Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Црвена звезда – Сласк 4:0 (2:0)

У првој утакмици у 2021. години, фудбалери Црвене звезде остварили су победу против пољског Сласка резултатом 4:0. Голове за тим Дејана Станковића постигли су Мирко Иванић и Милан Павков, као и Дијего Фалћинели који је два пута погодио мрежу ривала.

Црвена звезда – Сласк 4:0 (2:0)

Стадион: „Хотел Калиста“, Анталија, Турска.

Стрелци: Иванић у 34, Фалћинели у 44. и 58. и Павков у 73. минуту.

Црвена звезда: Борјан (од 46. Поповић), Гајић (од 59. Гобељић), Дегенек (од 59. Ераковић), Панков (од 59. Милуновић), Родић (од 59. Одада), Саного (од 59. Петровић), Иванић (од 59. Николић), Канга (од 59. Вукановић), Бен (од 59. Срнић), Бакајоко (од 20. Гаврић, од 76. Крстовић), Фалћинели (од 59. Павков).

Сласк: Шромник, Јанашик, Пуерто, Тамаш, Штиглец, Палашевски, Шобота, Прашелик, Жила, Павловски, Еспосито.

Играли су још: Шчербал, Котуњо, Целебан, Маковски, Пијасецки, Павелец, Шпаковски, Левкот, Талар.

Мирно је било на старту меча, углавном се играло на средини терена, све до 15. минута када је Фалћинели после центаршута Бена из прекида снажно шутирао главом, али у Шромника. Одмах по уласку на терен је Гаврић показао колико је опасан, одлично је прошао иза леђа одбране у 22. минуту, Родић га је дубинским пасом у простор пронашао, али је Тамаш успео да га блокира у последњем тренутку.

Црвена звезда је у потпуности преузела контролу меча како је време пролазило. Прво је Бен био непрописно заустављен од стране голмана Шромника, али по мишљењу главног арбитра није био једанаестерац, а онда је и у 33. минуту Фалћинели шутирао поред гола, иако је имао времена да се намести. До предности су црвено-бели дошли у 34. минуту када је Бен центрирао из корнера, а лопта је дошла на другу стативу, на којој је спремно чекао Иванић и рутински, ногом, послао лопту у мрежу. Пет минута касније је и веома офанзивни Родић могао да се упише у стрелце, али није успео да исконтролише дубинску лопту на неколико метара од гола.

Ипак, Црвена звезда је са два гола предности отишла на одмор захваљујући мајсторији Дијега Фалћинелија. Комбиновали су Канга и Гајић, лопта је стигла до нашег нападача, он се наместио и са нешто више од десетак метара од гола рутински погодио рашље.

Већ на старту другог полувремена је Канга показао какав преглед игре има. На маестралан начин је пасом у простор „избацио“ Гаврића пред Шромника, наш офанзивац је успео да савлада голмана, али је Јанашик у последњем тренутку стигао лопту и са гол-линије успео да је испуца. Ипак, није се дуго чекало на нови погодак. Играо се 58. минут када је Иванић упослио Родића који је послао оштар пас у петерац, акцију је све време пратио Дијего Фалћинели и поново погодио мрежу Сласка.

Потом је Станковић изменио малтене читав тим, све осим Поповића и Гаврића који су нешто раније ушли, а утисак је да је у последњих тридесет минута била испробана и нешто другачија формација и тактика у односу на првих сат времена игре. Имао је после прекида шансу Павков у 66. минуту, али је у паду шутирао из окрета право у руке Шкромника. Ипак, није одсутајао нападач из Бегеча, константно је претио голу ривала и то му се исплатило у 73. минуту. Сјајно га је Николић упослио, а Милан Павков је феноменално примио лопту, изашао пред Шромника и рутински га савладао.

Мало је фалило Крстовићу у 87. минуту да се упише у стрелце када је Срнић послао оштру лопту у петерац, а црногорски нападач покушао петом, али је лопта завршила поред гола и уз то је судија сигнализирао офсајд. Интересантно је да је чак тројица фудбалера носило капитенску траку Црвене звезде на овом мечу. Прво је то учинио Борјан, потом Родић, а на послетку и Гобељић.

The post Црвена звезда – Сласк 4:0 (2:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

4 comments

MILOS RANKOVIC јан 22, 2021 at 22:11

OVO DANAS JE BILO ODLICNO,PRVO SLASK JE DUZE OD NAS NA PRIPREMAMA,RAZBILI SMO IH OPUSTENO,ODBRANA ODLICNA,SREDINA ODLICNA,NAPAD ISTO,PREKIDI ODLICNI,STANKOVIC JE ODRADIO VRHUNSKI POSAO,PLUS TOME DODATI DA KATAI NAS NAJBOLJI IGRAC NIJE IGRAO,KANGA FENOMENALAN,FALCINELI UVEK NA PRAVOM MESTU,SANOGO I KANGA ZATVORILI SREDINU,DEGENEK ODLICAN,AKO DODJE FALKO I OPORAVI SE KATAI IMAMO SANSI PROTIV MILANA,NJIH ZANIMA SKUDETE,GLEDAO SAM IH NEKOLIKO PUTA ODBRANA IM JE SKLONA KIKSEVIMA,NEVIDIM IGRACA KOJI MOZE DA CUVA KATAIA JEDAN NA JEDAN,PREKIDI CE BITI NASA SANSA,UOPSTE SE NEPLASIM OVOG MILANA,I ZA OVU DRZAVU JEDAN PREDLOG,OCEMO PUN RAJKO MITIC,KO HOCE DA GLEDA NEK DONESE TEST DA JE NEGATIVAN I MOZE DA UDJE,KAKO U KATARU TAKO RADE,PRVI BI SE TESTIRAO

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 22, 2021 at 17:53

LEPO JE BILO ZA GLEDANJE I SVE POHVALE KAKO JE PRVA TEKMA..SANOGO JE DEFINITIVNO DAVIDOVAC U KOSARCI..TO STO ON IGRA MOZE I TOZA MIJAILOVIC,PRESPORO DO BOLA…BAKA SE POVREDIO A OCIGLEDNO JE DA JE NOVI VAN LA PREVARA..POKLONITI VUKANOVICA,GOBELJICA,SPIRIDONOVICA,BENA TO JE GODISNJA PLATA 1 MIL EVRA I ZA TE PARE DOVESTI FALKA ITALIJANA..O DADA JE ZA SANOGA JAJA TURE..TOLIKO

Reply
Dragan јан 22, 2021 at 22:54

Meni ovo bilo super danas..s obzirom na prvu utakmicu.Sada sledi Šatjoher koji je pravi rival i pravi pokazatelj. Ali moram da se složim s tobom u vezi Sanoga. To je neverovatno kako neki lupetaju gluposti o nekakvim njegovim kvalitetima. Kojim??? Čovek ne moze da potrči, kreće se ko trokrilni orman, nema ptetrcanog sprinta ni 20 metara, statira u krugu na centru, pokriva kao neki prostor, ispada u svakom duelu gde nema kontakta telo uz telo, jedino zna da udje u kičmu protivniku kada dođe do telo uz telo. Oskudnog znanja, ne ume da iznese loptu, svaku loptu vraća štoperima i golmanu!?? Svi treneri u našoj Ligi, vrše jak presing na Sanoga kada on ima loptu, jer on ne vlada loptom, loša mu je tehnika predaje lopte i to se sve vidi iz aviona. On je klasični menadzerski igrac koji je sad ima čiste papire i treba da se uvali nekom i preko njega Terza, Pjana i slični kresnu pare. Uostalom, mi smo nekakav klub koji igra Evropu, a pojačava nas igrač za koga tamo neki afrički tim stavio na transfer listu leta 2019. i neće da čuje za njega. Slično mi miriše i ovaj Baka Prase sto se povredio nakon 15 minuta, a nije ni potrčao, niti 2 lopte primio!? Još jedan igrač koga “ moramo da čekamo“, je li…a onda će „da kida“… Već viđeno.

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 22, 2021 at 23:51

sve se slazem 101% sto si rekao i svaka ekipa koja ima brze igrace presingom na njega jel on je on brz kao kad puz golać ulazi u kucicu ima da sevaju kontre i golove ima da primamo lagano..jel svi su provalili da je prespor i nasa najslabija karika u timu

Reply

Leave a Comment