Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноИсторијаИсторијаНајновијеФудбалФудбал

Сећање на велику трагедију „Безбијевих беба“

На данашњи дан, 6. фебруара 1958. године на минхенском аеродрому догодила се трагедија, када се срушио авион са фудбалерима Манчестер јунајтеда, дан након утакмице са Црвеном звездом.

Одмерили су снаге фудбалери нашег клуба са Манчестер јунајтедом 5. фебруара 1958. године. Меч је завршен резултатом 3:3, али је Манчестер прошао даље, јер је у првом сусрету победио 2:1.

Међутим, дан касније, догодила се велика трагедија која је утакмицу у Београду ставила у потпуно други план. На аеродрому у Минхену у 15:04 срушио се авион са фудбалерима Манчестера који су били познати под надимком „Безбијеве бебе“, по тренеру Мету Безбију који је такође страдао. Несрећа се догодила приликом трећег покушаја полетања летелице по снежној мећави, а том приликом погинула су 23 путника, од чега осморица фудбалера (Роџера Берн, Томи Тејлор, Џефа Бент, Еди Колмен, Марк Џонс, Дејвид Пег, Били Велан, а после две недеље, од задобијених повреда и Данкан Едвардс), као и тројица чланова клуба.

На Олд Трафорду постављен је часовник заустављен на 15:04, што симболизује време када се догодила несрећа у Минхену 1958. године.

Легенде не умиру- оне живе вечно!

The post Сећање на велику трагедију „Безбијевих беба“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment