Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Вршчанке пале на „Маракани“

Након готово годину дана стонотенисерке Црвене звезде одиграле су првенствени меч у дворани на западној трибини стадиона „Рајко Митић“. У оквиру 1. кола друге фазе суперлигашког такмичења за сезону 2020/21 црвено-беле су дочекале екипу Вршца у мечу који је у много чему могао да одреди борбу за опстанак у елитном рангу српског женског стоног тениса.

СТК Црвена звезда : СТК Вршац 4:0

Пре извесног времена у анализи прве фазе такмичења истакли смо да је капитенка наше екипе Неда Кандић пружила неколико слабијих партија које су проузроковане вишемесечном паузом, али је такође било уочљиво да се њен ниво игре подиже како одмиче шампионат. Управо сада, када је то вероватно било и најважније, капитенка црвено-белих је пружила и најбоље овосезонске партије и у дуелу против Вршца донела нашој екипи два поена.

У првој партији дана Неда Кандић је показаа и своју максималну психичку припремљеност. Након прва два сета губила је у дуелу са Анђелијом Ратић резултатом 0:2, али како и сама каже у том моменту је сама себи рекла да мора и може, уследио је низ од три узастопна освојена сета и црвено-беле су стигле до првог, веома важног поена.

Како је дуел са Вршчанкама отворен, Неда Кандић га је и затворила. У дуелу са Татианом Туркоање гостујућа стонотенисерка је повела 1:0 у сетовима, али поново капитенка црвено-белих подиже ниво игре и фуриозно осваја три сета у низу за коначну победу наших девојака.

Између два дуела наше капитенке на терен су излазиле Душица Тодоровић и Марија Стајић. У дуелу против Татиане Туркоње Душица Тодоровић је одиграла свој дебитантски наступ за Црвену звезду и у драматичном сусрету славила резултатом 3:2 у сетовима. Ове сезоне фантастична Марија Стајић славила је резултатом 3:1 против Уне Радак што је било довољно за коначан максималан тријумф којим је начињен велики корак ка очувању суперлигашког статуса.

– Појединачни резултати:
Н. Кандић : А. Ратић 3:2 (5:11, 12:14, 11:6, 12:10, 11:5)
Д. Тодоровић : Т. Туркоање 3:2 (11:5, 9:11, 11:6, 9:11, 11:6)
М. Стајић : У. Радак 3:1 (11:13, 11:5, 11:2, 11:5)
Н. Кандић : Т. Туркоање 3:1 (7:11, 11:5, 15:13, 11:2)

У наредној рунди плеј-аута Супер лиге Србије стонотенисерке Црвене звезде наредног викенда дочекују екипу Сенте.

Повезане вести

Leave a Comment