Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Бранковић и Михаиловић нови сениори КК Црвена звезда

КК Црвена звезда наставља са потписивањем вишегодишњих професионалних уговора са најталентованијим младим играчима, који су настали и развијали се кроз систем црвено-белих.

Након Милутина Вујичића, вишегодишње (четворогодишње) уговоре потписали су Филип Бранковић и Марко Михаиловић.

Филип Бранковић је рођен у Инђији (24.01.2003) висок је 203 центиметра, прошао је све селекције КК Црвена звезда од пионирске, и игра на позицији центра. Прве кошаркашке кораке начинио је у КК Железничар из Инђије, пре него што је као пионир стигао међу црвено-беле.

Марко Михаиловић је родом из Лознице (26.01.2003) игра на позицији плејмејкера, висок је 196 центиметара и сматра се једним од најталентованијих играча у том годишту који игра на осетљивој позицији организатора игре. У Црвену звезду стигао је из Лознице као кадет, и прошао обе селекције (кадетску и јуниорску) у систему црвено-белих.

Бранковић и Михаиловић нису крили задовољство након потписивања првих професионалних уговора, јер су направили још један корак напред у својим каријерама.

Филип Бранковић: – Ту смо од пионирских дана и познајемо јако добро систем у коме смо настали и развијали се. Ово је како се каже, само један корак ка циљу који сам зацртао да будем кошаркаш првог тима Црвене звезде . На мени је да наставим да тренирам и једног дана дођем до тог циља који сам себи поставио. Хвала и Црвеној звезди на поверењу и вери које ми је указала овим уговором– рекао је Бранковић, а у сличном тону надовезао се и Михаиловић:

Могу само да се захвалим клубу на пруженој прилици, а овај уговор то свакако јесте. Ово свакоме ко жели да постигне нешто у кошарци, може да буде само мотив да ради још више и доказује се. Добро познајем клуб, тренере, имамо све услове да радимо и напредујемо… – рекао је Михаиловић.

КК Црвена звезда је тако почев од нове сезоне, кроз стипендијске (ангажмани талентованих кадета и јуниора) или професионалне уговоре (Вујичић, Бранковић и Михаиловић) обухватио чак 15 момака у годиштима, 2003,2004,2005 и 2006, који представљају будућност српске кошарке.

КК Црвена звезда мтс

The post Бранковић и Михаиловић нови сениори КК Црвена звезда appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment