Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Црвено-бели тријумфално кроз Француску

Ватерполисти Црвене звезде савладали су француског представника Туркоан 12:9, у првом мечу осмине финале ЛЕН Купа Европе!

Изабраници Александра Филиповића су имали предност током целог меча, а у самом финишу капитен Милош Вукићевић са два гола донео је велику предност пред реванш на 25.мају за седам дана, 6.марта.

И поред новог правила ЛЕН-а који није дозволио новим појачањима да наступе у нокаут рунди јер нису лиценцирани од старта сезоне, па Александар Филиповић није могао да рачуна на Николу Рађена и Јусукеа Шимицуа, Звезда је показала поново да је тим.

Туркоан је преко Кујачића први дошао у вођство, да би црвено-бели креирали серију 4:0 коју је повео са петерца Танкосић, а наставили Суботић са играчем више, Басара и опет Танкосић за 1:4. Ипак, за мање од минута у финишу су Авена и Крижман донели 3:4 за крај интезивних првих осам минута.

У другом периоду није било голова, Дубоа и Мишовић су били на висини задатка, одбране веома чврсте, а Звезда није реализовала последњи напад са играчем више.

Веома добар трећи период црвено-белих, Радовић је вратио два гола разлике, а Милојевић и Суботић донели „плус 3“, да би Винкур био бржи од сирене, две секунде пре краја за 5:7.

Велики улог је био у последњем кварталу. Освајач Купа Србије је контролисао два гола предности, Танкосић и Суботић су донели нових три гола разлике, али су одговорили Рокиета и Кујачић и одржавали резултатски прикључак. Проблем је представљало и треће искључење Душана Марковића, што је поново искористио Дражен Кујачић у ситуацији са играчем више за 9:10. У оваквим моментима се гради и истиче карактер, а Звезда је то још једном показала. Два гола капитена Вукићевића у последњем минуту за коначних 9:12 и велику предност пред реванш.

Вељко Танкосић је био најефикаснији са 4 гола, Гаврил Суботић је постигао 3, Милош Вукићевић 2, а по једном су се у стрелце уписали Марко Радовић, Иван Басара и Вук Милојевић.

Црвену звезду пре реванша са француском екипом очекује наставак домаћег шампионата и нови дуел против „вечитог ривала“, у среду на Бањици (19.00).

ТУРКОАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 9:12 (3:4, 0:0, 2:3, 4:5)

Туркоан, базен: Градски. Без гледалаца. Искључења: Туркоан 10, Црвена звезда 12. Играч више: Туркоан 12(2), Црвена звезда 10(3). Петерци: Црвена звезда 1(1).

ТУРКОАН: Дубоа, Авена 1, Винкур 1, Ванхил, Гргуревић, Рокиета, Каноне, Бен Ромдан, Крижман, Ранђић, Банићевић, Кујачић 3, Норберт Де Жесус. Тренер: Жонатан Жесквир

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 4(1), Касум, Марковић, Суботић 3, Милојевић 1, Вићковић, Басара 1, Вукићевић 2, Тртовић, Смиљевић, Радовић 1, Алексић. Тренер: Александар Филиповић

The post Црвено-бели тријумфално кроз Француску appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment