Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Јелен Супер лига – најрегуларнија лига у региону

Последњих месеци много се говори о положају српског фудбала у Европи, квалитету, регуларности. Појединци истичу свој рад, па се хвале како је српски фудбал коначно добио своју кућу. То што је репрезентација иза Естоније, а водећа два клуба не виде Европу после поласка деце у школу је мање битно. Такође, једна од битних ствари је регуларност.

Једном приликом, Томислав Караџић, председник ФСС-а рекао је следеће:

„Верујем да је наше такмичење најчистије у региону. На томе много радимо и наставићемо тај тренд и у будућности. То је један од сталних задатака савеза.“

Звезда, али и многи други клубови, свој став о томе су изрекли много пута. И некако се чини да се ставови нису слагали.

Ових дана, међутим, пажњу домаће јавности привукла је „ФИФПро црна књига источне Европе“, али и некадашњи фудбалер Борца из Чачка Драгиша Пејовић. Он је, наиме, истакао да је против Партизана играо намешттену утакмицу. Kaко преносе „Вечерње новости“, у књизи се налази следећи исказ:

Можете ли да нам кажете бар једну конкретну намештену утакмицу коју сте играли?

„Борац – Партизан 0:1, пре четири године! Тада ме је директор клуба Слоба Илић возио на задњем седишту аутомобила и претњом ме присилио да се сутрадан „не залажем“ против црно-белих. Чак су ми налагали да направим пенал ако до 70. минута буде нерешено.“

Да ли су вам нудили новац за то?

„Не, никад нисам добио новац да пустим утакмицу.“

Имате ли сведока да потврди ваше наводе?

„Саиграчи из тог времена су све знали јер су и они учествовали. Ма, директор Слоба Илић ме је пред 20 саиграча давио рукама!“

Осим ваших тврдњи, других доказа нема?

„Свестан сам ја да се то никад неће доказати.“

Зар се не плашите тужбе за клевету?

„Не, јер говорим истину и спреман сам да све ово посведочим на полиграфу. Волео бих и да друга страна седне и на исти начин да исказ.“

Иначе, ФИФПро је објавио „Црну књигу“, направљену на основу сведочења 3.357 фудбалера у Бугарској, Хрватској, Чешкој, Црној Гори, Грчкој, Мађарској, Казахстану, Пољској, Русији, Србији, Словенији и Украјини.

Према речима руководилаца ФИФПро, закони којима би се оштро сузбијало лажирање утакмица су или јако мањкави или уопште не постоје у неким источноевропским земљама, иако мафијашки кланови, нарочито из источне Азије, на прљавом бизнису намештања резултата на кладионицама обрћу преко 500 милијарди долара.

Нека питања није потребно постављати након овога.

Повезане вести

8 comments

veliki pravi Zvezdas феб 11, 2012 at 17:53

Dovoljan je to dokaz sto su neki poput npr Dmitrovica rekli o srpskoj ligi trebalo bi da se ispita to sto su rekli Poledica i Dmitrovic

Reply
Mirijevac феб 11, 2012 at 17:06

To stto je tole rekao znaci ovako,u drugim ligama svi namestaju a kod nas samo partizan!

Reply
Saša феб 11, 2012 at 15:31

За 20 година ће неки млади гробар који данас није рођен причати о “доминацији“ и 4 везане титуле.
Сад чекам ове “наше“ хејтере да оплету по Просинечком. Јел` Роби крив и за ту титулу?

Reply
kid frankie феб 11, 2012 at 14:52

Докле год је спс на власти, нама се црно пише, јер је толе њихов човек, као и већина челника ЈСД… а чак и да их отерају доћи ће неко из снс или дс па ћемо ми освајати титуле 5 година, а фудбал ће и даљи бити у курцу! Тако да све док се не деси нека велика револуција у држави, и спорт и друштво ће бити ту где јесу, а овакве изјаве неће изазвати никакве озбиљне последице.
Пс:нисам симпатизер ниједне постојеће странке

Reply
NOKIA C5-03 феб 11, 2012 at 14:40

DON TOLE KORLEONE!!! Ko je gledao film Kum znace o cemu pricam.

Reply
Petak 13-ti феб 11, 2012 at 14:17

Dokle ćemo bre moja braćo DELIJE da dozvoljavamo da nas kradu iz humske i tole lopov?DOKLE BRE?

Reply
milos феб 11, 2012 at 14:09

Neko je pre neki dan postavio onaj ponisten Milijasov gol koji je jedno djubre od coveka ponistilo za male pare, a to je ucinio vise nego namerno, i tacno je da od tada krece otvoreno sprdanje sa nama, jer smo izgubili ama sve pozicije koje smo imali u srpskom fudbalu.
Ej, pa cuvena je stv ar da nas oni stalno optuzuju da su Borac i Napredak nasi klubovi, a mi protiv njih gubimo bodove. Oni su toliko ojacali da ih apsolutno nije briga ni za sta. U najbukvalnijem smislu imaju svoje filijale medju prvoligasima. Pa, cela zemlja je znala kako ce pasti goleada protiv Smedereva i koji su sve igraci njihovi kod njih. ma, najvise me boli glava sto je to sve veoma lako proverivo, ali nikom nista. Pa secate se i Dmitrovicevih izjava i drzavni tuzilac nista, bas me zanima da li ce i ovo ostati neprimeceno. Ne sviraju nam penale nad Lazeticem i Kaduom, kaada smo bili ocajni, nismo ama nista uradili, ali penali su bili. Muka mi je vise.

Reply
Vladimir феб 11, 2012 at 13:54

Још једном ћу поновити оно што сам хиљаду пута до сада поновио и више сам и сам себи досадан. Крилатица „српско првенство је регуларније од других је смешна“.
Појмови „РЕГУЛАРНО“ и „НЕРЕГУЛАРНО“ су међусобно искчучиви. И може бити само једно или друго. Самим тим, Толетова крилатица „регуларније“ значи да је српско првенство апсолутно НЕРЕГУЛАРНО!!!

Reply

Leave a Comment