Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Италијански медији о дуелу Милана и Црвене звезде

Италијански медији су са великом пажњом испратили реванш меч шеснаестине финала УЕФА Лиге Европе између Милана и Црвене звезде након којег су „росонери“ уз много муке прошли даље, иако у двомечу нису успели да победе српског шампиона.

Укупно 3:3 на крају бурне утакмице у којој су сви у тренутно другопласираној екипи Серије „А! дрхтали као прут за пролаз буквално до последњих момената. И онда им је мало шпански судија Хезус Хил скратио муке не дозволивши црвено-белима да изведу последњи корнер.

Ево и шта кажу италијански портали највећих медија у земљи након проласка Милана у осмину финала.

– „Милан је у следећој рунди, али колико тешко! Са Звездом нерешено и на Сан Сиру“, гласи наслов најтиражнијег спортског дневника на „чизми“, миланског „La Gazzetta dello Sport“-а.

Аутор извештаја утакмице констатује да је пролаз Пиолијевог тима буквално једина ствар која ће се памтити.

– „Једина добра вест вечерас је пролаз у осмину финала Лиге Европе, што, очито, није мала ствар, али и даље је једини позитиван моменат у вечери у којој је Милан мало показао против Звезде. Нека буде одмах јасно, са сличном партијом, европски пут Милана биће завршен већ на следећем кораку“ – пише у уводу извештаја меча у Милану.

Римски „Corriere dello Sport“, у готово пресликаном опису меча, у наслову констатује колико је Милан био близу елиминације од Црвене звезде.

– „Милан је у осмини финала Лиге Европе, али колико је страха било од Станковића“, наслов је извештаја у поменутом медију.

– „На Сан Сиру је било 1:1 са Звездом, после егала 2:2 у првом мечу. „Росонери“ иду даље захваљујући голу више у гостима. Бен је одговорио на гол Кесија, али је на крају бивши играч Интера изгубио битку против Пиолија“ – каже се у уводу извештаја са утакмице.

Торински „Tuttosport“ је у извештају под насловом „Милан се намучио, али је у осмини финала“, изнео и један занимљив податак, а то је да је Милан поритв Звезде извео већ 18. пенал ове сезоне!

– „Милан је извео најмање три пенала више од свих екипа из пет најачих лига ове сезоне, рачунајући сва такмичења. Кеси је тако успео да постигне свој осми гол ове сезоне, а седми са беле тачке“ – подсећа аутор извештаја.

Главни утисак торинског гласила је идентичан као и у осталим медијима – памти се само пролаз даље.

– „Милан иде у наредну рунду Лиге Европе. Против Станковићеве Звезде, са играчем више од 70. минута, на „Сан Сиру“ је било 1:1 (Бен је поништио гол Кесија са пенала), али Милан иде даље захваљујући егалу 2:2 из првог меча. После пораза у дербију од Интера, пролаз у Лиги Европе је оно што је било потребно Милану, али ће на победу још морати да сачекају. Већ четири меча су без тријумфа, али Милану је сад најбитнији био пролаз даље.“

(извор/фото: telegraf.rs)

Повезане вести

1 comment

NoFcomment феб 26, 2021 at 20:05

Dve utakmice uz dva penala uz dva crvena i uz autogol

Reply

Leave a Comment