетили су Сигурну кућу, како би 8. марта указали на важност борбе против насиља у породици. Стратег српског шампиона, као и фудбалер Милан Гајић улепшали су празник овим храбрим женама.

Са великим задовољством смо дошли овде, најмање што можемо да учинимо је да овим дивним женама честитамо 8. март, да виде да мислимо на њих. Свим дамама желим да буду срећне не само на 8. март негó до краја живота. Овим дамама овде са децом желим да истрају и буду јаке и што пре се врате у нормалан живот јер то заслужују. Не верујем да је неко рођен да би патио и скривао се од некога. Црвена звезда увек мисли на велике ситнице како би ово назвао, и да никад није пропуштала акцију да стане у прве редове, да се огласи за оне којима је помоћ најпотребнија. Годину дана сам у клубу ово је други 8. март, и друга акција за Сигурну кућу. Ту смо на располагању и увек ћемо бит иса великим срцем – нагласио је Станковић.

Руководилац Сигурне куће Зорица Домошљан рекла је да је сваки дан 8. март и да жене не треба да трпе насиље већ да се изборе за своја права.

Хвала на посети и поклонима Црвеној звезди и компанији Моцарт, заиста нам то много значи. Нама је помоћ константно потребна јер локалне самоуправе немају довољно средстава за наше финансирање. Ми тренутно имамо проблема мањка простора, надамо се да ћемо у наредном периоду обезбедити боље услове за наше кориснице – рекла је Домошљан.

Фудбалер Црвене звезде Милан Гајић, честитао је свим дамама 8. март, и скренуо пажњу на проблема свакодневнице у ком се жене налазе.

Трудимо се да сваким нашим гестом укажемо на проблеме са којима се ове жене сусрећу. Надам се да ће их у будућности бити све мање. Искористили смо овај тренутак да скренемо пажњу на тај детаљ. Према женама се треба опходити као да је сваки дан 8. март, иако је дан жена и треба посебно нагласити овај дан, личним примером требамо да покажемо да жене поред нас требају да се осећају сваког дана као да је 8. март. – рекао је Милан Гајић, десни бек Звезде и члан “златних орлића” са Новог Зеланда, који се недавно нашао и на списку новог селектора Драгана Стојковића Пиксија.

Директор корпоративних комуникација компаније Моцарт Борјан Поповић, скренуо је пажњу на свакодневни проблем са којим се сусрећу жене, и захвалио се Црвеној звезди која је присутна у од почетка у овој кампањи, а посебно шефу стручног штаба Дејану Станковићу и играчу Милану Гајићу што промовишу овај хуманитарни гест.

– Више од деценије сарађујемо са Сигурном кућом и из искуства знамо да се на овај проблем мора стално указивати. Покушали смо да пронађемо модел преко којег бисмо континуирано слали важну поруку, а ФК Црвена звезда је наш партнер од почетка кампање покренуте у сарадњи са Координационим телом за родну равноправност. Хвала тренеру Дејану Станковићу што је одмах стао уз нас и помогао да се ова порука још више шири, као и Милану Гајићу који је са нама посетио жене збринуте у овој установи.

Ово су проблеми које само заједно можемо да решавамо, а уз помоћ више од 650 спортиста желимо да им дамо додатну снагу да се боре – истакао је Борјан Поповић, директор корпоративних комуникација компаније Моцарт.

“Отвори очи, пријави насиље на 0800-100-600” поручује више од 650 спортиста…

The post Звезда и Моцарт посетили Сигурну кућу за 8. март appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment