Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Црвено-беле освојиле бод у Лајковцу

Након велике борбе у пет сетова у Хали спортова у Лајковцу, домаћа екипа Железничара остварила је тријумф над тимом којег са клупе предводи Александар Владисављев. И поред пораза црвено-беле девојке први део шампионата окончаће на четвртој позицији.

ЖОК Железничар Лајковац : ЖОК Црвена звезда 3:2 (16:25, 26:24, 23:25, 25:20, 15:10)

Играчице Црвене звезде су веома добро одиграле први сет и велика поенска разлика у крајњем резултату је то показала. Александар Владисављев је на паркет извео поставу Ђорђевић-Таубнер, Мулуновић-Сајић, Вучићевић-Делић и либеро Вукомановић. Једина измена у овом сету се догодила при резултату 15:21, када је у Исидора Родић заменила Јелену Делић на блокерској позицији.

На почетку другог сета наше играчице праве пет грешака што Железничар доводи до вођства од 13:9. Овакав почетак као да је дао крила играчицама Железничара који је одскора значајно појачан доласком некадашње играчице Црвене звезде и репрезентације Србије, Аном Бјелицом. Владисаљев је са неколико измена покушао да промени ритам и смањи резултатску предност, и у томе је и успео, тако да Црвена звезда долази на само поен заостатка у самој завршници. Железничар прву сет лопту није успео да искористи, али другу јесте и то ас сервисом Раде Перовић.

Трећи сет Црвена звезда почиње вођством 7:12, да би затим Железничар направио серију поена, највише захваљујући нападу Ане Бјелице. После изједначења на 13:13, играчице Звезде се буде и прелазе у вођство. У овом периоду игре се истакла Јелена Делић, у блоку и нападу. Од 16:21, Железничар је успео да се приближи на поен заостатка, али наши блокери Делић и Родић доводе свој тим до двадесет трећег поена. Милица Милуновић са два последња поена из напада доноси победу у овом сету.

У четвртом сету при резултату 10:9, на позицију техничара улази Јована Симић. До завршнице овог сета је виђена равноправна борба, да би Железничар успео да се одвоји на 23:19 захваљујући слабијем пријему наше екипе. До краја су играчице домаћег тима одржале предност и избориле изједначење у сетовима.

После вођства од 3:0 за Железничар, Владисављев је у петом сету у игру увео Ању Ашоњу уместо Таре Таубнер, а на 13:8 и Јовану Симић уместо Миле Ђорђевић. Овај сет је завршен са два узастопна поена из напада средњег блокера Железничара, Александре Гајић.

У последњој утакмици лигашког дела такмичења, Црвена звезда ће на свом терену играти против екипе Јединства из Старе Пазове.

Најефикаснија играчица Црвене звезде је била Тара Таубнер са 19 поена, док је у тиму Железничара највише поена освојила Ана Бјелица (25).

Дворана: Хала спортова „Лајковац“
Судије: Саво Ковачевић и Томислав Поповић.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Ивановић В. 2, Марковић Т. (либеро), Батинић Б., Савић М. 3, Узелац А. 12, Митровић Н. 1, Бјелица А. 25, Ранковић С., Гајић А. 10, Рајлић М. 2, Миросављевић Ј. 14, Вујовић М. (либеро), Кутлешић А. 7, Перовић Р. 5. Тренер: Бранко Ковачевић
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер Т. 19, Родић И. 5, Вукомановић К. (либеро), Сајић Н. 11, Милуновић М. 17, Ђорђевић М. 4, Ашоња А. 3, Вучићевић С. 5, Делић Ј. 13, Симић Ј. 1. Нису играле: Цветковић Т., Јовановић Ј и Станковић К. (либеро). Тренер: Александар Владисављев

Повезане вести

Leave a Comment