Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Раданов Звездина „златна кока“

О бившима све најбоље… Међутим, да је било добро не би били бивши. Тренери, рецимо. Променом шефа струке клуба с Малог Калемегдана свануло је Алекси Раданову.

Под вођством Саше Обрадовића није био на “мапи”, клупа је била Алексино најдаље достигнуће. Ваљда је служио за попуњавање броја играча потребних за тренинг. Доласком Дејана Радоњића исправљена је “брљотина”. Раданов је добио шансу и искористио је. “Преживео” је за њега јако лош период. Показао је да је имао места и код Обрадовића. Није, сасвим сигурно, научио за три месеца да игра кошарку…

Прекретница за њега и Звезду могла би да буде утакмица са Реалом. За њега – био је стартер. Показао је тим гестом Дејан Радоњић колико има поверење у њега. За Звезду – невероватно важна победа у Мадриду пре свега на пољу самопоуздања.

Узвратио је Раданов тренеру добром игром. Постигао је шест поена, потврдивши да му је улаз јако оружје. Снажан и покретљив у одбрани. Није алиби играч, преузима одговорност. И грешио је, разуме се, али је правовремено извођен да не “изгори”.

Откако је Радоњић дошао, одиграо је све утакмице Евролиге. Од неког ко није био у плановима Обрадовића, доспео је до 17:39 минута у просеку у најјачем кошаркашком клупском такмичењу. Шут за два 53,8%, а за три 75% (додуше на малом узорку, 3/4).

Ускоро ће Раданов да напуни 23 године. Преко ноћи се у његовој каријери све преокренуло. Од “прекобројног” до стартера против Реала. То му није поклоњено. То је заслужио.

После Марка Гудурића, Звезда није имала играча којег је продала за 1.000.000 евра. Ко зна, можда би Раданов могао да буде нова Звездина “златна кока”. Поред Дејана Радоњића то не делује немогуће.

(извор/фото: maxbetsport.rs)
https://www.maxbetsport.rs/dejan-ispravio-sasinu-brljotinu-radanov-zvezdina-zlatna-koka-259213/?fbclid=IwAR0e8F2uBgcy-gKOZXqyR_ids8WveFUqJFIwIkLjeJyhRNgRyakmiSAxoow

Повезане вести

Leave a Comment