Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Бен досегао рекорд

Уписао се у стрелце против Чукаричког – Ел Фарду Бен и постигао 60. гол у дресу Црвене звезде, чиме се на вечној листи најбољих странаца стрелаца изједначио на првом месту са Ричмонд Боаћијем.

Од првог тренутка када је обукао црвено-бели дрес и заиграо у Београду против ЦСКА из Москве у оквиру утакмице шеснаестине финала Лиге Европе, па све до данас – Ел Фарду Бен био је више него константан и доприносио добрим резултатима нашег клуба. Незамењив је био нападач са Комора код Владана Милојевића, али и код Дејана Станковића и покривао готово све позиције у офанзиви нашег тима. Голови и асистенције су дефинитивно оно што представља његов заштитни знак кроз читаву каријеру, а то градиво је додатно утврдио када је заиграо за Црвену звезду.

Убрзо је постао један од најцењенијих странаца који је обукао дрес нашег тима. И то не само због голова и асистенција, већ и захваљујући огромној и непоштедној борби коју редовно приказује. Тако је било и синоћ када је срушио „бедем“ Чукаричког и допринео томе да наш тим настави победнички низ који има у првенству. Поготком је стигао до броја 60, чиме се изједначио на вечној листи најбољег странца стрелца у црвено-белом дресу са Ричмондом Боаћијем. О његовом значају за наш тим говори јасно и изјава Дејана Станковића који је Бена после синоћње утакмице назвао – златом.

Прилику да некадашњег саиграча престигне и у потпуности се издвоји на листи стрелаца имаће већ у утакмици против Мачве која је на програму у четвртак од 19:10. Бен је по још нечему најбољи странац у историји нашег клуба, с обзиром на то да је забележио чак 118 наступа и потпуно се осамио у врху.

СТАТИСТИКА БЕНА У ЗВЕЗДИ:

УТАКМИЦЕ: 118

ГОЛОВИ: 60

АСИСТЕНЦИЈЕ: 31

The post Бен досегао рекорд appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Delije Sever Ns мар 8, 2021 at 21:29

Svaka čast legendo.Mnogo toga dobrog si doneo našoj Crvenoj Zvezdi…živ bio care.

Reply

Leave a Comment