Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Саного Звездин до 2023.

Секу Саного се обавезао на двогодишњу верност Црвеној звезди, чиме је наш клуб завршио још један важан посао у овом прелазном року.

 

Он је раскинуо уговор са Ал Итихадом и обавезао се на верност Црвеној звезди наредне две године, па ће остати у црвено-белом дресу до 2023. Саного је претходно био на једногодишњој позајмици, а наш клуб је успео да сачува веома важног играча ког је Ал Итихад платио чак седам милиона евра. Веома брзо, по доласку на позајмицу, у јануару 2020. године, Саного је постао важан шраф у машинерији Црвене звезде, одмах се уклопио и стекао поверење саиграча, што се јасно огледало на терену. Везни играч из Обале Слоноваче је у претходних годину дана одиграо 22 утакмице и забележио две асистенције, што је сјајно када се узме у обзир да је његов примарни задатак да даје сигурност нашем тиму на средини терена.
Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела сматра да је екипа овим потписом додатно оснажена.
– Презадовољни смо чињеницом да смо успели да задржимо Санога. Он је доказао квалитет ове јесени, постао важан играч за Црвену звезду, што се превасходно видело у Европи, где је успевао да прави разлику. Веома нам је драго што је и он препознао да је наш клуб идеална средина за њега и што ћемо у наредне две године заједно креирати будућност – рекао је Мркела.
Саного је рођен 5. маја 1989. године, у каријери је наступао за Африка Спортс, Тун, Лозану, Јанг бојс и већ поменути Ал Итихад, а верујемо да ће стамени везиста у наредном периоду пружати још боље партије у црвено-белом дресу.

Повезане вести

Leave a Comment