Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда играла само једно полувреме

У заосталом сусрету 24. кола Евролиге кошаркаши Црвене звезде мтс гостовали су у Каунасу екипи Жалгириса. И овога пута наш тим је играо видно ослабљен, па не чуди да поред велике борбености и позитивног резултата током првог полувремена, црвено-бели ипак нису могли до сензације на никада лаком гостовању.

Жалгирис Каунас : Црвена звезда мтс 75:62 (22:26, 18:18, 20:14, 15:4)

Меч у Каунасу почео је резултатском клацкалицом у већем делу прве четвртине, у којој је црвено-беле предводили Лојд (7 поена за 22:26), али је први део друге четвртине уједно и цело прво полувреме обележио вечерас одлични Марко Симоновић који се распуцао, па је Црвена звезда врло брзо стигла серијом 9-0 и до максималних 35:22.

Међутим, оно што је у оваквој утакмици ( у којој нису могли да играју ни Вујичић и Шарановић због правила ЕЛ да у тренутку када је овај меч требало да се игра 04.02.2021. они нису били регфистровани)било очекивано је да црвено-бели услед врло кратке ротације нису могли да држе висок ритам и ниво игре.

Кори Волден је отпутовао у Каунас, али тренер Радоњић није желео да га излаже напорима у овом мечу, па је и у овом мечу у „оптицају“ било само 10 играча!

Екипа Жалгириса је у финишу полувремена ухватила прикључак, Ускоковић је погодио тројку са 44:38, Симоновић имао прилику да упише још једну али је промашио, а у последњем нападу није досуђен фаул на Лоyду, па се на велики одмор отишло са 44:40 за Црвену звезду (Симоновић 16 поена).

У другом полувремену екипа Жалгириса је у првих пет минута направила серију 15:6 и повела 55:50. Црвено-бели су успели да ухвате прикључак, приђу на заостатак од 2 поена (55:57), а пред последњу четвртину резултат је био 60:58 (Симоновић 16, Лоyд 14, Ускоковић 9…)

Међутим, у последњој деоници црвено-бели су остали потпуно без „горива“ и енергије, никако нису могли да пронађу пут ка кошу, после 7 минута игре у последњој четвртини резултат је био 8:0 (68:58) и било је јасно да толико често потенцирана „скраћена“ ротација тима поново узима данак у дешавањима на терену, и коначно – бодовима.

На крају било је коначних и можда неправедно високих Жалгирис – Црвена звезда 75:62.

КК Црвена звезда мтс: Волден, Лојд 16, Ускоковић 9, Давидовац 5, Лазић 2, Раданов, Добрић 8. Симоновић 16, Јагодић-Куриџа 4, Кузмић 2.

Тренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић:

– “Честиитке Жалгирису на победи, у овим околностима без толико играча у последњих 20 дана, могу да кажем да смо одиграли добру утакмицу.Било је и грешака, али на крају наш напад у другом полувремену није био довољно добар за овакву утакмицу. Немам шта да замерим момцима јер знам кроз шта смо прошли у последњих 20 дана без толико играча и надам се да ћемо ускоро имати све играче на окупу на тренингу. Имали смо Ускоковића на плеју, неколико момака му је помогло, али 18 поена у другом полувремену су комбинација оба – скраћене ротације и добре одбране Жалгириса”, рекао је тренер црвено-белих. N

На питање новинара да ли би можда касније одиграо ову утакмицу у Каунасу са оваквим проблемима које има додао:

– ”Ми нисмо имали када да одиграмо ову утакмицу, већ у овом термину. Нема слободних термина, јер нам предстоји да одиграмо и неколико заосталих утакмица у АБА лиги.“

Екипа Црвене звезде одмах након утакмице враћа се за Београд, а већ у петак екипа путује на још један меч, овога пута у Виторију на дуел 26.кола са Басконијом.

Повезане вести

7 comments

Bari 1991 феб 24, 2021 at 08:36

problem je što mi godinama imamo polovne ili kvazi trenere,pri čemu svaki u svom periodu unazadi igru i poremeti roster igrača.Ovo je klub maksimalno za regionalnu razinu,a nikako za evropski nivo!.

Reply
Србин са Космета феб 23, 2021 at 22:09

Јел Симанић некога убио?
Невероватно да у тренуцима када нема ко да игра,он уопште не добије шансу.Могли су млади играчи да добију минутажу да се мотивишу.

Reply
dusan феб 23, 2021 at 21:36

nekvalitetna ekipa. ova situacija sa koronom je nadrealna. ima li jos jedna ekipa koja ima ovoliko problema sa virusom. igramo sa devet igraca, odnosno poluigraca. kuzmic je smehotresan. lojd jednostavno nema kvalitet da bude prva napadacka opcija. ja ne pamtim ekipu zvezde za koju nisi siguran da ce da pogode zicer. radanov, kuridza, kuzmic… to su neozbiljni promasaji. na kraju, sta je misterija borise simanica? zasto on ne moze da odigra pet minuta? zasto ga drzite ako ne moze da igra? jel moze neko to da objasni. horor

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 23, 2021 at 21:29

nismo imali sreće da se ne igra više evroliga zbog korone..nadam se da će bar da se prekine aba liga da se više ne blamiramo..mislim da treba pustiti glodare da igraju sledeće godine,mi nismo za takmičenje

Reply
dusan феб 23, 2021 at 21:38

njih cemo pustiti sledece godine da igraju aba 2 ligu. razumem frustraciju i sve, ali nije realno da predlazes da se oni PUSTE. ko treba da ih pusti? ko treba to da odluci? pa oni su 10. u aba ligi. stavi malo prst na celo pre nego sto pises ove stvari

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 23, 2021 at 21:47

pa bolje da se oni blamiraju nego mi..ako je tebi ovo uzivanje onda stavi prst na celo i zapitaj se da smo sprdnja i sluzimo za kantanje

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 23, 2021 at 21:20

IŽIVLJAVANJE LOYDA + APSOLUTNA NEZNALICA DAVIDOVAC + 9 CEPANICA =sigurica

Reply

Leave a Comment