Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiЕвропска такмичењаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда, изгледа, може против Милана, али тешко против себе

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МИЛАН 2:2 (0:1)

У првој утакмици 1/16 финала Лиге Европе, Црвена звезда је показала тиму, који се бори за титулу шампиона Италије, да му неће бити лако да изађе на крај са српским представником. У прилично изједначеној утакмцици, Милан Павков успео је у последњим секундама да изједначи резултат на 2:2 и тиме да какву-такву шансу нашем тиму да може да прође даље. Поред њега, погодио је и Канга са беле тачке, док је стрелац за Милан био Ернандез. Други гол Италијана, нажалост, било је дело нашег дефанзивца, Панкова.

Састав Црвене звезде био је и очекиван и неочекиван – у односу на то ко је како схватио конференцију за медије од стране Дејана Станковића. У формацији 5-3-2 (барем на папиру, са два офанзивна бека), наши момци напали су италијанског великана. Испред Борјана деловала је тројка Милуновић-Панков-Дегенек, док су им са бековских позиција помагали Родић и Гобељић. Средина терена била је резервисана махом за Кангу и Петровића, док су нападачки трио чинили Иванић, Бен, и најистуренији Фалћинели. Са друге стране, причало се како неће играти Ромањоли, Кастиљехо, Донарума… али све те спекулације пале су у воду 45 минута пре почетка сусрета, када су изашли званични састави. Није било Кјаера, није било Леаоа, Ибрахимовића и Чалханолуа… и то су све измене у односу на најјачи састав Милана. Ван те четворице првотимаца, Милан је изашао са најбољим што је имао.

На прво узбуђење чекали смо неколико минута. Имали смо добар прекид у седмом минуту – искоса, са десне стране. Бен га је извео онако како му често не приличи – на првог дефанзивца Милана – па је надаље тим у „плавкастим“ дресовима развио контру из које је Кастиљехо изашао сам испред Борјана и матирао га. Као што се видело још из новинарске ложе – из чистог офсајда. А изван тога, увод у утакмицу вио је прилично миран: по један шут са обе стране, који није вредан помена.

А недуго потом, у 12. минуту, Звездина одбрана је „још једном капитулирала“, и то не онако како се очекивало (руку на срце није било неке изграђене акције Милана). Борјан је лоше проценио центаршут са десне стране, лопта се одбила тачно на ногу Ернандеза, који је још једном погодио нашу мрежу. Али, и овај пут је гол био поништен јер се један од играча Милана (чини се Манџукић) послужио руко. Два поништена гола гостију за 12 минута није нешто што је радовало широк аудиторијум Звездине публике – морало је боље. А боље у наредних 10-ак минута није било: Раде Крунић је упутио одличан ударац у 19. минуту, са неких 20 метара, који је Борјан крајњим напором укротио.

А запретила је коначно и Звезда, свега минут касније. Из школског контранапада „сам“ испред Донаруме нашао се Иванић. Зашто баш под наводницима, па из простог разлога што је био удаљен којих петнаестак метара од гола, па је његов шут искусно заутавио чувар мреже италијанске репрезентације, ногом. Узвратио је Ребић два минута касније, из сличне ситуације. Борјан није излетео попут колеге, али је шут хрватског интернационалца завршио пар метара преко гола. У оба случаја могли смо констатовати добре прилике.

Двадесет и пети минут се играо, када је још једном запретио наш тим: негде са ивице шеснаестерца је шутирао Иванић, али Донарума… не да.

Играло се прилично резервисано на обе стране, након узбуђења у првих 20 минута. Тада је можда и деловало да ће оба тима бити задовољна са 0:0. Звезда је пребацила тежиште на половину Италијана – безуспешно. Али, исто тако ни контре Милана нису биле нарочито опасне. Као да погодак ниједном тиму није био циљ. То, ипак и није баш толико дуго трајало.

Најбољи појединац Милана у првом полувремену (па можда и целој утакмици) био је, свакако, Кастиљехо. Играо се 42. минут сусрета када је Ребић на десној страни пронашао управо њега. Он је дриблао Родића, упутио центаршут по земљи у срце шенсаестерца, а тамо је истрчао Борјан. Миланових играча око лопте није било. У некој паници, или као мера (нереалне) предострожности, инервенисаo je Панков, баш испред Борјана… али је лопта завршила у мрежи за 0:1. После два поништена гола, релативно добре игре нашег тима, напослетку смо ипак доживели да сами себи дајемо гол. И тај гол је био једини у првом полувремену.

После релативно лоших петнаест минута, Црвена звезда је итекако показала шта зна тиму који се бори за титулу првака Италије. Не можемо баш рећи да смо контролисали меч, али далеко од тога да је исто чинио Милан. Нажалост, једна несмотрена реакција одбране коштала нас је резултатског дефицита.

На паузи, Пиоли је појачао тим Леаом, који је ушао уместо Ребића.

У 48. минуту, сјајно је контранапад повукао Иванић. Дриблао је и вукао лопту све до шеснаестерца Милана, када је упосли Бена на десној страни. Није био одлучан нападач са Коморских острва, није одмах шутирао, покушао је дриблингом себи бољу позицију да обезбеди, али у томе није био успешан. На крају је поново Донарума победио.

Звезда је наставила са притиском на старту другог дела. И тада, у 51. минуту Иванић још једном ставља на муке одбрану гостију: најпре добрим дриблингом и контролом лопте, па онда и дубинском у срце шеснаестерца. А тамо је капитен Ромањоли играо руком, што је потврдила и ВАР соба. Канга је наместио лопту на белу тачку и матирао Донаруму, који је био „на лопти“. Јак и прецизан шут је упутила наша „осмица“, па то није ни могло да се брани.

Додао је тај гол црвено-белима додатни мотив, трудили су се наши играчи, плели мрежу око гола росо-нера. Звезда је одлична била у другом полувремену. Али…

Та петнаестоминутна доминација јесте донела изједначење, посед лопте, али ништа преко тога, јер је Милан у 61. минуту поново дошао у вођство. Нажалост, вероватно и трагичар овог меча, Радован Панков, оборио је офанзивног бека Милана, Теа Ернандеза у казненом простору, а након треће консултације са ВАР собом – спаса Звезди није било. Управо је Ернандез ставио лопту на белу тачку и погодио за 1:2. Можемо спекулисати о томе да ли је бек Милана прво кренуо да пада, па је онда уследио контакт… али то, у том тренутку није било битно.

А после тог гола, покушао је Деки да тргне наше момке, увео је Фалка на терен, али било каквог конкретног учинка ни изблиза није било. Баш као и 2006. Милан је затворио све рупе према свом голу. Нападали јесмо, али стихијски, без акција које би пробили бедем Италијана. Са друге стране, па можемо рећи да су гости били презадовољни вођством од 2:1 у гостима.

У потпуни суноврат, упали смо на почетку 77. минута, када је Родић зарадио други жути, односно, црвени картон. У истом минуту, Ернандеза је заменио Дало.

Као последу шансу да нешто промени у односу снага на терену, Станковић у 80. минуту уводи Павкова, Санога и Бакајока, уместо, можда и понајбољег Иванића, то јест, Фалћинелија и Петровића.

Ни у тих десетак минута ништа се битно није променило – прилика вредних помена није било. Ни са једне, ни са друге стране. Али, не заборавимо надокнадно време:

Деведесетдруги минут се играо, када је након комбинације Гајић-Фалко лопта била упућена ка Павкову. Закаснио је наш центарфор делић секунде, међутим ипак довољно да лопта заврши у корнеру, у последњим тренуцима сусрета. Фалко је извео корнер на прву стативу, где је највиши у скоку био Павков, и фантастичним ударцем лобовао Донаруму на другој стативи за 2:2.

Да се не лажемо – Црвена звезда резултатски гледано нема добру стартну позицију пред реванш у Милану. Ипак, однос снага на терену (барем у Београду) јасно је ставио до знања да наш шампион није толико далеко од италијанског великана, како се испрва мислило. Два гола смо дали, али исто толико смо малтене дали и сами себи. Да није било тих великих тренутака непажње, друга би се песма певала, Миланези су само једну крштену прилику ван тога у Београду створили. Овако, остаје макар трачак наде да можемо направити чудо у другом највећем граду Италије. Верујемо да можемо.

Београд – Стадион Рајко Митић. Судија: Анастасиос Сидиропулос. Помоћници: Полихронис Костарес и Лазарос Димитриадис (сви Грчка). Жути картони: Милуновић, Родић (Црвена звезда), Ромањоли, Донарума, Манџукић (Милан) Црвени картони: Родић (Црвена звезда) Стрелци: 0:1 (Панков, аутогол, 42. минут); 1:1 Канга (пенал, 52. минут); 1:2 Ернандез (пенал, 61. минут); 2:2 Павков (93. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић (од 74. Гајић), Милуновић, Панков, Дегенек, Родић, Петровић (од 80. Саного), Канга, Иванић (од 80. Бакајоко), Бен (од 61. Фалко), Фалћинели (од 80. Павков). Тренер: Дејан Станковић

Милан: Донарума, Ернандез (од 77. Далот), Ромањоли, Томори, Калулу, Крунић, Бенасер (од 39. Тонали), Меите, Кастилехо, Ребић (од 46. Леао), Манџукић (од 82. Чалханолу). Тренер: Стефано Пиоли

 

Повезане вести

9 comments

Kalderon феб 19, 2021 at 17:20

Prvo koliko je od vas igralo fudbal?Razapinjete Pankova jer se ne krije nije alibi igrac ide na svaku loptu, napadac omasi tri sanse i nema veze a greske pozadi svi pamte.Kod autogola da je Borjan ostao na golu sve bi bilo ok lose je gosa procenio nema veze mnogo nas je puta vadio.Sto se tice gola Pavkova pogledajte ponovo snimak Pankov je iz zadnje linije nosio loptu do kaznenog prostora udeo kod gola je i njegov.A publika pa ako je ono sinoc pokazatelj mislim na vredjanje Ibre onda sta ce nam publika jer se plasim da ce nas UEFA drasticno kazniti

Reply
ivan niksic феб 19, 2021 at 14:58

Ponovo se moze reci da smo ponosni sto smo navijaci Zvezde, jer na Marakani nema nazad i ne smije da se igra spustenih gaca ni protiv ijednog protivnika bilo kako da se zove i bilo koliko da kosta. Ovo jocas je bila potvrda toga, sto i sama statistika i igra na terenu jasno pokazuju. I bez navijaca, najvece i pokretacke snage tima, i bez najboljeg igraca Katajia i sa igracem manjem, igralo se hrabro i sto je jos vaznije konstantno i do kraja, bez pardona, prevelikog respekta, bez srljanja i grlom u jagode uz ocigledne greske koje su posledica i manjeg kvaliteta i manjeg izbora kvalitetnih igraca ali i nenaviknutosti igranja ovako jakih utakmica i slabe lige i slabih protivnika, Zvezda je ako nista drugo ostavila utisak i podsjetila na onu nekadasnju Zvezdu koja je sve njene navijace cinila ponosnim i sto je najvaznije opet ne samo da se nadamo vec vjerujemo u nju i da moze da ucini nesto vise, da ode dalje i da nema nista nemoguce, jer je to njen DNK, istorijski, tradicionalni, to je njena bastina i njeno nasledje, njeno trajanje i uspjeh koji nadilazi prosto sportski i fudbalski znacaj i sam rezultat, vec je postala kult i opet ozivljava tu magiju i magnetizam miliona njenih navijaca, iliti ,sportskih vjernika’ pretoceno u stih ,jer Zvezda je zivot, sve drugo su sitnice’! Alal vjera svim Zvedinim igracima, treneru i svim ostalima, ovo je bilo zaista vrijedno i gledanja, navijanja i dostojno, s obzirom na sve okolnosti, njene slavne istorije koja, ako se ovako nastavi u ovom pravcu, ce se opet ponoviti! ,Idemo dalje!’

