Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Иванић и Саного ексирали „Ждрепчеву крв“

Након добре игре и још бољег резултата који је остварен пре само три дана у дуелу шеснаестине финала УЕФА Лиге Европе против Милана, фудбалери Црвене звезде у дерби сусрету 23. кола Линглонг Супер лиге Србије гостовали су у Суботици екипи Спартак Ждрепчеве крви. И у првом делу шампионата црвено-бели су имали великих проблема у дуелу са суботичким „голубовима“ које су на нашем највећем стадиону савладали резултатом 3:2, а овога пута у драматичном сусрету у којем је домаћин водио готово 50 минута игре, пресуду је донео Секу Саного својим дебитантским поготком у црвено-белом дресу.

Спартак Ждрепчева крв : Црвена звезда 1:2 (1:0)
(Н. Фуртула 35`; М. Иванић 81`,С. Саного 88`)

Фудбалери нашег тима ушли су веома офанзивно у меч. Већ у шестом минуту Петровић је шутирао у оквир гола, али је Дујмовић лопту испратио у корнер. Играо се 15. минут када је Иванић добро прошао по левој страни и упослио Фалћинелија на ивици казненог простора, Италијан је шутирао левом, јачом, ногом али је лопта прошла на свега 10 центиметара од гола. После тога уследила је полу-контра Спартака, али је Борјан одбранио покушај Срећковића. Наставила је Звезда са добрим нападима у 17. минуту Родић је прошао по левој страни и асистирао до Фалка који је јако шутирао, али је Милошевић у последњем тренутку уклизао и изблокирао ударац. Три минута касније је са пола терена пронашао Фалка који је добро примио лопту грудима и шутирао, али је мало недостајало да црвено-бели поведу.

Јак темпо и чврста утакмица, наши су били све опаснији по гол Дујмовића. У 30. минуту добро су искомбиновали на боку Иванић и Родић, наш бек је центрирао у пун казнени простор, али су се Суботичани одбранили. Спартак је добро отворио контру у 36. минуту и повео 1:0 преко Фуртуле. Звезда није посустала после гола, наставила је са великом офанзивом. Родић је убацио лопту у шеснаестерац, Фалћинели је покушао да изједначи, али је Дујмовић одбранио. Пред крај првог полувремена, после одлично изведеног корнера, Фалћинели је шутирао, али је лопта отишла преко гола.

Црвена звезда је ушла агресивно у друго полувреме са јасним циљем да преокрену резултат. Прва озбиљна шанса у наставку виђена је у 56. минуту када је Иванић упутио снажан ударац, али је лопта погодила спољни део мреже. Стратег нашег тима Дејан Станковић освежио је своје редове у 60. минуту троструком изменом. На терен су ушли Гаврић, Саного и Срнић, а ван игре су се нашли Павков, Петровић и Родић. Звезда је наставила да притиска последњу линију Спартака, а у 63. минуту Гајић је упослио Срнића који је у паду добро захватио лопту али није било среће да се постигне погодак. Два минута касније је поново Гајић пробио по боку и упутио оштар ударац ка петерцу, а лопта се одбила до играча Спартака, те је статива спасила нашег ривала. Иванић је у 67. минуту пронашао бена у “срцу” шеснаестерца, али је крилни нападач нашег тима шутирао преко гола.

После сјајног продора по десном боку Гајић у , бек је упутио оштар ударац ка петерцу, лопта се одбила од играча Спартака, али статива је спасила Голубове. Наставили су црвено-бели са опасним нападима, само два минута након погођене стативе, Иванић је прошао по левој страни и пронашао Бена у срцу шеснаестерца, али је крилни нападач нашег тима шутирао преко гола.

Играо се 71. минут када је Бен извео слободан ударац са 18 метара, али је лопта прешла преко гола. Звезда је наставила да ниже шансе у наставку игре. Покушали су Бен и Гаврић у 75. минуту, али су Суботичани успели да се одбране. Црвена звезда успела је да сломи одбрану у 80. минуту и преко Иванића дође до изједначења. Црвено-бели су искористили своје најјаче оружије прекид. Бен је из левог корнера убацио лопту у средину казненог простора Милуновић је лопту пребацио на другу стативу, а Иванић погодио мрежу.

Наш тим је наставио са тоталном офанзивом, црвено-бели су створили доста прилика ,али Спартак је имао много среће. У 83. минуту Бен је упутио снажан ударац, али пречка је још једном сачувала мрежу Дујмовића. Ипак, упорност се исплатила фудбалерима нашег тима, јер је у 88. минуту после центаршута Бена, Секу Саного био највиши у скоку и поставио коначан резултат.

Стадион: Градски стадион у Суботици
Главни судија: Лазар Лукић
Помоћне судије: Драган Богићевић, Бојан Бановић
Жути картони: Марчић, Шимура, Дунђерски (Спартак ЖК); Николић, Павков (Црвена звезда)
Спартак Ждрепчева крв: Дујмовић, Дунђерски, Иванчевић, Текијашки, Милошевић, Марчић (од 90` Ђурасовић), Шимура, Савковић, Туфегџић, Срећковић (од 69` Видаковић), Фуртула (од 69` Јовановић)
Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Милуновић, Родић (од 60` Срнић), Петровић (од 60` Саного) , Николић, Иванић, Фалко (од 27` Бен), Фалћинели (од 78` Крстовић), Павков (од 60` Гаврић) .

Повезане вести

12 comments

Delije Sever Ns феб 21, 2021 at 23:40

Brate nije Membape daleko od toga ali dečko afirmisan u Zvezdi,voli Zvezdu,zna da igra,u ovom Spartaku dati 11 golova,10 namestiti,nije zanemariti to.Vidi se da je u par kontri bio on taj koji je zakočio kontru a to je uradio zato što Zvezdu voli mnogo.To je moje viđanje,po meni taj dečko ima mesta u Zvezdi i sa Gavrom na krilima eto nama Zvezde brze i uspešne.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 22, 2021 at 15:26

prvi put da se slozim s tobom..tufegdzić je baš membape za nikolića šmoklju i kilavka

Reply
Kalderon феб 21, 2021 at 22:26

Nikolic retko dobar igrac plemenitog kova,nazalost po ovim njivama ti ne trebaju kopacke vec rudarske cizme.Prvo ti trebaju dobri tereni pa onda var.Svi pricate kao da utakmicu niste gledali samo mi recite koja je uloga Gajica u ekipi? Nit je napred nit pozadi krije se iza igraca kod gola Spartaka umesto da skupi on trci pravolinijski i pusta da igrac sutne.Mrzim alibi igrace samo vraca unazad nije dve lopte dao unapred,i koji je komentar Tufegdzic igrao sa pola gasa sta je on Mbape?Samo mi je zao sto pustismo Cvetkovica pratio sam ga od omladinaca pa u Grafosima dobar je bas dobar.Niko da kaze Gavra kada je usao odmah je poceo da im pravi decu,svi volimo Zvezdu zato se i nerviramo vidim od svih vas ovde da je po raznim portalima najaktivniji Rankovic grmi iz svih oruzja.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 22, 2021 at 00:27

DA TI JE SIN NE BI TAKO REKAO..KAKO NE SMETA TEREN FALKU..DEČKO ODRZAO ČAS FUDBALA ZA 15MIN..LEP PLEMENITI KOV OD PRVIH 6 LOPTI 6 POGRESNA DODAVANJA..O CEMU TI PRIČAS BRATE

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 21, 2021 at 19:35

FALKO JE FENOMENALAN IGRAČ,ALI JE NEZAN I MI STVARNO NEMAMO SREĆE SA STRANCIMA..A BAKA PRASE SE POVREDIO DOK DOŠAO NA TRENING..NOVA VAN PREVARA

Reply
Delije Sever Ns феб 21, 2021 at 19:35

Jel zna neko šta je sa Falkom…nema nigde informacije!Tufegdžić koliko voli Zvezdu sa 50% snage je igrao,mali Zvezdino dete,brz,zna da igra i po meni ima mesta u Zvezdi.Terzo razmišljaj o njemu ode ti Ben i eto ti prava zamena.

Reply
Delije Sever Ns феб 21, 2021 at 19:28

Ako pogledamo statistiku sve će nam biti jasno koje trebao da pobedi.Spartak celu tekmu se branio i to mu je bio cilj a iz jedne kontre dao,gol…Zvezda 70% posed lopte,10 kornera,17 šuteva u gol i stvarno bi bilo nezasluženo da nismo pobedili.Nije mi problem da kažem kad neigramo dobro i nestvaramo šanse a pobeđujemo a svi smo videli da smo drugo poluvreme bili u njihovom šesnestercu,jedino mala zamerka za prvo poluvreme gde smo malo labavije ušli u utakmicu.Svaka čast za pobedu,malo ohladite glave i da pokušamo nemoguće u četvrtak.Srećno!

Reply
MILOS RANKOVIC феб 21, 2021 at 19:26

OVAKVE UTAKMICE DONOSE TITULU,PRVO POLUVREME SOLIDNO DRUGO ONO STO JE FALILO PREKID,PRVO MORAM RECI DA JE NIKOLIC MORAO BITI PRODAT ZA 5 MILIONA,ON NEMA MESTA U ZVEZDI,TI MISLIS DA IGRAS PROTIV MILANA ILI PROTIV KESIJA ILI TONELIJA,IMA BRE DA TE POJEDU ZA DORUCAK,TI NIKOLICU NEMAS SNAGE,DRIBLING,O CENTRA SUTU NECU DA GOVORIM,TI UZIMAS BENU LOPTU NA KORNERU COVEK NAMESTIO DVA GOLA,STETA ZBOG CUPE JER ON BI BIO DO 21 GODINU,TI KAD IGRAS IMAMO IGRACA MANJE,TVOJE DODAVANJE JE UZAS,U PRVOM POLUVREMENU SAM BROJAO SEST POGRESNIH DODAVANJA,UZAS,FALCINELI NIJE ONAJ STARI,AJDE IZLAZI IZ POVREDE ALI MORA BOLJE,RODIC BOLJE CUTATI,OVO JE DOBIJENO NA ZELJU,DOBRE PREKIDE,IGRA NIJE TOLIKO LOSA,I ZA KRAJ TERZICU ZNAS STA JE MALI TUFEGDZIC ZA NIKOLICA IGRACINA BRE,OTERAO SI MALOG,A VRHUNSKI IGRAC,VRACAJ TO NA LETO

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 21, 2021 at 19:31

brate slozio si ga za desetku i sve se slazem..nikolić je tipican seljacki igrač kojih u srbiji ima na stotine..jos mu se sada dodao nesrećni srnić i onda je igra kuku-lele

Reply
MILOS RANKOVIC феб 21, 2021 at 21:35

NAZALOST KRVAVI TAKO JE,NEK NEKO KAZE STA IMA NIKOLIC U IGRI,ON CE PROTIV MILANA IMA BRE DA GA POJEDU

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 21, 2021 at 23:20

MA KAKAV MILAN..ZNAS KOJA JE NJEGOVA BUDUĆNOST..PRODACE GA NEGDE ZA NEKU PARU KAO SRNICA I TAMO POSLE MESEC DANA CE DA SE CUPAJU ZA KOSU..ONDA POZAJMICE I VUCARANJE PA KAD IMAO 29G VRATICE SE U ZVEZDU I ZAVRSITI U PRIŠTINI…AJ ME MANI BRATE..DECKO JE RETARDIRAN ZA EVROPSKI FUDBAL

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 21, 2021 at 23:21

MA KAKAV MILAN..ZNAS KOJA JE NJEGOVA BUDUĆNOST..PRODACE GA NEGDE ZA NEKU PARU KAO SRNICA I TAMO POSLE MESEC DANA CE DA SE CUPAJU ZA KOSU..ONDA POZAJMICE I VUCARANJE PA KAD IMA 29G VRATICE SE U ZVEZDU I ZAVRSITI U PRIŠTINI…AJ ME MANI BRATE..DECKO JE OPERISAN ZA EVROPSKI FUDBAL

Reply

Leave a Comment