Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Станковић одредио састав за гостовање у Суботици

Фудбалери Црвене звезде данас ће у Суботици одиграти меч 23. кола Линглонг Супер лиге Србије против домаће екипе Спартак Ждрепчеве крви. У првом делу шампионата две екипе су се састале на нашем највећем стадиону 14. августа 2020. године, а након велике борбе пулени тренера Дејана Станковића славили су резултатом 3:2. Поготке за нашу екипу постигли су Ел Фарду Бен у 32. и 65. минуту, док је трећи погодак био дело Антониа Мендеша Томанеа у 70. минуту сусрета. Голове за суботичке „голубове“ постигли су Лазар Туфегџић и Немања Николић.

Биће ово нашим фудбалерима и треће узастопно гостовање овог пролећа након мечева у Новом Пазару и Нишу, а меч претходног 22. кола који је требао да се одигра на стадиону „Рајко Митић“ између Црвене звезде и шабачке Мачве је одложен због обавеза у црвено-белих у Евро куповима. Јасно је да нашу екипу на Градском стадиону у суботици очекује тежак испит па је јасно зашто се тренер Станковић определио да на терен изведе најјачи могући састав који у овом тренутку може.

Стартну поставу предводиће капитен Милан Борјан са стандардним сарадницима у одбрани (Гајић, Милуновић, Дегенек, Родић), а на средини терена биће Његош Петровић, Гелор Канга и стандардни Мирко Иванић. По левом крилу дејствоваће Жељко Гаврић, а на супротној страни Филипо Фалко који треба да замени Ел Фарду Бена, којем је потребан мини одмор. У шпицу треба очекивати јунака меча са “росонерима” Милана Павкова. Први нападач Дијего Фалћинели није још спреман за два велика искушења у неколико дана након повреде.

Пројектован састав Црвене звезде: М. Борјан, М. Гајић, Н. Милуновић, М. Дегенек, М. Родић, Њ. Петровић, Г. Канга, М. Иванић, Ж. Гаврић, Ф. Фалко и М. Павков.

Повезане вести

Leave a Comment