Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаДруги пишуНајновије

Рађен: „Прво да вратимо титулу, а онда да нападнемо Европу“

Ватерполо клуб Црвена звезда се опасно појачао, пошто су у клуб стигли “златни делфин” Никола Рађен и искусни јапански репрезентативац Јусуке Шимицу. Састав који би требало да нападне титулу првака Србије.

Вест од јутрос је била да су Никола Рађен и Црвена звезда у преговорима, то јест да би црвено-бели требало да договре са Атињанима обештећење. Никола Рађен је ексклузивно за „MaxBet sport“ потврдио да је договор између два клуба направљен и искусни бек се вратио на место успеха.

– „Вратио сам се у Звезду. Све смо се договорили. Остало је још само да се среди папирологија, то ће да буде готово у наредна два дана. Летос сам потписао за АЕК, али је Грчка затворена због коронавируса. Није било познато када би првенство могло да почне. Тачније, не зна се да ли ће уопште и да се игра. Стигла је добра понуда Црвене звезде и нисам могао да је одбијем. Потписао сам уговор на сезону и по“ – почео је причу за „MaxBet sport“, Никола Рађен.

Човек који је са репрезентацијом Србије освојио 17 медаља на великим такмичењима је пре две године најавио одлазак у пензију. Ипак, без базена не може и како каже жели на велики начин да окачи капицу о клин.

– „Желим каријеру да завршим на велики начин. У клубу за који навијам, у Црвеној звезди. Да ли ће то да буде за сезону и по? Не знам, видећемо. Ту сам да помогнем Звезди у борби за титулу и да се вратимо у врх европског ватерпола.“

Ветрови у српском ватерполу се поако мењају. Више је новца, клубови су јачи, самим тим и лига квалитетнија.

– „Искрено, ван ватерпола је живот у Србији све бољи. Самим тим и спорт иде на боље. Ватерполо лига је поново јака, имамо четири јака клуба. Ту су Звезда, Раднички, Партизан, Шабац и ево буди се Нови Београд. Да ли Црвена звезда може да понови успех из 2013. године и поново се попне на кров Европе? Да, мислим да може. Али, мора да се иде корак по корак. Зато сам се и вратио, да прво вратимо трофеј првака државе у наше витрине, а онда полако нападнемо Европу“ – искрен је Рађен.

Тим Црвене звезде добро познаје, јер је у новембру тренирао са црвено-белима. Грчка је била затворена због коронавируса. Већину момака познаје, сада је упознао и новајлију из Јапана Јусукеа Шимицу. Изненадио их је ватерполиста из “земље излазећег сунца”.

– „Добро познајем екипу. Када је био “локдаун” у Грчкој дошао сам у Београд и тренирао са момцима. Сада се већ добро познајемо. Такође, од јуче је ту и репрезентативац Јапана Јусуке Шимицу. Све нас је изненадио, донео нам је свима поклоне. То је та јапанска култура. Мислим да се Црвена звезда добро појачала доласком Шимицуа и мене, ојачали смо ту спољну линију. Сад крећемо у нове победе“ – закључио је Никола Рађен у разговору за „MaxBet sport“.

(извор/фото: maxbetsport.rs)
https://www.maxbetsport.rs/radjen-za-maxbet-sport-vratio-sam-se-u-zvezdu-da-na-pravi-nacin-zavrsim-karijeru-japanac-nam-na-prvom-treningu-doneo-poklone-260815/?fbclid=IwAR2Ag2MypI82_XjaIAC5X8gyS0pozDL6iU_NUS9i1A6h-s357h_rrZGbGg0

Повезане вести

Leave a Comment