Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Очекивано

Кошаркаши Црвене звезде мтс који и даље имају великих проблема проузрокованих пандемијом вируса COVID-19, нису могли да пруже значајнији отпор екипи ТД Системс Басконија у оквиру 26. кола Евролиге. Од првог до последњег минута игре у „Буеса Арени“ домаћин је био у предности, па се слободно може рећи да је крајњи исход меча сасвим очекиван.

ТД Системс Басконија Виторија-Гастејз – Црвена звезда мтс 87:67 (21:16, 27:11, 18:21, 21:19)

Позитивна вест из овог меча је свакако повратак Корија Волдена у састав црвено-белих који је одиграо прве минуте након дуже паузе. Међутим, тренер Дејан Радоњић био је и у овом мечу лишен помоћи чак четворице првотимаца. То се понајвише осетило у борби у рекету. Доминантни центри Басконије стварали су велике проблеме ослабљеној Црвеној звезди, остварили скакачку доминацију и у многоме одредили ритам утакмице.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Џордан Лојд са 14 поена. Пратио га је повратник Кори Волден који је меч завршио са 10 кошева за 16 минута на паркету. Огњен Кузмић је уписао 9 поена уз седам скокова, а исто толико кошева на свом конту имао је и Огњен Добрић.

Почетак утакмице припао је домаћину који је у раној фази меча дошао до 11 поена предности – 14:3. Велике проблеми услед скраћене ротације највише су се приказивали у рекету црвено-белих, а поготово након што је Огњен Кузмић добио два брза фаула која су практично оставила изабранике Дејана Радоњића без много опција у рекету.

Ипак, паметном и стрпљивом игром црвено-бели су ипак успели да се врате, након тројке Џордана Лојда дошли су на пет поена заостатка – 21:16.

Међутим, искусни састав Басконије знао је да има предност у рекету у овој утакмици. Џекири и Фол су наставили да експлоатишу изостанке високих играча црвено-белих и њихови поени су повећавали предност домаћина. Звезда је губила корак, осетио се замор материјала што не чуди ни најмање с обзиром на кратку ротацију и паклен ритам утакмица. У таквим околностима тешко је било одговорити комплетној Басконији која је другу четвртину отворила серијом 25:6 и дошла до 24 поена предности – 46:22.

Црвено-бели су успели мало да смање предност ривала до одласка на велики одмор – 48:27.

Недостајала је енергија у редовима Црвене звезде, а то ни не чуди из већ наведених разлога. Ипак, борба и жеља нису изостали. Мини-серија у завршници трећег периода који су креирали Огњен Добрић и Кори Волден вратила је заостатак црвено-белих на минус 15 (63:48), али је у завршници четвртине након офанзивног скока поентирао Пјер Хенри уз фаул и одбио налет Звезде.

Успела је Црвена звезда преко Корија Волдена и Огњена Кузмића да се врати и на заостатак од 13 поена, међутим Алекс Питерс је погодио тројку, а затим Полонара украо лопту и поентирао у контри. Та серија 5:0 на нешто више од пет минута пре краја разрешила је питање победника – 76:58.

Паклени ритам за Црвену звезду се наставља. Већ у уторак у дворану ’’Александар Николић’’ долази Бајерн из Минхена, а следећа недеља носи и дупли евролигашки програм.

КК Црвена звезда мтс: Волден 10, Лојд 14 (5ск), Ускоковић 8, Вујчић, Давидовац 8, Лазић, Раданов, Добрић 9, Симоновић 3, Јагодић-Куриџа 6, Симанић, Кузмић 9 (7ск).

Повезане вести

7 comments

Delije Sever Ns феб 26, 2021 at 22:09

Miloše jel ti znaš stav Delija prema Košarkaškom Klubu!

Reply
MILOS RANKOVIC феб 27, 2021 at 23:10

Kolko se ja secam oni si u dolazili na evro ligu a abu bojkotovali.ali kup je Srpsko takmicenje.kad je fudbal bio dole svi su bili na basketu.nije to posteno Zvezda ce uzeti sve u kosarci sem evro lige

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 26, 2021 at 22:00

sigurica

Reply
MILOS RANKOVIC феб 26, 2021 at 21:45

I ZA OVU UTAKMICU NEMA STA RECI,NEMOGU DA SHVATIM OVE MLADE IGRACE RADONJA IM DA SANSU I ONI SVE POGRESNO URADE SEM USKOKOVICA,I ZA OVOG KLOVNA OD BIVSEG TRENERA OBRADOVICA,NEMOJ SPOMINJATI ZVEZDU NIKAD VISE,SVE SI TI OVO SELEKTIRO,ZELIM TI SVE NAJGORE U KARIJERI,DA NEMAS POSLA NIKAD VISE,DA PROPADAS U SVAKOM SMISLU,TI DA TUZIS ZVEZDU I TRAZIS PARE ZA OSVOJEN KUP,TI SI NAS VRATIO U 2011 GOD,TI KAD BUDES USAO JEDNOG DANA U DVORANU PLAKACES ALI OVAJ PUT OD MUKE,MI TEBE MRZIMO,TI NISI ZVEZDAS TI SI JEDAN REKETAS OJI DUGUJE ZVEZDI MILIONE ZA SVE OVE PROMASAJE,NISI HTEO STIMCA,BLAZICA,NEDOVICA,MITROVICA JEL SI ZNAO DA SU ONI ZVEZDASI I DA NISI MOGAO SA NJIMA KAO SA AMERIMA,DABOGDA TRENIRAO MALU KRSNU I TO JE VELIKI KLUB ZA TAKVU PROPALICU KAKAV SI TI,SRAMOTA JE DA GLEDAMO OVAKVU ZVEZDU,DACE BOG SAMO DA TE JEDNOM VIDIM NEGDE U GRADU,TO MI JE SAD NAJVECA ZELJA

Reply
Звездаш феб 26, 2021 at 23:05

„Добро јутро Колумбо!“, што би неки рекли. За мене је Саша Обрадовић „мртав“ још из играчких дана када се у Звезди лечио а примао пуне плате иако није играо, и чим се опоравио, отишао у Будућност. Фукара довека.

Reply
MILOS RANKOVIC феб 26, 2021 at 21:35

MENI NIJE JASNO CIJE KLUB KK CRVENA ZVEZDA,GLEDAM FUDBALERE DIZETE U VISINE,CEKATE IH,PRATITE IH,OK SVE ZASLUZENO,ALI STA JE SA KK,JEL MI UZESMO KUP NIKO DA DODJE DA KAZE NAPRED ZVEZDO,TO NARAVNO MISLIM NA DELIJE,JEL TESKO DOCI ISPRED HALE I MALO PODRZATI OVE LJUDE KAKVI GOD DA SU,JASNO JE DA DELIJE BOLI UVO ZA KK TU PARA NEMA

Reply
MILOS RANKOVIC феб 26, 2021 at 21:31

SVAKA CAST NA BORBENOSTI

Reply

Leave a Comment