Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Штопери граде Звездину игру

Црвена звезда је синоћ против Милана одиграла добру утакмицу, имала велики број прилика, али је меч првог кола шеснаестине финала Лиге Европе завршен резултатом 2:2, а трио штопера нашег тима представљао је основу од које су полазили сви опасни напади црвено-белих.

О томе да Дејан Станковић инсистира на пас игри и на тактици која се заснива на томе да се напади Црвене звезде граде из последњег линија тима је и више него јасно. Такав је случај од када је сео на клупу нашег тима, а како време одмиче, црвено-бели су све убедљивији што се тиче додавања и зачетка акције из одбранеч.

Ипак, посебно је приметна чињеница да готово сви напади нашег тима иду из последње линије коју су синоћ чинили Панков, Милуновић и Дегенек. Гледајући тимску статистику, имали смо убедљиво највише такозваних средњих додавања (288), па потом кратких (92) и на послетку дугих (34). Сама филозофија по којој фудбалери нашег тима гледају искључиво ка нападу, се потврђује и по статистичким параметрима, јер смо 156 пута послали лопту ка напред, а свега 67 пута је пас ишао у назад и то у мечу против европског великана и другопласираног тима италијанског првенства – екипе Милана.

Апсолутно најсигурнији када су у питању пасови био је Радован Панков. Са процентом од 93 посто прецизних додавања (41 од 44), иза себе је оставио парњаке у одбрани, који су такође били у самом врху када је реч о Црвеној звезди. Милуновић је на 85 посто (46 од 54), а Дегенек на 80 посто (33 од 41). Милуновић је учествовао у чак 85 напада нашег тима, Панков у 70, а Дегенек у 64.

Оно што се и очекује од наших штопера, али је опет веома изазовно за њих када се нађу испред брзе офанзиве Милана су и пресечене лопте. Дегенек предњачи са седам пресечених пасова, Милуновић је пет пута то учинио, а Панков је два пута предвидео потезе фудбалера Милана. Милуновић је чак из осам дуела изашао као победник, Дегенек из седам, а Панков из шест, што значи да је сарадња наших штопера, упркос примљеним головима, била добра.

The post Штопери граде Звездину игру appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment