Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвено-бели отпутовали за Атину (петак, 20h)

Кошаркаши Црвене звезде отпутовали су у Атину (преко Франкфурта) на утакмицу 28. кола Евролиге са Олимпијакосом.

Црвено-бели су поново у изузетно напорном режиму утакмица, током којег ће одиграти 11 утакмица у месецу марту, али и даље без четворице првотимаца који ће се постепено прикључивати првом тиму након опоравка од вируса Ковид-19 и свих неопходних тестова након тога.

Ово ће бити 9. дуел два тима у Евролиги, Олимпијакос има бољи скор 6-2, а у првом овосезонском дуелу црвено-бели из Пиреја су славили у драматичној завршници резултатом 81:79.

На готово идентичан начин Црвена звезда је поражена против Бајерна, али времена за анализу практично нема, тим је у среду одрадио лакши тренинг опоравка и већ у четвртак у 6 часова кренуо преко Немачке за Атину на дуел који се игра у дворани „Мира и Пријатељства“ у петак од 20 часова.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић: – Дупли је програм, сада следи утакмица са Олимпијакосом, али за разлику од осталих тимова, ми смо имали тај „дупли програм“ и прошле недеље. У напорном ритму, жешћем него наши ривали, идемо у Атину на наредну утакмицу. Олимпијакос је тим са квалитетом и огромним искуством, саставјен од играча који су оствајали титуле првака Европе. Потпуно нам је јасно да нас чека утакмица у којој морамо да будемо спремни да играмо добро и да покушамо да будемо конкурентни. Надам се да ћемо свакако моћи да користимо још понеког играча, што би било значајно, али што у оваквом ритму без тренинга није једноставно. Ми смо од краја јануара у оваквој ситуацији, сада је март, и надам се да ћемо и у оваквом распореду утакмица знати да превазиђемо ту ситуацију што квалитетније – рекао је пред пут тренер Црвене звезде.

Алекса Ускоковић: – Олимпијакос је врло квалитетна екипа, посебно играју добро код куће у Пиреју. Иако губимо утакмице у неизвесним завршницама, без обзира на све ове велике проблеме, чини ми се да напредујемо константно, као да ће доћи тај моменат, и очекујемо га што пре, када ћемо моћи да „преломимо“ овакве неизвесне утакмице и да победимо. Знамо свакако да ће бити тешко, али очекујем да можемо да победимо у Атини – рекао је Ускоковић који игра дебитантску сезону у Евролиги:

Имам велику подршку саиграча и тренера, уживам у сваком минуту и секунду на паркету, и све ми делује помало нестварно. Надам се да ћу кроз све те утакмице и искуство које стичем још више напредовати – рекао је млади бек Црвене звезде.

Олимпијакос тренутно има скор 11-16, Црвена звезда 7-20.

Одмах по завршетку утакмице црвено-бели се враћају за Београд, а већ у понедељак очекује их утакмица АБА лиге против Сплита на Грипама.

The post Црвено-бели отпутовали за Атину (петак, 20) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment