Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Партизан положио оружје пред четом Слободана Тасковића

Успешно су стонотенисери Црвене звезде стартовали у другој фази овосезонске Супер лиге Србије. У прва два сусрета у оквиру плеј-офа убедљиво су, максималним резултатом 4:0 савладани новосадски Раднички и екипа Темерина Ferocoop и у добром расположењу пулени тренера Слободана Тасковића дочекали су данашњи вечити дерби против Партизана.

Партизан : Црвена звезда 0:4

Можда по мало и неочекивано у оквиру 9. кола прве фазе такмичења екипа Партизана је савладала црвено-беле резултатом 4:1, али се мора напоменути да је наша екипа у том сусрету наступила знатно ослабљена. Једини поен стонотенисерима Црвене звезде тада донео је капитен Марко Јевтовић који је резултатом 3:1 (9:11, 11:6, 11:3, 11:6) савладао Бојана Милошевића.

Овога пута, у дворани Спортског центра „Пинки“ у Земуну ситуација је била потпуно другачија. Црвено-бели су славили максималним резултатом 4:0, а интересантно је напоменути да су сва четири дуела окончана резултатом 3:1 у сетовима. Први поен нашој екипи донео је капитен Марко Јевтовић савладавши Бранислава Ђана. Други поен црвено-белима донео је Жолт Пете у дуелу са Бојаном Милошевићем и поред чињенице да је меч отворен тријумфом Партизановог стонотенисера у првом сету. Када је Даниел Тоађер против Луке Марковића донео и трећи поен стонотенисерима Црвене звезде било је јасно да је тријумф на дохват руке. Последњи, четврти поен дело је Жолта Петеа који је савладао Бранислава Ђана и славље је могло да почне.

Морамо ипак бити коректни и истаћи да је Партизан на данашњем сусрету наступио ослабљен неиграњем шпанског интернационалца Марка Дурана, али и наш тренер Слободан Тасковић није могао да рачуна на једног од најзначајнијих играча у тиму Николу Стругаревића који је услед приватних разлога пропустио данашњу борбу за бодове.

– Појединачни резултати:
Б. Ђан – М. Јевтовић 1:3 (4:11, 11:9, 7:11, 7:11)
Б. Милошевић – Ж. Пете 1:3 (11:8, 6:11, 2:11, 6:11)
Л. Марковић – Д. Тоађер 1:3 (6:11, 11:9, 7:11, 7:11)
Б. Ђан – Ж. Пете 1:3 (7:11, 16:14, 6:11, 7:11)

Након овог сусрета Црвена звезда остаје другопласирана на суперлигашкој табели са скором од 12 победа и два пораза и већ сада се са сигурношћу може рећи да се борба за шампионску титулу свела на само два претендента, Црвену звезду и зрењанински Банат. Екипе Партизана и нишког Железничара са по пет пораза у досадашњем делу сезоне имају велики заостатак за водећим двојцем и њихова шансе су сада само у домену теорије.

И у наредном 4. колу плеј-оф фазе Супер лиге Србије стонотенисери Црвене звезде одиграће меч на гостујућем терену. Црвено-бели 11. марта гостују у Нишу где ће у сали у Улици Бранка Миљковића 1 одмерити снаге са екипом Железничара.

За крај морамо наставити са већ сада уобичајеним одбројавањем. Црвено-бели су остварили три тријумфа у три одиграна сусрета, а шампионски трофеј доноси још седам победа у седам предстојећих мечева.
Звезда то може…

Повезане вести

Leave a Comment