Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Црвено-бели путују у Нови Сад са великим проблемима

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у среду након поподневног тренинга у Нови Сад на завршницу Купа Радивоја Кораћа.

Први меч на завршном турниру црвено-бели играју у четвртак од 21 сат против крагујевачког Радничког, али због свих дешавања која претходе овом турниру и великом броју заражених играча и готово целог стручног штаба вирусом Ковид-19, Црвена звезда мтс се нашла у врло незавидној ситуацији у којој је здравље свих у црвено-белом табору на првом месту.

Од уторка, дан после утакмице АБА лиге са Мегом, па до поласка у Нови Сад, свакодневним тестирањима утврђено је присуство вируса код Волдена, Ннока, Хола, Колома и Дуопа Рита, па екипа Црвене звезде има тренутно 5 заражених играча и 5 чланова стручног штаба.

Тренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић:

У ситуацији када нам је здравље на првом месту, идемо у Нови Сад са недоумицом у ком саставу ћемо наступити на завршници Купа Радивоја Кораћа. У околностима које се мењају практично из дана у дан, оно што нас радује је да ћемо без обзира на број играча, учествовати на завршници купа и бити део завршног турнира. Све остало је у овом тренутку у другом плану – рекао је тренер црвено-белих и додао:

Желимо да се стабилизујемо у наредном периоду са здрављем играча и чланова стручног штаба, без обзиран на велики број утакмица, како би стоички изнели велики број обавеза које нам предстоје. Корона нас је нажалост декласирала, немамо велики број играча и чланова стручног штаба због вируса и потпуно је јасно зашто је наше основно размишљање, да је здравље најважније и на првом месту. Ситуација није нимало пријатна – рекао је тренер црвено-белих.

Капитен Бранко Лазић има огромно искуство наступа у завршним мечевима националног купа, али према сопственим речима – у оваквој ситуацији никада није био:

Ситуација у којој немате толико саиграча и готово цео стручни штаб не може да се подведе под нормалну, али морамо да је прихватимо као сурову реалност у времену пандемије. Неће нам бити лако, ротација нам је изузетно скраћена, неке позиције су посебно погођене, али идемо у Нови Сад да се боримо и дамо све што имамо. За колико ће то бити довољно, у околностима у којима се у оваквом систему играју 3 утакмице у 4 дана – видећемо. Искрено, имамо жељу да сви момци што пре оздраве, кошарка нам је у другом плану, али борићемо се!

Једанаест играча Црвене звезде којима су прикључени и талентовани јуниори Шарановић и Вујичић, путују у Нови Сад у среду увече, након поподневног тренинга.

Све утакмице завршнице купа играће се у две хале СЦ “Спенс” без присуства публике и новинара због пандемије вируса Ковид-19.

The post Црвено-бели путују у Нови Сад са великим проблемима appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

MILOS RANKOVIC феб 11, 2021 at 12:31

I SA OVAKVIM SASTAVOM MOZE DO TROFEJA,SAMO SE BORITE UGLAVNOM SRPSKI IGRACI KOJI ZNAJU STA JE ZVEZDIN DRES,KAD BI OSVOJILI KUP KRENULA BI SEZONA NA BOLJE,SAMO NAPRED,VIDIM DA NEKI VEC PRICAJU KAKU IDU PO TROFEJ,IMA JEDAN PROBLEM I OVAKVA ZVEZDA SE NEPREDAJE,TI STO SU VEC OSVOJILI TROFEJ TREBA PRVO DA POBEDITE OPASNI BORAC KOJI VAS JE VEC DVAPUT RAZBIO,TAKO OTOM POTOM O UTAKMICI U SUBOTU,IDEMO CIGANI

Reply

Leave a Comment