Moja Crvena Zvezda
АрхиваБлоговиДраганФудбал

„Prokleta Zvezda“ na sajtu Žurnala

Logo Žurnala

Posetioci sajta dnevnog sportskog lista „Žurnal“, bili su juče u najmanju ruku neprijatno iznenađeni, kada su videli da je autor, ili vebmaster sajta, za naziv slike uz tekst o novom sastavu Crvene zvezde stavio „PROKLETA-ZVEZDA“.

Ovakav propust administratora izazvao je žestoke reakcije Zvezdaša, ne samo na pomenutom sajtu, nego na mnogim forumima na kojima se naši navijači okupljaju.

Posle brojnih komentara i poslatih e-mailova protesta (i sa naše strane), naziv slike je promenjen u ZVEZDA1. Tada je stigao i odgovor administratora među komentarima, da se čovek jednostavno, dva sata „mučio“ sa slikom i da je zato i stavio takav naziv. „Profesionalno“, nema šta.

Postavljamo mi zato pitanje, ako čovek ne voli svoj posao, zašto ga radi? Ako je nekome problem da obavlja svoj posao (koliko god on trajao) kvalitetno i profesionalno, neka ga zameni nekim drugim, a ne da dovodi sebe i svoju novinsku agenciju u situaciju da uvredi milione navijača Crvene zvezde. Istim, dotični je, hteo ne hteo, doveo do toga da ionako poljuljan status „Žurnala“ među navijačima našeg kluba, bude još niži, i time ujedno i odmogao svom listu u održavanju ili povećanju tiraža.

Okrenuću se ovom prilikom na još jednu stvar na pomenutom sajtu. Posle postavljanja Roberta Prosinečkog za novog trenera Crvene zvezde, osvanulo je bezbroj komentara u kojima se direktno vređao Robi, njegova porodica i njegova nacionalnost, od strane.. pa, vrlo dobro znate čijih navijača.

Posle bezbroj komentara navijača Crvene zvezde, koji su tražili objašnjenje za odobravanje toliko komentara punih mržnje, stigao je odgovor administratora – odobrava se zbog slobode govora. Dakle, govor mržnje je potpuno u redu, i to se odobrava, jer se njegovim sprečavanjem krši sloboda govora?  Jedina reč koja opisuje ovakve postupke uredništva sajta „Žurnala“ jeste – sramota, i ništa drugo.

Повезане вести

2 comments

Leave a Comment