Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Завршена прва фаза АРКУС лиге

Прва фаза АРКУС лиге је окончана претходног викенда. Рукометаши Црвене звезде по новом систему такмичења важећем само у актуелној сезони 2020/21 били су сврстани у групу „Б“ и у конкуренцији нишког Железничара 1949, Металопластике из Шапца, Новог Пазара, београдског Обилића, Рудара из Костолца, крагујевачког СПД Раднички д.о.о. и Шамота 65 из Аранђеловца нису успели да обезбеде пласман међу прве четири екипе, па ће се у наставку шампионата кроз плеј-аут борити за опстанак у елитном рангу српског рукомета. Мора се истаћи да пласман у групу која ће одлучивати о новом шампиону Србије, ове сезоне није ни био приоритет Црвене звезде, али су постојале наде да се и такав успех може остварити посебно након победа над неким екипама које су важиле за апсолутне фаворите.

Пулени тренера Жикице Милосављевића на 14 одиграних мечева остварили су шест тријумфа, један реми и седам пораза. Са 13 освојених бодова заузели су шесту позицију, а о изједначености групе говори податак да је трећепласирани костолачки Рудар имао само три бода више у односу на нашу екипу. Црвено-бели су на домаћем терену савладали Железничар 1949 (30:26), Нови Пазар (33:32), Рудар (35:31), Шамот 65 (31:30) и Обилић (33:25). На гостујућим паркетима били су знатно неуспешнији па су се са бодовима вратили једино из Крагујевца где су по мало и изненађујуће савладали домаћи СПД Раднички резултатом 29:28, а у Аранђеловцу су ремизирали са екипом Шамота 65 резултатом 27:27. Сходно оствареним резултатима у наставак такмичења преносе бодове које су освојили у дуелима са екипама које ће се такође наћи у плеј-ауту, па ће у борбу за опстанак кренути са седам бодова чиме ће се на старту доигравања наћи на другој позицији иза суботичког Спартака који у плеј-аут улази са бодом више.

Пред рукометашима Црвене звезде сада је осам кључних мечева, а погледом на распоред може се рећи да црвено-бели у прва три мече плеј-аута имају повољан распоред и са евентуалним победама већ тада би могли да разреше сва питања везана за опстанак у елити што би свакако донело мирноћу у клубу и екипа би много растерећена одиграла преостале сусрете. Последњег викенда месеца фебруара наши рукометаши дочекују Кикинду Grindex, а након гостовања у Црвенки следи меч код куће са зрењанинским Пролетером и управо наведена три сусрета требала би да значе и остварење овосезонских циљева.

– Распоред плеј-аута АРКУС лиге:
7. коло: Црвена звезда – Кикинда Grindex (27./28. фебруар)
8. коло: Црвенка – Црвена звезда (6./7. март)
9. коло: Црвена звезда – Пролетер (20./21. март)
10. коло: Спартак – Црвена звезда (27./28. март)
11. коло: Кикинда Grindex – Црвена звезда (17./18. април)
12. коло: Црвена звезда – Црвенка (24./25. април)
13. коло: Пролетер – Црвена звезда (8./9. мај)
14. коло: Црвена звезда – Спартак (15./16. мај)

– Табела плеј-аута АРКУС лиге:
1. Спартак (Суботица) 8
2. Црвена звезда (Београд) 7
3. Нови Пазар (Нови Пазар) 6
4. Кикинда Grindex (Кикинда) 6
5. Пролетер (Зрењанин) 6
6. Обилић (Београд) 6
7. Шамот 65 (Аранђеловац) 5
8. Црвенка (Црвенка) 4

Виктор Матичић најбољи стрелац РК Црвена звезда
Када је реч о индивидуалном учинку дрес Рукометног клуба Црвена звезда у првој фази такмичења носила су 22 играча. Далибор Брети, Милош Благојевић, Немања Јовић, Никола Богојевић и Ђорђе Мајес наступили су на свих 14 мечева, док су меч мање одиграли голман Андреј Чоловић, Иван Рајичевић и Мирко Ђуровић. Када је реч о стрелцима највише пута противничку мрежу тресао је Виктор Матичић са 80 погодака, Иван Хорват је био стрелац 60 голова, док је Мирко Ђуровић био прецизан 54 пута, а Никола Богојевић је 46 пута матирао противничке голмане. Највише двоминутних казни у претходних 14 мечева забележили су Мирко Ђуровић и Ђорђе Мајес који су чак 13 пута били искључени, а трећи на листи најнедисциплинованијих је Немања Јовић са шест искључења.

Повезане вести

Leave a Comment