Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Убедљив пораз Звезде од Јединства

У утакмици осамнаестог кола Суперлиге за одбојкашице екипа Јединства из Старе Пазове је однела победу против Црвене звезде резултатом 3:0 (25:20, 25:14, 25:15).

Од самог почетка је изгледало да ово није вече црвено-белих одбојкашица. Шесторка Ђорђевић-Таубнер, Милуновић-Сајић, Делић-Родић и либеро Вукомановић су утакмицу отвориле са доста потешкоћа у пријему сервиса. На технички тајм аут су гошће отишле са седам поена предности. Затим су Звездине одбојкашице заиграле добро у одбрани и то им је подигло самопоуздање. Уследиле су успешне реализације контранапада и резултат на семафору је показао 17:17. Штета је што није било довољно концентрације у завршници првог сета да се искористи овај замах. Поново је попустио пријем сервиса и Јединство осваја први сет.

И у другом сету су гошће повеле. На 7:2 Владисављев се одлучио за уобичајену промену дијагонале, па су у игру ушле Јована Симић и Ања Ашоња. Никако наше девојке нису успевале да повежу редове, па Владисављев на 6:11 покушава са новом изменом, овог пута примача и у игру уводи Тијану Цветковић уместо Невене Сајић. Гошће су наставиле да нижу поене из напада, а наш блок није успевао да парира и Јединство убедљиво осваја и овај сет.

У трећем сету се Владисављев определио за измењену поставу. Заиграле су Симић-Ашоња, Милуновић-Цветковић, Делић-Родић и либеро Станковић. Пуне елана гошће су на самом почетку оствариле значајну предност. На 1:8 уместо Делићеве на позицију средњег блокера је ушла Сара Вучићевић, у досадашње току првенства најефикаснији блокер Црвене звезде. Никако црвено беле нису успевале да се супротставе пазовчанкама којима је све полазило за руком. На 5:13 у игру су ушле и Ђорђевић и Таубнер, али ово дефинитивно није било вече одбојкашица Црвене звезде и на крају су гошће заслужено са овог гостовања отишле са освојена три бода.

Најефикаснија играчица утакмице је била Вања Савић са 18 поена, док су у Црвеној звезди по осам поена освојиле Тара Таубнер и Милуновић Милица.

У наставку првенства ће се играти плеј-оф у коме ће Црвена звезда за противника имати поново Јединство из Старе Пазове. Бољи из два сусрета ће изборити пролаз у полуфинале.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈЕДИНСТВО 0:3 (20:25, 14:25, 15:25)

Београд, дворана: УСЦ Вождовац. Судије: Дарко Савић и Горан Градински

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер Т. 8, Цветковић Т. 1, Родић И. 3, Вукомановић К., (либеро), Сајић Н. 7, Милуновић М. 8, Ђорђевић М. 3, Ашоња А. 4, Вучићевић С. 2, Делић Ј. 2, Симић Ј., Станковић К. (либеро) Није играла: Јовановић Ј. Тренер: Александар Владисављев

ЈЕДИНСТВО: Милановић И. 7, Осмајић М. 1, Коцкаревић И. 16, Глушац М 7, Јоњев А. 2, Савић В. 18, Тица Б., Павлашевић А. Илиберо), Ђокић В. 4 Нису играле: Медвед М. (либеро), Недељковић И. и Лазовић И. Тренер: Јово Цаковић

The post Убедљив пораз Звезде од Јединства appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment