Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиДомаћа такмичењаКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Преко вечитог ривала до финала!!

ПАРТИЗАН  – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 78:79 (27:22, 19:18, 12:15, 20:24)

Нови трилер, нова утакмица за инфаркт. Упркос вођству Партизана током готово целог меча, наш тим је успео у веома неизвесној завршници да пребаци „тас“ на нашу страну и закаже финални меч са Мега Бемаксом, у оквиру „Триглав осигурање – Купа Радивоја Кораћа“. Најефикаснији у нашим редовима био је Џордан Лојд, али не треба заборавити ни херојску партију Дејана Давидовца, као ни фантастичну реакцију капитена Лазића на неколико секунди пред крај меча, те организацију игре Алексе Ускоковића.

Након лаке победе над Радничким из Крагујевца, црвено-бели су имали дан одмора да се припреме и одморе за меч који су многи, са правом назали „финалом пре финала“. Упркос веома лошим играма у АБА лиги, тешко је било рећи да је Партизан у овај дерби ушао под ореолом аутсајдера, не само због чињенице да је сваки дерби неизвестан и прича за себе, већ и због чињенице да је ростер црвено-белих десеткован изостанцима.

Тако смо дошли дотле да у нашем тиму вечерас нисмо имали прилике да гледамо Хола, Волдена, Рита, Колома, Симанића, Нока и Раданова. Са друге стране, Сашо Филиповски није имао никаквих кадровских проблема и могао је из свих оружја да нападне одбрану трофеја.

Прва четвртина:

27:22

Меч је почео са по пет везаних поена Лојда са једне, односно Пејџа са друге стране. На пет поена Пејџа, недуго затим још четири је додао Дангубић, а Мика два, па се могло констатовати да је Партизан боље ушао у меч. Црвено-бели нису добро градили дефанзиван скок, а и оне „ничије“ лопте одлазиле су у руке кошаркаша у црним дресовима. Након три и по минута резултат је био 11:5 (Партизан се водио као домаћин на овом мечу), па је Радоњић затражио први тајм аут на сусрету. Та пауза релативно је пријала нашим кошаркашима, који су продорима Лојда и поенима Јагодић-Куриџе успели да дестабилизују одбрану ривала, па смо мини серијом пришли на два поена заостатка 13:11 (на истеку шестог минута). Тада су поенима са слободних бацања и две тројке (Пејџа и Јарамаза) изабраници Филиповског отишли и на +7, али смо тројком Јагодића-Куриџе и поготцима О’Брајанта са пенала поново прихватили прикључак. Одбрана црвено-белих није била на нивоу у првој четвртини (превише отворених шутева противника, који су најчешће погађали), док је напад колико-толико функционисао. Таман када смо имали прилику да изједначимо на 24:24, Добрић промашује два бацања, а Јарамаз то кажњава тројком преко руке у последњим секундама за 27:22.

Друга четвртина:

19:18 (46:40)

Серију погоћених тројки и шутерско расположење, Партизан је потврдио поготком Перкинса на старту друге четвртине, на шта је Ускоковић одговорио полагањима после добрих продора. Пошто се томе надовезао и Давидовац украденом лоптом и лаким закуцавањем, Филиповски је морао да затражи тајмаут. На серију нашег тима одговорио је Раде Загорац са пет постигнутих поена (три са пенала), па је предност Партизана поново отишла на +7, после три минута игре. Резултатски биланс се ни након неколико одиграних минута није битно променио, због мноштва промашаја са обе стране, па смо средину друге деонице могли назвати и периодом празног хода. На четири везана поена Лојда, 2 минута пред крај полувремена, поново је одговорио Пејџ шутем са дистанце, па тако црвено-бели још увек нису успевали у потпуности резултатски да се врате. Серија лоших слободних бацања коју је започео Добрић крајем друге деонице, допринели су у наставку Јагодић-Куриџа, Брајант и Лојд (последња двојица су били половичног успеха), па се и у тој чињеници могао наћи један од разлога благо резултатског дефицита (-6 на минут пред крај полувремена). Лош фаул Лазића, и то трећи по реду, послао је Јарамаза на линију пенала, па се након тога новим поенима са обе стране отишло на десетоминутни одмор – 46:40.

У нашим редовима веома расположен био је Џордан Лојд (15 поена), док је вечити ривал имао два расположена играча – Јарамаза и Пејџа (12, односно 11 поена), који су имали само два промашаја укупно на полувремену. Прилично су били добри проценти шута данашњег „домаћина“ – 7/7 са пенала, 9/12 за два и 7/12 за три, чиме је у многоме кумовала и наша слабија одбрана. Када се то узме у обзир, добро је било што смо резултатски итекако били у игри. Наш тим је имао свега 41% шута из игре (13:31) и 68% са линије слободних бацања.

Трећа четвртина:

12:15 (укупно 58:55)

Прва два и по минута другог полувремена прошла су без поена на обе стране. Затишје је прекинуо Мика, поенима о таблу из рекета. Иако смо значајно побољшали дефанзиву, напад је итекако патио. Отворене тројке промашивао је Давидовац, а то је казнио Дангубић поготком баш за три. Тада је Партизан отишао на максималних +11, па је Радоњић затражио нови тајмаут. Тек након четири минута игре, Црвена звезда постиже прве поене у наставку (Ускоковић за три). Погодак нашег омладинца дао је крила саиграчима, па смо преко Давидовца и О’Брајанта поново пришли на подношљивих -5, три и по минута пре краја трећег дела меча. Морао је Филиповски да реагује тајмаутом и успео је колико-толико словеначки стручњак да заустави налет наших кошаркаша и са својим тимом одржи предност пред почетак последње деонице – 58:55. Трећа четвртина била је веома тешка за гледање, оба тима су затегла одбране до максимума, па нисмо присуствовали нимало атрактивној кошарци, о чему сведоче и свега 27 постигнута поена укупно.

Четврта четвртина:

12:24 (укупно 78:79)

Рашон Томас је отворио финални део игре поготком из веома тешке позиције, док црвено-бели свој први напад нису искористили. Партизан је наставио са веома чврстом одбраном, док су наши играчи мало посустали, што нас је опет резултатски коштало: 63:55 после непуна два минута игре. Љут је био Радоњић на тајмауту, али је ипак успео да тргне своје играче који поготцима Давидовца (2+1) и Ускоковића враћају заостатак са почетка четвртине. Након серије промашаја на старту трећег дела меча, чинило се да Дејан Давидовац не може више да промаши, па је тако спектакуларним поенима и додатним бацањем свео наш ним на свега кош заостатка, али је нажалост Пејџ по ко зна који пут одговорио тројком. Врло се распламсала борба средином последње четвртине, када смо гледали игру 3-за-3 поена (Симоновићева тројка напослетку натерала Филиповског на нови тајмаут). Серију грешака играча у црном, наш тим је искористио па је тек на четири минута пред крај меча коначно повео тројком Лојда о таблу. Играло се тада кош за кошем, али је резултатска клацкалица на два и по минута пред крај отишла на Партизанову страну, поготком Мике из веома тешке ситуације. Као одговор на тај погодак, на сцену је поново ступио Давидовац, овај пут са линије слободних бацања. На око 75 секунди пред крај, Дангубић је напустио дерби због повреде, а Јарамаз је добрим продором приморао Кузмића да направи фаул – прецизан је био оба пута, па смо у последњи минут полуфинала ушли са -1 и лоптом у рукама.

Некако, тешком муком, фантастични Џордан Лојд успео је да изнуди четврти фаул Јарамаза у последњим секундама нашег напада (укупно 45 секунди пред крај), па је предност поново била на нашој страни. Тајмаут је затражио Филиповски.

Након тога, прво Пејџ промашује отворену тројку, па Загорац чист зицер, а након НОВОГ офанзивног скока Томас је успео да изнуди два слободна бацања. Превише лоше су били брањени и рекет, и периметар, па је Партизан на 22 секунде до краја имао предност од једног поена. Уз то, веома је дискутабилно и да ли је Јарамаз направио грешку у корацима, која је свему томе претходила.
Срећом, Јарамаз је направио веома несмотрен фаул 9 секунди пред крај сусрета, приликом пробијања блока, па тиме шаље Давидовца на линију пенала. Невероватно је хладнокрван био Дејан, па је без проблема оба погодио. Фантастичном дефанзивном реакцијом Лазића, црвено-бели спречили су кошаркаше Партизана било шта да ураде за преостало време (упркос јако лоше изведеном ауту након мртве лопте).

Није могло бити теже, али ни слађе. Десеткована, па готово и „осакаћена“ бројним изостанцима, Црвена звезда је заказала дуел са екипом Меге сутра од 21 час. Фантастични Лојд предводио је наш тим до финала, али је тешко истаћи само једног играча у оваквој победи. Кад год би стала убојитост нашег тамнопутог бека, тада би конце игре преузео непогрешиви Дејан Давидовац. А све је то у многоме организовао и дириговао млади Алекса Ускоковић, који је добио запажену минутажу након изостанака Хола, Волдена и Колома. А на крају: па не може поред Лазића.

 

Играч утакмице: Џордан Лојд (Црвена звезда): 24 поена, 1 скок, 2 асистенције, 1 украдена лопта

Највише поена: Лојд 24 (Црвена звезда) / Јарамаз 18 (Партизан)

Највише скокова: Кузмић 7 (Црвена звезда) / Томас 7 (Партизан)
Највише асистенција: Давидовац и Ускоковић по 3 (Црвена звезда) / Јарамаз 9 (Партизан)

Нови сад – Хала „Спенс“. Без гледалаца.
Судије: Белошевић, Николић, Јовчић

Партизан: Пејџ 16 поена, Загорац 5, Дангубић 9, Мика 11, Величковић 3, Јарамаз 18 (9 асистенција), Мозли 4, Трифуновић, Томас 9, Перкинс 3. Тренер: Сашо Филиповски

Црвена звезда: Ускоковић 9 поена, О’Брајант 10, Лојд 24, Давидовац 19, Лазић , Добрић 1, Симоновић 5, Јагодић Куриџа 5, Кузмић 6 (7 скокова). Тренер: Дејан Радоњић

(Фото: MN Press)

Повезане вести

8 comments

ĐOLE BARI 91 феб 15, 2021 at 08:51

ZAŠTO MI NE OBJAVITE ODGOVORE OVOJ DVOJICI PEŠKIRČIĆA,POZADINACA,ZVEKANU I PRAVOM HADŽIJI ? DOZVOLILI STE DA ME OVDE VREĐAJU NA OSNOVU SVOJIH LAŽI I KONSTRUKCIJA ZATO ŠTO SAM REKAO ISTINU O DPSOVSKOM POLTRONU,ULIZICI I SLUGI SRAMNOG USTAŠKOG ,ANTISRPSKOG,FAŠISTIČKOG REŽIMA SMRADONJIĆU ?! AKO OBJAVLJUJETE NJIHOVE BOLESNE LAŽI I UVREDLJIVE KOMENTARE RED BI BIO I DA OBJAVITE MOJ ODGOVOR TOM ŠLJAMU.

Reply
Vladimir феб 15, 2021 at 09:02

У будуће ви коментари у којима се буде било ко вређао, биће избрисани.

Reply
Лука феб 14, 2021 at 11:51

БРАВО ЗВЕЗДО! Честитке играчима, Дејану и свима у клубу!

Reply
MILOS RANKOVIC феб 13, 2021 at 23:46

NAJVISE MI JE DRAGO STO RADONJA POPUSTIO I VRATIO BRAJANTA,UBACIO USKOKOVICA SVAKA MU CAST,SPUSTIO DAVIDOVCA DOLE NA SKOCKA ZAGORCA,A ONA PRODANA DUSA OD KLEMPAVOG DANGUBICA DAJE TROJKU PA SE BIJE U PRSA,E SAD SE TUCI U GLAVU,MI SMO ZA GROBLJE DRUGA PLANETA,KAD BUDEMO SAD SVI U EKIPI BEZ 30 RAZLIKE NISTA,PUNO SU PRICALI I DAVALI KOMENTARE KAO DA JE ZVEZDA KOMPLETNA E SAD IGRAJTE SAMI SA SOBOM,VI STE BRUKA SRPSKE KOSARKE,OSTOJA MENJAJ NESTO,VIDI LEBRONA AKO MOZE ALI DZABE,SUTRA SAMO MIRNO NISTA JOS NISMO OSVOJILI,SAMO SMO ZGAZILI BUVE

Reply
Josif феб 13, 2021 at 23:46

Честитке на победи, нека је, када је против партизана. Давидовац утакмица живота, Лојд је за ово доведен а Кузмиќ и Брајант укупно 16 поена 12 скока што за центарски тандем није лоше.И поред доприноса победи, сматрам да је Кузма за ФМП а Џони класичан баскеташ. Одлична партија Ускоковиќа, незнам дали Радоњиќ мрзи Раданова и Симаниќа, али када немаш ротацију да преседе 40 мин, је чист идиотизам. Ништа спектакуларно, идаље немамо два нацртана напада, делујемо као раштимани оркестар, али се победи против партизана у зубе негледа. Позз

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 13, 2021 at 23:42

IDEMOOOOO..KARAJ FRANJEVCE

Reply
MILOS RANKOVIC феб 13, 2021 at 23:40

TAKO JE BRE,GDE SU ONI GROBARI STO KAZU IDEM PO TROFEJ,IDES AL U PENZIJU,PLACLJIVKO OD KAPITENA GROBARA,EJ BEZ 5 IGRACA PA JA BI PRESTAO DA IGRAM KOSARKU,USKOKOVIC SVAKA CAST,DAVIDOVAC SVE TI SE PRASTA,RADONJA JE UBICA GROBARA

Reply
Zveki феб 15, 2021 at 04:17

Zvezda i Radonja su nakon 5 godina vratili Kup u nase vitrine. Kad cete se ti i onaj tvoj „brat“ fašista i bedni primitivac, i sramota za ljudski rod, Đole Bari, izvinite velikom treneru i velikom i pristojnom gospodinu Dejanu Radonjiću!!! Onaj jadnik i bednik Đole nema obraz i ne zna šta je sramota, ali ti Rankoviću, zar te bar malo nije sramota šta si sve pričao za Radonju??

Reply

Leave a Comment