Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Важан тријумф остварен у дуелу са Борцем из Старчева

У оквиру 13. кола Супер лиге Србије одбојкаши Црвене звезде дочекали су у дворани УСЦ „Вождовац“ екипу Борца из Старчева. Екипа Тренера Томислава Кукањца оправдала је улогу фаворита и стигла до веома важних бодова.

Црвена звезда : Борац Старчево 3:1 (25:20, 25:27, 25:23, 25:21)

Црвена звезда је остварила важну победу и освојила максимална три бода против искусне екипе из Старчева.

Први сет је убедљиво освојио састав Стефановић-Мељанац, Тадић-Еремић, Станковић-Синђелић са либером Јевтићем. Томислав Кукањац није имао потребе за интервенцијама јер је ова постава одиграла веома добро.

Изгледало је да ће тако изгледати и наставак овог меча, али то нису мислили и искусни играчи Борца. Почетак другог сета су обележиле сервис грешке наших играча. На 16:18 за противнички тим, Кукањац је увео Додића уместо Мељанца, а на 20:22 је Андоновић заменио Еремића. Наши момци су изједначили на 22:22, а потом и на 23:23, али је Борац ипак први стигао до сет лопте. Искористио је другу, за победу на разлику у овом сету.

У трећем сету су поново стартери били Андоновић и Додић. Играчи Звезде су поново почетним грешкама дозволили Борцу да преузме иницијативу. Водио је противник до саме завршнице. Први пут су црвено бели стигли до изједначења на 22:22. Били су сјајни у завршници у којој се нарочито истакао Тадић. Са два ас сервиса је донео Звезди победу у овом сету.

Кукањац је у последњем сету диригентску палицу препустио Поповићу који је у игри био од половине претходног сета. Нису се предавали играчи Борца до краја. Значајнију разлику су Звездини играчи остварили при резултату 23:18. На крају је Тадић поново освојио одлучујући поен за свој тим.

У утакмици 14. кола Суперлиге Црвена звезда ће гостовати екипи Рибнице у Краљеву.

Најефикаснији играч утакмице је био Лука Тадић са 21 поеном. У екипи Борца највише поена је постигао Александар Гмитровић (19).

Дворана: УСЦ „Вождовац“
Судије: Александар Петровић и Владан Тодоровић
Црвена звезда: Мељанац Н. 5, Јевтић П. (либеро), Синђелић М. 12, Станковић Ч. 8, Тадић Л. 21, Еремић В. 3, Додић Л. 9, Андоновић А. 4, Стефановић Н. 2., Поповић М. 1. Нису играли: Трифуновић Ф. (либеро), Илић Д. и Фет С. Тренер: Томислав Кукањац
Борац Старчево: Милетић Н. (либеро), Рајковић С. 8, Мадић Н. 10, Стоковић Н. 2, Стојсављевић Д. 18, Кнежевић В. 7, Гмитровић А. 19, Крстић Н. (либеро), Ђурђевић В. Нису играли: Милошевић Д., Дробњак Ј., Маринков Н. и Познић Б. Тренер: Душан Јовић

Повезане вести

Leave a Comment