Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Терзић: „Растемо као клуб, сви су видели велику Звезду“

Још једна херојска партија у режији фудбалера Црвене звезде, али нам је у појединим тренуцима меча недостајало више среће да савладамо Милан и прођемо у осмину финала Лиге Европе. Дан после утакмице, за пласманом у наредну рунду жали и генерални директор Звездан Терзић.

Синоћ и током игре и после утакмице, понос, срећа, задовољство, а јутрос када сам се пробудио осећам тугу и жал за великом пропуштеном шансом да се прође даље. Црвена звезда је велики клуб, не смемо да пропуштамо овакве шансе, да бацимо скроз седмоструког шампиона Европе на колена. Мислим да смо укупно гледано у двомечу били бољи тим. Укупан резултат је 3:3, не желим да тражим алиби у та два пенала, црвена картона и све остале проблеме са којима смо се суочавали у ова два меча. Мислим да смо више од Милана заслужили пролаз. Поносан сам наравно као што су поносни сви навијачи Црвене звезде на овај двомеч, али сам генерално поносан на све ово што смо урадили од клуба у последњих седам година. Ја сам рекао на скупштини пре две недеље да је Црвена звезда порасла као клуб у свим сегментима, да је порастао углед клуба у свим европским оквирима, направили смо сјајне резултате. Четири године играња Европе, трећа узастопна титула, близу смо и четврте. Порасли су нам коефицијенти, надам се да ћемо од лета бити 39. клуб у Европи, што нам омогућава лакши улаз у групну фазу, а то је аутоматски генерисање много већих прихода. Тржишна вредност играча је порасла, генерално оно што ме посебно радује је то да се вратило поверење у Црвену звезду. Синоћ смо добили поруке као да смо ушли у Лигу шампиона. Опет се верује Звезди као што се веровало 1990/91 године и мислим да је то један огроман бенефит за наш клуб. Рекао сам и пре два месеца, да Црвена звезда у последњих 25 година није имала овако добар тим, овако добре играче и то су показали у овом двомечу – почео је Терзић.

Пун похвала је Терзић и за тренера Дејана Станковића.

– Рекао сам и кад смо били у Анталији да Дејан Станковић страшно брзо расте као тренер, и страшно је пуно порастао ових годину дана. Верујем и да ће наставити да расте и да ће једног дана направити велику грандиозну каријеру, као што је направио као играч. Црвена звезда је правила изванредне резултате и до сада мислим да је Станковић донео нову енергију и храброст, што се види у начину на који смо се супотставили Милану, те их надиграли. Показали смо да имамо самопоуздање и да ће се то развијати и у наредном периоду, пре свега у квалификацијама за Лигу шампиона. Мислим да никад у ових седам година нисмо ушли толико спремно у квалификације за Лигу шампиона као сада, са толико самопоуздања, јер квалитет екипе и Дејана Станковића, коефицијент који су освојени. Ако можемо да се овако сударимо са лидером италијанског шампионата, не видим да ли можемо имати проблем са неким клубом у квалификацијама. Ми морамо да наставимо да растемо из дана у дан, мени остаје сада жал јер ако смо надиграли Милан, требали смо и да их прођемо, заслужили смо то као клуб. Надам се да смо сачували срећу за неки следећи пут, бар се надам да јесмо.

Двомеч са Миланом је показатељ да Црвена звеза нема кога да се плаши у Европи.

– Улазимо са много самопуздања, јер нам је овај двомеч показао да имамо огроман квалитет, не морамо више да се бранимо, изашли смо са високим пресингом, имали већи посед лопте, у свим елементима смо били бољи од Милана. Они су се са играчем више бранили, панично задржавали лопту, а то је доказ колико је Црвена звезда ојачала и као клуб и као тим, озбиљан квалитет имамо. Немојте да заборавите да смо у утакмицу ушли без четири стандардна играча. Пиоли је све што је имао избацио на терен, све адуте. Видели смо колико је имао страх од Црвене звезде, прекосутра можда игра већ одлучујућу утакмицу у Риму са Ромом и ако то изгубе испадају дефинитивно из трке за титулу.

Ипак, честитао је Терзић Милану на проласку даље.

– Честитам Милану на пролазу, имали су више среће и то је то. Драго ми је што је председник УЕФА-е био на утакмици, што је видео једну моћну Црвену звезду. И кажем генерално углед и реноме Звезде у европским оквирима је невероватно порастао, а ми се нећемо задовољити него ћемо наставити да развијамо Црвену звезду. Наш задатак и обавеза је да из сезоне у сезону имамо јачи и квалитетнији тим. Најбољи доказ како су челници Милана видели утакмицу је она вриска од среће када је судија. То показује колико су они стрепели до последњег момента.

Генерални директор је говорио и о Мирку Иванићу који је у врхунској форми.

– Не размишљам о скаутима да ли су гледали Иванића. Он треба да буде носилац игре црвено-белих. Изузетно ми је драго због тог момка пошто је и он преживео један тежак период у Црвеној звезди када је носио терет једног од најплаћенијих играча Звезде у историји. Ми смо за њега платили милион и по евра, имао је ту хипотеку да мора одма да покаже све, да нема времена за адаптацију. Био је под великим притиском али ми смо веровали у њега и кад није ишло. Изузетно ми је драго због тог момка, што је показао да има класу за топ ниво. Може без проблема да игра у тимовима највишег ранга, као што је Милан. Видели сте синоћ колико је доминирао и у сваком дуелу показао класу и драго ми је због нас који смо веровали када смо га доводили и платили толико новац за наше услове за Мирка Иванића.

Нису црвено-бели имали среће ни са играчким кадром, јер Станковић није могао да рачуна на Милуновића, Ераковића и Родића пред реванш са Миланом.

– Имамо изванредне одбрамбене играче, а практично смо играли без стандардне тројице. Када се они буду вратили, Станковић ће поново бити на слатким мукама. Једноставно се и такве ситуације дешавају у професионалном спорту.

Жали Терзић што није било публике на двомечу.

– Жао нам је што овакав спектакл и двомеч није био пред навијачима и што нису могли на лицу места да уживају у овом. Међутим, то је виша сила. Драго ми је што су макар и преко ТВ екрана уживали у храброј Црвеној звезди и што се поново „верује“ нашем клубу. Корона је оставила траг, баш јуче сам био на ручку са челницима УЕФА-е и са Чеферином и разговарали смо о томе. Званичан податак је да девет милијарди евра недостаје у европском фудбалу, а ФИФА је изнела податак да 13 милијарди евра недостаје у светском фудбалу. Требаће времена да се тржиште опорави и врати у нормалу, јер су расходи остали исти, а приходи су мањи. Разоварали смо о периоду који је пред нама. Видимо да ће у Премијер лиги бити 10 хиљаде гледалаца, практично 25 посто капацитета стадиона. Надам се да ће до јуна успети да се опорави све и да ће бити дозвољен улазак на стадион.

За крај, поносан је Терзић на чињеницу да је Звезда све боља у европским такмичењима.

На нама је сад да се окренемо утакмици са Пролетером, па ТСЦ-ом, идемо меч по меч. Нема времена ни за славље, ни за жалопојке. Меч са Миланом је архивиран, морамо да освојимо бодове у првенству, да се спремамо, освојимо дуплу круну и будемо што бољи у квалификацијама за Лигу шампиона. То нам је циљ, јер је јасно да смо порасли као клуб и да можемо да се надмећемо са свима у плеј-офу. Биће то тешки мечеви, увек у квалификацијама има много изненађења и дешава се да и боље екипе испадну, то је драж фудбала, само се надам се кола неће сломити на нама. У квалификацијама ћемо наступити као фаворити, бићемо озбиљни и професионални и надам се да ћемо се изборити. Према информацијама које имам, поново ће се играти двомечи – закључио је Терзић.

The post Терзић: Растемо као клуб, сви су видели велику Звезду appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Delije Sever Ns феб 26, 2021 at 20:47

Pod hitno menjati pravilo,ukinuti gol u gostima,konačan zbir nek je krajnji,ovako neke ekipe se stalno provlače dalje a bolji ispadaju

Reply

Leave a Comment