Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Мирко Иванић решио дерби на залеђеном „Чаиру“

На изузетно тешком, залеђеном терену на нишком „Чаиру“ одигран је дерби сусрет 21. кола Супер лиге Србије у којем су снаге одмерили фудбалери домаћег Радничког и Црвене звезде. У предвечерје великог дуела у нокаут фази УЕФА Лиге Европе, црвено-бели су и поред изузетно ниске температуре, која је била шест степени испод нуле, заслужено стигли до, може се рећи, рутинског тријумфа.

Раднички Ниш : Црвена звезда 0:1 (0:1)
(М. Иванић 26`)

Од првог звиждука судије Новака Симовића пулени тренера Дејана Станковића офанзивно су кренули ка голу вечерас одличног Боривоја Ристића. Прву прилику пред голом Нишлија бележимо већ у 5. минуту. Украо је лопту Милан Гајић, упутио употребљив центаршут, али је након ударца Павкова лота завршила у корнеру. Пет минута касније Гелор Канга је одлично главом упослио Бена, али је његов ударац голман Ристић успео да заустави. Исти играч опробао је ударац и у 16. минуту, али је овога пута лопта отишла преко гола.

У 25. минуту Милан Гајић је опробао ударац са неких 18 метара, али је Ристић правовремено интервенисао и лопта је отишла у корнер. Корнер је извео Гелор Канга, највиши у срцу шеснаестерца био је Павков који је само успео да лопту проследи на другу стативу где је Мирку Иванићу остало само да се „поклони“ и спроведе је у мрежу – 0:1.

И након резултатске предности црвено-бели су наставили са офанзивном игром. Прилику да угрозе гол Радничког имали су Гаврић и Павков, али до промене резултата није дошло.

Први озбиљнији напад домаћина бележимо у 34. минуту када је некадашњи фудбалер нашег клуба, али и вечитог ривала Петар Ђуричковић након слободног ударца са 18 метара искоса са десне стране лопту упутио поред гола Милана Борјана.

Друго полувреме почело је новом приликом Мирка Иванића, али промене резултата није било. Од тог момента домаћа екипа преузима теренску иницијативу и велику прилику за изједначење имали су већ у 56. минуту. Покушао је Никола Аксентијавић да центрира, лопта му је прешла преко ноге и у високом луку кренула ка нашем голу. Борјан ниј могао да интервенише, али је на срећу лопта погодила пречку.

Пет минута касније покушао је и Младен Ковачевић, али је Милан Борјан био на месту. Од тог момента успостављена је равнотежа на терену, али су домаћини поново били ближи поготку. Након гужве у шеснаестерцу нашег клуба велику прилику у 84. минуту имао је Филип Марковић, али је његов ударац са свега осам, девет метара у последем тренутку изблокирао Милош Дегенек.

Било је то уједно и све што смо видели у дерби сусрету ове рунде суперлигашког такмичења. Црвена звезда је у два уводна пролећна кола остварила два триумфа на ни мало лаким гостовањима у Новом Пазару и Нишу, па самим тим сви у клубу морају бити задовољни. Бодовна разлика у односу на најближег пратиоца је сачувана и сада се сви окрећу великом изазову који следи у четвртак 18. фебруара када на стадион „Рајко Митић“ стиже лидер италијанске „Серије А“ екипа Милана у првом мечу 1/16 финала УЕФА Лиге Европе.

Кад је реч о националном шампионату, пулени тренера Дејана Станковића наредни сусрет одиграће на нашем највећем стадиону против шабачке Мачве.

Треба забележити да је у 63. минуту меча по трећи пут у црвено-белом дресу дебитовао Славољуб Срнић који је у игру ушао уместо Гелора Канге, а у 84. минуту сусрета први наступ у дресу Црвене звезде забележио је и Филипо Фалко који је заменио Милана Павкова.

