Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Омладинци верују у пролаз

Омладинци Црвене звезде ће се суочити са екипом Анжеа у оквиру првог кола Лиге шампиона за младе, а изабраници Марка Неђића верују у пролаз.

Вредно тренирају већ две недеље омладинци Црвене звезде, спремајући се за све изазове који их очекују у пролећном делу сезоне. О томе колико је ова генерација талентована, говори чињеница да је већ шест фудбалера у првом тиму Графичара, и да су то дечаци на које Неђић неће моћи да рачуна. Под тренерском палицом Радомира Коковића ће током пролећа радити: Урош Лазић, Стефан Деспотовски, Андреј Ђурић, Никола Станковић, Матеја Бачанин и Марко Лазетић. Ипак, имаће наши омладинци адуте у виду играча као што су Кнежевић, Ћурић, Петровић, Митуљикићи.

Свестан тога да ће током пролећа имати још већу одговорност је Никола Кнежевић, стрелац 11 погодака током јесењег дела сезоне.

Чека нас озбиљан изазов против Анжеа, мада су и сви остали потенцијални противници били квалитетни. Они су права француска екипа, са физички снажним и брзим играчима, али смо већ играли са екипама попут њихове на турнирима, и уверавам све навијаче да се ми никога не плашимо и да ћемо ићи на победу. На тренинзима је одлична атмосфера, сви једва чекамо утакмицу и надам се да ћемо показати наш квалитет. Надамо се најбољем – рекао је Кнежевић.

У пролаз верује и неумољиви Марко Ћурић.

Анже је добра екипа, али мислим да ћемо проћи ако одиграмо онако како знамо и умемо. Ипак, ми смо Црвена звезде и увек идемо на победу. На тренинзима се напорно ради, једни другима смо максимална подршка, здрава је конкуренција и заиста све иде у добром смеру. Чекамо меч и верујемо у победу – рекао је Ћурић.

Важно појачање за тим Марка Неђића је талентовани Давид Петровић, момак који је током јесени наступао за сениоре Графичара.

Једва чекамо утакмицу. Тренирамо и радимо напорно како би били што спремнији за меч са Анжеом. Јуче смо имали бип тест на ком смо показали фантастичне резултате. Утакмица неће бити лака, али смо Црвена звезда, играмо нападачки фудбал и од тог стила нећемо одступити. Увек идемо на победу – закључио је Петровић.

Лига шампиона за младе је и ове године подељена на два дела – на стазу освајача лига и стазу Лиге шампиона, али овог пута се у оба дела игра нокаут систем, и екипе ће моћи тек да се укрсте тек у трећем колу, тачније у осмини финала, што значи да наши бисери морају да елиминишу два противника да би стигли до тога, а игра се по једна утакмица. Први ривал је француски шампион Анже.

The post Иза југа Маракане – Омладинци верују у пролаз appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment