Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Пети тренинг у Турској – Тактика за Уфу

Снажна киша пробудила је овог јутра фудбалере Црвене звезде, најављено лоше време је стигло у Анталију, али оно није покварило планове стручног штаба.

Одрадили су црвено-бели тренинг подељени у две групе, на офанзивце и дефанзивце. У 11 сати по турском, односно два сата раније по српском времену, фудбалери Црвене звезде су из хотела кренули на стадион и после нешто више од пет минута вожње, прва група је стигла. Дефанзивци су се запутили у теретану где су напорно радили око тридесетак минута по марљиво припремљеном плану дела стручног штаба који се бави кондицијом. Вежбе су се радиле кружно, а фудбалери ишли од пунка до пункта и акценат је превасходно био на снази. Потом су изашли на терен, а у том тренутку је стигла друга група. Имали су задатак да према постављеним капицама истрчавају у различитим брзинама по деловима терена, а потом су прешли на трчање са оптерећењем.

На терену су били постављени „манекени“ обучени у маркере, што значи да се радило на тактици, што не чуди када се узме у обзир да је сутра од 15 часова припремна утакмица против руске Уфе. Много снажнија киша почела је тад, али није сметала Станковићу да пренесе све замисли фудбалерима које тренира. Уигравали су се по линијама тима, а нешто мало пред крај тактичког дела су и офанзивци изашли на терен, након што су завршили тридесетоминутни рад у теретани. Они су такође, потом, трчали са оптерећењем и постављали се према тактичкој амисли тренера. Увежбавале су се акције и прекиди, а Станковић је могао да буде презадовољан како су фудбалери данас радили.

The post Пети тренинг у Турској – Тактика за Уфу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment