Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Андреа Стојадинов бронзана на Гран слему у Тел Авиву

Андреа Стојадинов млада репрезентативка Србије и џудисткиња Црвене звезде у категорији до 48 килограма наставила је блистави низ резултата на међународној сцени и у 2021. години. На Гран слему у Тел Авиву победом над Францускињом Мари Клемен окитила се бронзаним одличјем.

Стојадинов се после после рекордних резултата које је остварила на међународној сцени у минулој сезони (злато на ЕП за јуниоре, бронза на ЕП У23, и сребро на ЕП за сениоре у периоду од само три недеље) на Гран слему у Тел Авиву окитила још једном сениорском бронзано медаљом.

На путу до медаље Андреа Стојадинов остварила је победе против Гулкадер Сентурк (Турска), Шире Ришони (Израел), Сабине Гилиазове (Русија) и Францускиње Мари Клемен.

Много сам срећна због медаље. Јако је тешко у континуитету постизати овако добре резултате. Знам да могу и боље и једва чекам следеће такмичење. Хвала читавом мом тиму. Пре свега хвала на несебичној подршци председнику Џудо савеза Ивану Тодорову као и Стојану Вујку и Ивану Бошњаку, председницима Џудо клуба Црвена звезда. Знам колико се жртвују за мене и знам колико се радују сваком мом успеху а свака моја медаља је плод рада читавог тима– рекла је Андреа Стојадинов.

Српска шампионка нас је свакако навикла на успехе и медаље. Од протекле сезоне када су настављена такмичења,Европског купа у Дубровнику и Гран слему у Будимпешти, Звездина џудисткиња се није вратила без освојене медаље. Тако је било и овога пута на Гран слему уТел Авиву, где је за прву противницу имала опет као и у Будимпешти Туркињу Гулкадер Сентурк.

-Поновила се ситуација из Будимпеште где сам Сентурк такође победила у првом колу. Овога пута ми је још драже јер сам успела да је победим у партеру што иначе и није моја јача старна. То значи да сам напредовала и на овом пољу.

Одлично расположена Андреа је низала победе, после Туркиње чекао је меч са домаћом такмичарком Широм Ришони.

-Увек је незгодно када се борите против домаћег такмичара. Она је била носилац овде у Тел Авиву и има озбољне медаље у колекцији, нижа је од мене и изузетно јака, тако да сам морала да будем опрезна. Бацила сам је на вазари и успела да одржим предност до краја.

У дуелу за победницу групе А, на мегдан српској џудисткињи из Љутице Богдана Дариа Билодид, једна од правих џудо зведи.

-Ово је први пут да смо се среле од кадетских дана, када смо имале три меча. Посебно ми је драго да самја од тада јако пуно напредовала. У Тел Авиву сам успела да је бацим и освојим wазари и самој себи докажем да Дариа Билодид није непобедива. Остало што се дешавало даље грешке на којима ћу радити. Овај меч ми је доказао да већ на наредном такмичењу с правом могу да очекујем много више.

У репасажу као и у борби за медаљу, Андреа Стојадинов је на најбољи начин доказала да је и на овом такмичење дошла са јасним циљем. Без имало дилеме завршила је мечеве са одличном Рускињом Сабином Гилиазовом и Францускињом Мелани Клемен.

Францускиња је осам година старија од мене, и већ после првог контакта било ми је јасно да се добро припремила за меч са мном. Ипак ја сам радила све што није типично за мој џудо и успела сам да је решим и тиме додам још једну медаљу за Србију и за моју Звезду. Већ за две недеље очекује ме Гран слем у Ташкенту. Очекујем да се попнем и неки степеник више – закључила је Андреа Стојаиднов.

The post Андреа Стојадинов бронзана на Гран слему у Тел Авиву appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment