Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Рибници победа у Краљеву

Одбојкаши Рибнице из Краљева су у оквиру утакмице четрнаестог кола савладали Црвену звезду резултатом 3:1 (25:21, 27:25, 23:25, 33:31).

Црвена звезда је на гостујућем терену у Краљеву одиграла три сета на разлику, од којих је један решила у своју корист.

У првом сету је Звезда изашла у саставу Стефановић-Мељанац, Тадић-Андоновић и Станковић-Синђелић, са либером Јевтићем. Рибница је водила током целог сета, па су константно одржавали разлику од неколико поена. Наши играчи су направили велики број сервис грешака (чак девет), па је тешко било очекивати да овај сет преокрену у своју корист.

У наставку је Звезда наступила са истом поставом. Екипе су се смењивале у вођству, али су наши играчи први дошли до прилике да изједначе резултат у сетовима. Пропустили су две сет лопте на 22:24, а Рибница је затим искористила своју шансу и у узбудљивој завршници успела да освоји сет у трећем покушају. И овога пута је мањи број грешака одлучио победника. Статистика показује да их је Рибница имала 7, а Црвена звезда 12.

У трећем сету је Томислав Кукањац на 11:7 за Рибницу Мељанца заменио Додићем, а затим је на 14:9 на позицију организатора игре ушао Поповић уместо Стефановића. И овога пута није недостајало узбуђења у завршници. Чедомир Станковић и Вања Еремић су освојили поене за победу у овом сету.

Завршни сет је Звезда одиграла у саставу Поповић-Додић, Тадић-Еремић и Станковић-Синђелић без измене. Од 22:22 је семафор наизменично показивао предност од једног поена. То је била права игра нерава у којој су искусни краљевчани мање грешили и на крају освојили сва три бода.

Највише поена за Црвену звезду је освојио Лука Тадић (15), а за Рибницу Александар Стефановић (16).

У наредном колу Црвена звезда дочекује екипу Војводина нс семе.

РИБНИЦА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:1 (25:21, 27:25, 23:25, 33:31)

Краљево, дворана: „Нова хала спортова“. Судије: Бранислав Јованчић и Роберт Леко.

РИБНИЦА: Крстески М.. (либеро), Стефановић А. 16, Тодоровић И. 8, Вукмировић Ј., Бићанин П. 1, Убипарип Ж. 11, Гајовић В. 9, Делгиудице Н. 15, Живановић М. Нису играли: Веселиновић А., Петрашиновић В., Ратковић Л. (либеро) и Рудић Д. Тренер: Милан Симојловић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац Н. 13, Јевтић П. (либеро), Синђелић М. 9, Станковић Ч. 6, Тадић Л. 15, Еремић В. 4, Поповић М., Додић Л. 10, Андоновић А. 3, Стефановић Н. 1. Нису играли: Трифуновић Ф. (либеро), Фет С., Станковић Д. и Илић Д. Тренер: Томислав Кукањац

The post Рибници победа у Краљеву appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment