Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Чукарички

Фудбалери Црвене звезде сутра од 19:15 дочекују Чукарички на стадиону ,,Рајко Митић” у оквиру 26. кола Суперлиге Србије. Црвено-бели су у прошлом колу националног првенства славили у гостима против екипе ТСЦ-а са 3:1. Изабраници Дејана Станковића, наставиће поход ка четвртој узаступној титули.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Против Чукаричког смо до сада одиграли 58 утакмица у свим такмичењима. Забележили смо 45 победе, четири ремија и девет пораза, уз гол разлику 140:47 у корист црвено-белих. Од почетка новог миленијума, наш тим је одиграо 37 утакмица против “Брђана” и забележио је 28 победа, четири пута смо ремизирали и седам пута били поражени од тима са Бановог брда, уз гол разлику 88:35 у корист нашег тима.

Најубедљивију победу у националном шампионату и једну од највећих у историји забележили смо управо против Чукаричког. Било је то у сезони 1996/97 када је Црвена звезда славила резултатом 8:1 головима Јовичића (3), Вулевића (2), Анића, Мићића и Мариновића.

Последња утакмица против „Брђана“ завршена је победом нашег тима резултатом 3:1. Голове за црвено-беле постигли су Немања Милуновић, Милан Павков и Алекса Вукановић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице 24. кола, између Црвене звезде и Чукаричког, можете да пратите на каналима Аренаспорт 1 и Б92, са почетком у 19:15. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 68 освојена бодова налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 22 победа и два ремија, уз гол разлику 64:10. Последњу утакмицу у шампионату одиграли су на страни против ТСЦ-а из Бачке Тополе, и славили су у том дуелу са 3:1. Што се тиче Чукаричког, налазе се на трећем месту са 51 бод. У досадашњем делу сезоне остварили су 15 победа уз шест ремија и четири пораза уз гол разлику 49:20. Последњи меч одиграли су против Металца из Горњег Милановца код куће где су славили са 2:0. У пролећном делу сезоне остварили су сјајан учинак, четири пута су славили, а једном су ремизирали.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Чукарички игра офанзиван фудбал, склоп је младости и искуства. Од како је Вељко Бирманчевић напустио клуб и отишао у Малме, најбољи стрелац екипе је Асмир Кајевић са шест погодака и четири асистенције. Ту је и Ђорђе Јовановић који је дошао из Цадиза, млади нападач стартер је овог пролећа, а постигао је и четири поготка на шест мечева. Кључеве везног реда држе Марко Доцић и бивши играч Црвене звезде Срђан Мијаиловић. Шансу на голу добио је млади Ђорђе Петровић који је примио само један гол на последње четири утакмице од кад му се пружа прилика.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар меча биће Данило Грујић из Ниша, а поред аут линија помагаће му Милован Ристић и Далибор Ђурђевић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Недеља:

– 13:00 Инђија – Радник

– 15:00 Мачва – Пролетер

– 15:00 Металац – ФК Воздовац

– 15:00 Нови Пазар – Спартак Суботица

– 15:00 Раднички Ниш – ТСЦ Бачка Топола

– 15:00 Војводина – Јавор

– 17:05 Рад – Партизан

Понедељак:

– 16:00 Бачка – Младост

– 18:05 Златибор Чајетина – Напредак

The post У сусрет противнику – Чукарички appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment