Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Један од најбољих странаца у историји Звезде окончао каријеру

Један од најквалитетнијих и највољенијих странаца у историји Црвене звезде ставио је тачку на богату каријеру у 39. години. Алехандро Сегундо Кастиљо је рекао „доста“ и улази у тренерске воде. У „пензију“ је испраћен како и доликује, аплаузима доскорашњих саиграча у члану елитне лиге Еквадора Гвајакил ситију.

Кастиљо ће бити тренер у Барселони из Гвајакила за коју је играо од 2016. до 2018. године. На испраћају из клуба у којем је завршио каријеру, сјајне речи упутио је председник Мигел Анхел Лор.

– „Опрашта се један од најомиљенијих фудбалера, за многе један од најбољих пет у историји Еквадора. Господин си у сваком смислу речи. Касти, желим ти све најбоље у ономе што долази“ – рекао је Лор.

Кастиљо је за репрезентацију Еквадора одиграо 87 утакмица и постигао два гола, учествовао је на Мондијалу у Немачкој 2006. године. У квалификацијама за Првенство света 2014. у Бразилу затресао је чак три пута мрежу (Чилеу, Венецуели и Аргентини), али није био на завршном турниру због језивог судара са Мексиканцем Монтесом у пријатељском мечу уочи шампионата у Јужној Америци.

У Звездиној историји Кастиљо је уписан као један од најбољих странаца. До доласка Ел Фарду Бена и Ричмонда Боаћија, на „Маракани“ држао је незванично позицију најквалитетнијег странца који је обукао црвено-бели дрес.

За две сезоне у Црвеној звезди, од 2006. до 2008. године, Кастиљо је одиграо 66 званичних утакмица и постигао 17 голова. Освојио је дуплу круну у такмичарској 2006/07.

(извор: zurnal.rs)

Повезане вести

1 comment

dusan јан 20, 2021 at 13:05

hvala,majstore

Reply

Leave a Comment