Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Кикинђани пали у „Шумицама“

На старту плеј-аута АРКУС лиге рукометаши Црвене звезде дочекали су у дворани УВЦ „Шумице“ екипу Кикинде Grindex. Након велике борбе пулени тренера Жикице Милосављевића остварили су веома важан тријумф којим у наставак шампионата улазе са много више самопоуздања, али и растерећенији када је бодовни салдо у питању.

Црвена звезда – Кикинда Grindex 32:29 (15:14)

Јасна је била калкулација Црвене звезде у вечерашњем дуелу: победа. Нема права на кикс после неуспеха у мечевима за плеј-оф, тако су изабраници Жикице Милосављевића и ушли у меч против екипе која је била први противник којег је Милосављевић савладао на клупи свог клуба.

Звезда отворила меч головима Богојевића и Милошевића, да би Милошевић са још два гола, уз поготке Хорвата и Мајеса, донео Звезди 7:3 у 10.минуту. Тубић и повратник Лисица су предводили Кикинђане до серије 3:0, која им је обезбедила повратак у меч, а до финиша смо видели игру гол за гол. Велики пех је задесио Црвену звезду и голмана Јелића, који је због повреде зглоба морао да напусти терен, што је мало пореметило Звездине редове, а Кикинда преко Комарека са крила у 25.минута стигла и вођства – 11:12. Ипак, Мирко Ђуровић је био мирне руке и са два гола донео Звезди 15:14 пред одмор.

Серија Ђуровића се наставила и на старту другог полувремена, да би заједничким снагама Звездин средњи бек и Алекса Милошевић донели 20:16 у 34.минуту. Очекивало се да после гола Ивана Хорвата за 24:19 Звезда одведе утакмицу у „мирну луку“, али је поново Кикинда успела да се врати у игру серијом од четири везана поготка, комбинованим головима Лисице и Врговића за 25:24. Одговорност је преузео Иван Хорват који је одржавао Звезду у вођству, да би Ђуровић и Роган својим првим голом донели 30:27 пред улазак у последњи минут. У последњем минуту, Хорват је са два гола потврдио победу и завршио меч веома ефектним седмерцем за 32:29.

Иван Хорват најефикаснији са 10 голова, Ђуровић је погодио шест пута, а играч утакмице Алекса Милошевић пет.

Математика је јасна, Звезда победама не мора да гледа шта ће остали противници урадити, а наредни је екипа Црвенке.

Хала: УСЦ „Шумице“
Судије: Горан Ковач (Косовска Митровица) и Срђан Милосављевић (Звечан)
Искључења: Црвена звезда 8, Кикинда 8 минута
Седмерци: Црвена звезда 7(5), Кикинда 5(4).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђуровић 6, Хорват 10(4), Стевовић, Тодоровић 1, Милошевић 5, Милуновић, Јовић, Мајес 3, Рајичевић 1, Јелић, Поповић, Матичић 3(1), Благојевић, Брети, Богојевић 2, Роган 1. Тренер: Жикица Милосављевић
КИКИНДА GRINDEX: Кнежевић, Гамбер 2, Тубић 3, Маринковић 5, Дукатаров, Лисица 7(3), Голић, Кењало 2, Мишков, Станковић, Врговић 5, Панић, Продановић, Комарек 5(1), Маркуш. Тренер: Владимир Митрески

Повезане вести

Leave a Comment