Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Црвена звезда у четвртфиналу Евро Купа

Ватерполисти Црвене звезде пласирали су се у четвртфинале ЛЕН Евро Купа пошто су и у реванш мечу осмине финала, у Београду, савладали фрнацуски ЕН Туркоан из Лила са 7:6.

Црвено-бели су после победе у првом мечу у Француској од 12:9 имали солидну предност пред сусрет у престоници Србије.

Није добро почело по тим Александра Филиповића. Французи су повели са 1:0, а наши ватерполисти нису успевали да пронађу пут до мреже гостију. У другој четвртини Туркоан је дуплирао предност, иако је Владимир Мишовић бриљирао на Звездином голу. Кључан моменат десио се у 14. минуту сусрета када је Винкур зарадио искључење, а потом су судије досудиле и петерац који је реализовао Вељко Танкосић и покренуо Звездину машину. Пред крај првог полувремена Гаврил Суботић је донео изједначење и могло је лакше да се дише.

Звезда је на почетку трећег периода игре преокренула резултат у своју корист голом Милоша Вукићевића. Након новог изједначења, црвено-белима је поново додељен петерац, а сигуран је опет био Танкосић. Кризман није дозвољавао Београђанима да се резултатски одлепе, прво у 21. минуту, а потом када је Душан Тртовић донео ново вођство Звезди и у самој завршници треће четвртине за 5:5.

У последњем делу игре Кујачић доводи Туркоан у вођство. Средином четвртине Танкосић постиже сјајан гол са дистанце за ново изједначење. Црвено-бели су се сјајно бранили, а са друге стране покушавали да дођу до још једног гола који би им осигурао миран крај. То се и десило три минута пред крај меча када је Вук Милојевић фантастично испливао контру и матирао голмана гостију за коначних 7:6.

Поред Црвене звезде у четвртфинале Евро Купа пласирали су се Раднички (Србија), ОСЦ Будимпешта, Солнок (Мађарска), Сабадељ (Шпанија), Вуљагмени (Грчка), Динамо Москва (Русија) и ХАВК Младост (Хрватска).

Црвена звезда – ЕН Туркоан 7:6 (0:1, 2:1, 3:3, 2:1)

Београд – Базен: 25. мај (МГМ). Судије: Николаос Будрамис (Грчка) и Габор Вогел (Мађарска). Искључења: Црвена звезда 14, Туркоан 9. Петерци: Црвена звезда 2(2), Туркоан 1(0).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3, Касум, Марковић, Суботић 1, Милојевић 1, Вићковић, Шулц, Вукићевић 1, Тртовић 1, Смиљевић, Радовић, Алексић. Тренер: Александар Филиповић.

ЕН ТУРКОАН: Дубоа, Авена, Винкур, Купло, Гргуревић 1, Рокијета, Каноне 1, Бен Ромдан, Кризман 3, Рандић, Баничевић, Кујачић 1. Тренер: Џонатан Гесквије.

The post Црвена звезда у четвртфиналу Евро Купа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

ivan niksic мар 6, 2021 at 23:10

S obzirom na sveukupnu situaciju, ulaganja, stvarno i prijatno iznenadjenje i veliki uspjeh! Svaka cast, bravo momci! ,Idemo dalje!’

Reply
ĐOLE BARI 91 мар 6, 2021 at 22:34

BRAVO MOMCI ,SAMO NAPRED.

Reply

Leave a Comment