Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаЗвездине легендеНајновијеФудбал

Ђуровић: „Гол Павкова нада за пролаз“

Црвена звезда ће гостовати Милану на стадиону ,,Сан Сиро” у четвртак од 21 час у другом мечу у оквриу шеснаестине финала Лиге Европе. Први меч одигран је на стадиону “Рајко Митић” , а резултат те утакмице био је 2:2. С обзиром да смо са Миланом водили антологијске дуеле, разговарали смо са Жарком Ђуровићем једним од актера дуела из 1988. године.

Утакмица са Миланом је једна од наших најбољих утакмица. Што се њих тиче у том тренутку су имали један од најбољих тимова у њиховој историји. Те године су били прваци Европе, имали су три Холанђанина која су били најбољи европски играчи. Ми смо имали срећу што смо у нашим редовима имали Стојковића и Савићевића који су у том делу могли да им парирају. Када се све сабере нисмо се осрамотили, пружили смо добар отпор. Доста пута су из Милана наглашавали да им је четвртфинална утакмица против нас била кључна те сезоне. Када су нас победили на пенале, знали су да ће бити прваци Европе – изјавио је Жарко Ђуровић.

Уследио је реванш у Београду и чувена утакмица која је прекинута због магле у 64. минуту, при вођству Црвене звезде од 1:0.

– Прву утакмицу смо одиграли на гостовању 1:1. Дошао је други дуел, они су имали проблем пошто је Гулит био повређен и није играо. Видели смо своје шансе, десило се то да смо баш ту утакмицу по магли, од сва три меча одиграли најбоље. Ушли смо добро тактички, дали смо гол, имали смо играча више у пољу, све је било на нашој страни и ођедном је пала таква магла да нисмо могли да се видимо међусобно. Збуњено смо чекали да то прође, али на нашу жалост утакмица је одложена за наредни дан. Нормално је да су они у другу утакмицу ушли растерећено, а ми смо били исцрпљени. Психолошки су били у бољој позицији.

Ђуровић сматра да је Звезда у мечу који је одиграла пре само неколико дана против Росонера могла и до победе да је била на истом нивоу цео меч као у поседњих двадесетак минута утакмице.

– Мислим да је екипа мало бојажљиво ушла у меч. Првих 20 минута, изгледало је као да су преценили Милан. Они јесу велико име и добра екипа, али немају тих врхунских играча који би могли да праве проблеме Звезди или било ком тиму. Пратио сам Милан због Црвене звезде претходних пар утакмица и видео да имају проблема са задњом линијом, а видљив је и пад форме на основу резултата које су забележили у Серији А. Имају и они повређених играча и сматрам да смо мало храбрије одиграли на почетку као последњих 10-15 минута можда бисмо извукли повољнији резултат. Неодустајањем и борбом до самог краја са играчем мање показали смо нешто што краси српски фудбал и направили резултат какав смо направили. Можда баш гол Павкова донесе то да се пласирамо у наредну фазу.

Осврнуо се Жарко Ђуровић и на реванш утакмицу између Црвене звезде и Милана.

– Јуче је Милан одиграо утакмицу против Интера и изгубио, а тиме је можда остао и без Скудета. По нас би било боље да су добили тај меч или одиграли нерешено. Вероватно ће се окренути више ка Лиги Европе сад, изаћиће у пуном саставу, али ми имамо активан резултат. Не треба се плашити, треба играти до краја, зато је фудбал и занимљив. Треба ући у утакмицу као што смо одиграли последњих 15 минута и да покушамо да дамо гол. Црвеној звезди не одговара ни 0:0 ни 1:1. Бићемо ослабљени због чињненице да Милуновић и Родић неће играти, а изостанак Милуновића ће се највише осетити у скок игри и уколико на терену буде Ибрахимовић. Треба да изађемо храбро и да покушамо да их надиграмо.

Похвалио је Ђуровић и управу и рад нашег тима у последњих пар година.

Дуго година смо имали проблеме око довођења играча, око стварања тима. У задњих четири-пет година од доласка Терзића, Мркеле, Милојевића, почела је да се прави Звездина игра, ствар која је врло битна. Направљена је физиономија, Звезда доминира и осваја титуле у последњих пар година – закључио је Жарко Ђуровић.

The post Ђуровић: Гол Павкова нада за пролаз appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment