Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Катарина Ђурђевић наставља победнички низ

Мултиталентована пионирка Катарина Ђурђевић након освојених титула у тробоју у дворани и на отвореном за млађе пионирке прошле године, успела је да освоји златну медаљу и у петобоју за старије пионирке у дворани.

У односу на другопласирану такмичарку, Катарина је била боља за нешто више од 200 бодова и након пет дисциплина укупно освојила 3.496 бодова.

Прву дисциплину, 60 метара, истрчала је за 8.28 секунди. Удаљ је скочила 5.31 метара, куглу је бацила 8.56 метара, увис је прескочила 144 центиметара и 600 метара истрчала за 1:51.97.

Дисцилпине у којима се генерално такмичим нису ми тешко пале и у њима сам највише уживала, а то су 60 метара и скок удаљ. Добро је што једина дисциплина у којој се слабије сналазим је била последња, па сам за 600 метара дала све од себе знајући да се након ње завршава вишебој – истакла је Катарина.

Ђурђевићева је пуленка Љубише Стевановића, који открива да се конктретно за петобој нису посебно спремали, већ је акценат за дворанску сезону појединачно Првенство Србије.

Акценат за петобој је био на техници скока удаљ, јер мислим да ће управо у тој дицсиплини Катарина врло убрзо постићи значајан напредак. Она је изузетно моторички способна, посебно у домену брзине и експлозивности. Посебно фасцинира да иако је ситна грађом изванредно баца куглу – рекао је Стевановић.

Српски Атлетски Савез прогласио је Катарину за најуспешнију млађу пионирку 2020. године. Седам титула државне првакиње распоредила је тако што је у је дворани освојила златне медаље на 60 метара и у тробоју, а сребро на 60 метара препоне, док је она отвореном била шампионка Србије на 60 и 200 метара, штафетама 4×100 метара за млађе и старије пионирке и у тробоју.

Много ми значи и веома сам срећна и поносна на тиулу најбоље млађе пионирке Србије, која је круна целе сезоне. Бескрајно сам захвална тренеру и породини за подршку коју ми пружају – рекла је Ђурђевићева.

Тимски план Катарине и Љубише је да наставе победнични низ у дворани, која је само увертира за такмичења на отвореном где очекују праву „експлозију“ резултата, када се сви елементи слегну.

The post Катарина Ђурђевић наставља победнички низ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment