Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Јубилеј Дејана Станковића – 50. меч на клупи Црвене звезде

Фудбалери Црвене звезде у среду 3. марта у оквиру 25. кола Супер лиге Србије гостују у Сенти екипи ТСЦ-а. Свакако предстојећи дуел представља један од најтежих изазова који стоје пред нашом екипом до краја актуелне сезоне, али свакако овај сусрет остаће у сећању нашем тренеру Дејану Станковићу. Наиме, Дејан Станковић ће као тренер у Сенти по 50. јубиларни пут извести црвено-беле фудбалере на терен.

У незгодном тренутку Станковић је преузео фудбалере Црвене звезде, након ере Владана Милојевића, тренера који свакако остварио највеће клупске резултате након 1991. године и освајања европске и светске титуле. Свој деби на клупи црвено-белих забележио је 15. фебруара претходне године када су наши фудбалери гостовали на Бановом брду и у дуелу са екипом Чукаричког славили резултатом 2:0 головима Вељка Николића и Његоша Петровића.

Током претходних 49 мечева Станковић је Црвену звезду водио 33 пута у домаћем шампионату, четири пута је седео на клупи нашег клуба у мечевима националног купа, а када је европа у питању забележио је 12 наступа као тренер. Укупно је остварио 37 тријумфа, девет сусрета је завршено без обедника, а црвено-бели су претрпели свега три пораза. Интересантно је напоменути да је један од три пораза доживљен управо у дуелу против наредног ривала. Црвена звезда је 14. јуна 2020. године поражена на Градском стадиону у Сенти ор ТСЦ-а резултатом 1:2. Остала два пораза претрпљена су у прошлосезонском полуфиналном дуелу Купа Србије од Партизана (0:1), као и на старту овосезонске групне фазе УЕФА Лиге Европе против немачког Хофенхајма у Зинсхајму резултатом 0:2.

Честитамо Дејану Станковићу на првом тренерском јубилеју уз наду да ћемо га још дуго гледати на клупи нашег тима и да ће целокупна екипа наставити са резултатима какви су виђени у претходних годину дана.

Повезане вести

1 comment

ReD мар 3, 2021 at 06:09

Bravo Deki 👏👏👏
Red je na duplu krunu.

Reply

Leave a Comment