Reply
ĐOLE BARI 91 феб 19, 2021 at 10:34

SVE STE VEĆ REKLI I SA SVIM SE SLAŽEM . STANKOVIĆEVA GREŠKA U STARTU IGRA SA 3 VEOMA TROMA I SPORA IGRAČA U ZADNJOJ LINIJI . ONI SU ZBOG SKOKA REŠENJE JEDINO KOD PREKIDA,U DRŽANJU LINIJE,IGRI 1 NA 1 ONI SU KATASTROFA. ZA IGRU SA TRI IGRAČA U ZADNJOJ LINIJI POTREBNI SU MNOGO BRŽI IGRAČI. MENI JE NEVEROVATNO I VEOMA JE NEODGOVORNO TO ŠTO NA MESTU LEVOG BEKA IMAMO SAMO RODIĆA KOJI VEĆ 2 GODINE IGRA VEOMA LOŠE A MRKELA I TERZIĆ KAŽU DA ON NEMA ALTERNATIVU ? SINOĆ JE DOBIO PRVI ŽUTI KARTON TAKO ŠTO JE NAPRAVIO NEPOTREBAN FAUL NA 60 METARA OD GOLA ??? DRUGI JE DOBIO JER JE BIO OKRENUT NA POGREŠNU STRANU I NALETEO JE NA IGRAČA MILANA KOJEG NIJE NI VIDEO ??? STANKOVIĆ JE MORAO DA GA IZVEDE IZ IGRE POSLE PRVOG KARTONA I DA PREBACI GOBELJIĆA LEVO KAD VEĆ NEMAMO DRUGOG IGRAČA ZA TU POZICIJU .ON NEMA SNAGE NI ZA SAT VREMENA IGRE,MLITAV U DUEL IGRI,SPOR.PO KO ZNA KOJI PUT ĆU POSTAVITI ISTO PITANJE : AKO NE MOŽEMO DA DOVEDEMO LEVOG BEKA STRANCA ZAR GA U SRBIJI NEMA ? MORAM DA POHVALIM IVANIĆA,NEKOLIKO PUTA SAM OVDE REKAO DA ON ZNA FUDBAL, IMA DUGAČAK KORAK ,FALI MU MALO VIŠE SRČANOSTI DA BUDE VRHUNSKI IGRAČ. ŠTETA ŠTO NIJE POKUŠAO DA LOBUJE DONARUMU KOD ONE ŠANSE ILI DA ZALOMI IGRAČA KOJI GA JE STIGAO,MOŽDA BI BIO PENAL. I NA KRAJU PITANJE ZA STANKOVIĆA : ZAŠTO SU DOVEDENI FALKO I BAKAJOKO AKO SEDE NA KLUPI PROTIV MILANA ? JESI LI IH ČUVAO ZA SPARTAK ? ZAR NE VIDIŠ DA JE FALKO IGRAČ KOJI MORA DA IGRA OD POČETKA,SVAKI POTEZ MU JE LOGIČAN,VEOMA JE DOBAR I ŠKOLOVAN IGRAČ I TEK ĆE POKAZATI DA JE NAJVEĆE POJAČANJE. PENAL ZA MILAN NIJE POSTOJAO, ERNANDEZ JE POČEO DA PADA ČIM JE OSETIO RUKU NA RAMENU ,ZALETEO SE NEPOTREBNO PANKOV I PAO PREKO NJEGA ŠTO JE SUDIJI BILO DOVOLJNO DA SVIRA PENAL. TAMO TREBA DA ODIGRAMO HRABRO ,BEZ ZALETANJA,DA ČEKAMO NEKI PREKID ,SLOBODAN UDARAC SA DVADESETAK METARA . NIJE OVAJ MILAN BAUK,NE VERUJEM DA ĆE BITI NI TREĆI NA KRAJU SERIJE A ,IMA TU NEKOLIKO IGRAČA KOJI SU NAŠA ŠANSA. ČESTITKE MOMCIMA NA HRAROSTI I BORBENOSTI KOJI SU NA KRAJU NAGRAĐENI GOLOM MOG LJUBIMCA MILANA PAVKOVA .SREĆNO ZVEZDO U MILANU, IGRAJTE ZA NAS KOJI ZA ZVEZDU DIŠEMO.

Reply
Josif феб 18, 2021 at 21:51

Станковиќ је погрешио формацију, а богами и играче у њој. Зашто са три штопера, сасвим непотребно и врло ризично, вишак је био Панков, нажалост дечко се потврдио као најлошија карика. Гобељиќ исто очајан, а лош је био и Родиќ. Играли смо храбро, реми против М, илана је резултат за респект. Драго мије због Канге, превише га сви узимају на зуб, Иваниќ вечерас врло добар, и наравно Павков као добри дух. Пуно се може научити од Милана, небитно дали је играо без 3-4 стартера, ипак је то велика школа. Позз

Reply
Delije Sever Ns феб 18, 2021 at 21:44

Samo ću jedno reći.Bravo,bravo,bravo.Svaka čast na borbi i tako se bori za sveti dres koji nosite.Suvišno je pričati i o Pankovu i Rodiću i o svima valjda onaj koje dole na terenu vidi šta Zvezdi hvali da bi bila još bolja i jača.Za ovo danas još jednom svaka čast.

Reply
MILOS RANKOVIC феб 18, 2021 at 21:24

I NA KRAJU IGRACI ODBRANA NAS JE PRODALA,RODIC VISE NIJE ZA JAK RITAM,PANKOV UOPSTE NIJE IGRAC ZA ZVEZDU,SA DRAGOVICEM I DESNIM I LEVIM BEKO BICEMO VRH EKIPA,DEGENEK ODLICAN,GOBELJIC POLA POLA,PETROVIC DOBAR,NAPAD KOLIKO JE MOGAO,IVANIC ODLICAN U PRVOM POLUVREMENU ALI PANKOV ME JE TOLIKO RAZOCARAO DA JE TO BRUKA,UOPSTE NEMAS NISTA U IGRI SEM SKOKA,CUPA JE ZA TEBE IGRACINA,STOBOM NA LETO RASTATI SE,NE SAMO PENAL I AUTO GOL,TI BRE STOJIS PET METERA OD IGRACA,KADA DODAJES VELIKI RIZIK,NISI ZA ZVEZDU I TACKA,RODIC NISTA BOLJI,TOLIKO ISKUSTVA I NISTA,PRAVIS DVA ZUTA NEMOGUCE,MORA SE RENOVIRATI ODBRANA,BORJANA,DEGENEKA,MILUNOVICA,GAJICA OSTAVITI,DOVESTI BEKOVE,DRAGOVICA I TIM JE ODLICAN,I DALJE SAM UBEDJEN DA IDEMO DALJE

Reply
MILOS RANKOVIC феб 18, 2021 at 21:16

ZVEZDO SVAKA CAST NA BORBI,POZRTVOVANOSTI,USLI SMO BOJAZLJIVO BEZ POTREBE,I DALJE SAM UBEDJEN DA CE ZVEZDA PROCI,MILAN SA IBRAHIMOVICEM I OVIM TURCINOM IGRA DOSTA SPORIJE,OVAJ VECERAS MILAN JE BIO BOLJI NEGO KAD JE IBRAHIMOVIC TU

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 18, 2021 at 21:14

SKIDAM KAPU..OVO JE ZVEZDA..KAD SAM JA ZADOVOLJAN ONDA JE TO ZA SVE POHVALE..BEZ RESPEKTA,HRABRO,SA ZELJOM,BORBENO I NAJVAZNIJE IMALI SMO VELIKA M.UDA..ODAVNO NISAM OVAKO BIO PONOSAN NA IGRU..ISTO BIH OVO REKAO I DA SMO IZGUBILI ALI SAM SREĆAN..KAPA DOLE..IDEMO DALJE SA OVIM RITMOM JEL JE OVO ZVEZDA

Reply
MILOS RANKOVIC феб 18, 2021 at 21:13

PRVO DRZAVO STA SI DOBILA STO SI ZABRANILA NAVIJACIMA NA STADION KAD SU BILI ISPRED,DRUGO SVAKA CAST TIM NAVIJACIMA,TRECE ZABRANITI DOLAZAK NA STADION BILO KOM IZ OVOG KRIZNOG STABA ZA CEO ZIVOT,PLANINE PUNE PO 40 000 LJUDI,KAFICI PUNI,JEDNO VELIKO SRAMOTA ZA OVAJ KRIZNI STAB,DA SU BAR 30 POSTO NAVIJACA BILO POBEDILI BI

Reply

Leave a Comment