Стадион: „Чаир“, Ниш
Главни судија: Новак Симовић
Помоћне судије: Никола Ђоровић, Милош Симовић
Црвена звезда: М. Борјан, Р. Панков, М. Дегенек, С. Ераковић (од 60` М. Гобељић), С. Саного, Г. Канга (од 63` С. Срнић), М. Иванић, Е. Ф. Бен (од 84` М. Родић), Ж. Гаврић (од 46` А. Вукановић), М. Панков (од 84` Ф. Фалко). Тренер: Дејан Станковић

Повезане вести

5 comments

krvavi zvezdas-DE феб 13, 2021 at 19:45

FALKO SA 3 DODIRA LOPTOM POKAZAO ZA 8MIN VISE NEGO 20 TARABA ZA CELO PRVENSTVO

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 13, 2021 at 19:44

STA JE SA BAKA(KOKO) PRASETOM..IZGLEDA VAN LA PREVARA NOVI..ILI TAKTIKA DA RAZBIJE MILAN

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 13, 2021 at 19:43

RADNIČKI U DRUGOM POLUVREMENU IGRAO KAO BAYERN I ODRŽAO NAM LEKCIJU KAKO SE IGRA..KAKO JE NJIMA TEREN BIO TAKO I NAMA..SAMO SA SRNIĆEM,GOBELJICEM,VUKANOVICEM,SANOGO,GAVRIĆ ITD JE IGRA PENZIONERA..I SVAKU TEKMU DOBIJAMO NA SILU..

Reply
MILOS RANKOVIC феб 13, 2021 at 19:07

UZAS OD VREMENA I TERENA ZA UTAKMICU,FSS STA VI PLANIRATE DA SE FUDBAL U SRBIJI IGRA U FEBRUARU,MI NEMOZEMO NI U MARTU,A DA VI IZ FSS PLANIRATE PRIPREME ZA EVROPSKO PRVESTVO NA KOJE SE NISMO PLASIRALI,ARENA SPORT VI STE BRE TEK BRUKA,VAS KOMENTATOR HOCE IZJAVU NA MUNUS DESET,LJUDI SE ZALEDILI,STAVILI STE VREME KAD VAMA ODGOVARA,ZNA SE OTPRILIKE KAKVO CE VREME BITI,DA SE IGRALO RANIJE NE BI BILO OVAKO I POVREDA ERAKOVICA,GLEDAO SAM UTAKMICE U 13 30 NIJEDAN TEREN NIJE BIO OVAKAV CAK I U SAPCU JE BIO BOLJI,ARENA ODREDJUJE VREME UTAKMICA KAD POCINJU STO DAJU NEKU CRKAVICU I PUSTATE REKLAMA NA PET MINUTA,STA MI PLACAMO DABI GLEDALI ZVEZDU,SAMO OVA KORONA DA PRODJE,IGRACI SVAKA CAST,DA JE BILO NORMALNO BILO BI BAR TRI RAZLIKE,IDEMO MOMCI MALO SE OPORAVITE PA U CETVRTAK DA GINEMO

Reply
Delije Sever Ns феб 13, 2021 at 18:29

Po užasnom teškom terenu i vremenu igrači su odigrali odlično,taktički dobro,borbeno i da smo malo više sreće imali mogli smo u prvom pol sve rešiti ali i ovako je dobro.Svaka čast na borbenosti i još jednoj pobedi,sve pohvale.Sad polako pripreme da sjebemo i Milan.Dal je moguće da mi kao država se nedozovemo pameti i ne promenimo sistem takmičenja,danas da je mogla publika na teren nebi bilo više od 1500do 2000gledalaca a da se utakmica igrala u junu,julu bilo bi 15 hiljada navijača.Dajte bre sistem od marta do novembra i pauza,kad su tereni odlični i kad je vreme svecko za fudbal.Prenose ukinite i posle tekme ih prenosite u odloženom snimku i eto gledalaca na tribinama i to po ekstra vremenu.Koje sad lud na -7 da dođe sa decom na stadion.Neverovatno da igramo u Novembru,Decembru,Februaru a da već u Maju,Junu mi pravimo pauzu.Neko će reći kako u Nemačkoj,Italiji,Španiji…pa zar se mogu porediti stadioni tih zemalja sa našim u Palanci,Banjici,Ivanjici,Voždovcu…tamo je sve gospocko tereni sa grejačima,pokriveni,stolice sa grejačima klupe koje se greju a kod nas igraju po livadama,zaleđenim terenima.

Reply

Leave a Comment