Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Црвено-бели кући певајући. Раднички убедљиво савладан у Новом Саду

Успешно су стонотенисери Црвене звезде ушли у најзначајнији део сезоне. У оквиру 1. кола плеј-офа Супер лиге Србије црвено-бели су на никада лаком гостовању у Новом Саду, остварили тријумф над домаћом екипом Радничког. Овим тријумфом наши стонотенисери остварили су први од укупно десет тријумфа колоко је неопходно да би шампионски пехар стигао на наш највећи стадион.

СТК Раднички Нови Сад : СТК Црвена звезда 0:4

Коначно је у Новом Саду у Звездиној опреми заиграло и највеће летошње појачање нашег клуба Жолт Пете. Српски репрезентативац и учесник предстојећих Олимпијских игара у Токију, већ на старту је показао и доказао сав свој квалитет и значај који ће имати за ову екипу црвено-белих стонотенисера. Пете је донео црвено-белима два поена у новосадском СПЕНС-у чиме је трасирао пут као веома важном тријумфу.

На отварању сусрета Никола Стругаревић је након велике борбе и пет осиграних сетова савладао Бојана Црепуљу, а када је већ поменути Жолт Пете са терена „почистио“ Јована Јоцкова у три сета било је јасно да је коначни тријумф на дохват руке. У директном дуелу два капитена, наш капитен Марко Јевтовић савладао је Ивора Катића резултатом 3:1, а коначан тријумф црвено-белима донео је Жолт Пете који је након максималних пет сетова донео одлучујући поен нашој екипи.

Овим тријумфом стонотенисери Црвене звезде не само да су остали у трци за шампионски пехар, већ су једном од директних ривала распршили све снове да се евентуално могу докопати победничких ловора.

Наше стонотенисере већ у понедељак 15. фебруара очекује наредни сусрет. У 2. колу плеј-офа у дворани на западној трибини стадиона „Рајко Митић“ дочекују екипу Темерина Ferocoop. Две екипе су се већ састале у првој фази суперлигашког такмичења и то на самом старту сезоне 2020/21 када су црвено-бели остварили максималан тријумф резултатом 4:0. Треба напоменути да ће предстојећи дуел бити интересантан услед чињенице да ће се међусобно супроставити дв брата. Са грбом Црвене звезде на грудима такмичиће се Жолт Пете, док ће дрес темеринске екипе понети Золтан Пете.

– Појединачни резултати:
Б. Црепуља : Н. Стругаревић 2:3 (9:11, 6:11, 11:9, 11:5, 10:12)
Ј. Јоцков : Ж. Пете 0:3 (9:11, 6:11, 5:11)
И. Катић: М. Јевтовић 1:3 (8:11, 9:11, 11:9, 8:11)
Б. Црепуља : Ж. Пете 2:3 (9:11, 7:11, 11:4, 14:12, 3:11)

– Супер лига Србије, 2. коло плеј-офа:
СТК Црвена звезда : СТК Темерин Ferocoop
Дворана: Дворана на западној трибини стадиона „Рајко Митић“
Датум: Понедељак 15. фебруар 2021. године
Време: 17 часова

Треба напомеунти да ће након сусрета са екипом Темерина Ferocoop пулени тренера Слободана Тасковића имати 12 дана да се припреме за велико искушење које следи у 3. колу плеј-офа када ће у дворани Спортског центра „Пинки“ у Земуну гостовати екипи Партизана. Биће то уједно и први велики тест ове генерације црвено-белих стонотенисера који ће показати имају ли ови момци „штофа за шампионско одело“.

Повезане вести

Leave a Comment