Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Настављају се стонотениска такмичења

Након пуна три месеца колико је прошло од када су одиграни последњи мечеви у Супер лиги Србије, најбоље стонотенисерке и стонотенисери наше земље враћају се такмичењу. Услед добро познате здравствене ситуације и светске пандемије вируса COVID-19 овосезонска елитна стонотениска такмичења добила су потпуно нови формат, па се уместо уобичајеног система, такмичење обавља по турнирском систему. Први турнири у сезони 2020/21 одиграни су крајем месеца октобра након чега су сва такмичења суспендована.

Коначно, наредног викенда 23. и 24. јануара такмичари улазе у сале и настављају борбу за бодове. Обе екипе СТК Црвена звезда (и женска, и мушка) такмиче се у елитном рангу српског стоног тениса, а након уводна четири одиграна првенствена кола у наставак борбе за бодове улазе са различитим расположењем.

Црвено-беле даме су на старту овосезонске Супер лиге доживеле можда и очекивана четири пораза. Екипа у саставу капитен Неда Кандић, Марија Стајић, Миња Владимиров и Катарина Лаура Михајлов поражене су у дуелима са екипама Домбоша из Малог Иђоша 1:4, нишког Јосип Колумба 0:4, као и новосадским екипама НС 2011 1:4 и Новог Сада 0:4. Једина два поена у прва четири одиграна меча црвено-белим девојкама донела је Марија Стајић.

Други суперлигашки турнир у конкуренцији дама игра се у Спортском центру у Бечеју, а црвено-беле ће одмерити снаге са екипама Чоке, Сенте, ТСЦ-а из Бачке Тополе и Унирее из Уздина. У прва четири одиграна кола Чока, Сента и ТСЦ имају скор од два тријумфа и два пораза, док је Униреа на зачељу табеле без оствареног тријумфа. По речима људи из клуба, а сходно раду који је приказан у припремама за предстојеће мечеве, очекује се да ће наше девојке већ од предстојећег турнира кренути са остварењем зацртаних циљева у овосезонском такмичењу, а то је очување суперлигашког статуса.

Неда Кандић, Марија Стајић и тренер Иван Такач

– Распоред мечева СТК Црвена звезда у конкуренцији дама:
5. коло: СТК Чока – СТК Црвена звезда (23. јануар)
6. коло: СТК Сента – СТК Црвена звезда (23. јануар)
7. коло: СТК Црвена звезда – СТК ТСЦ Бачка Топола (24. јануар)
8. коло: СТК Униреа Уздин – СТК Црвена звезда (24. јануар)

– Табела Супер лиге Србије у конкуренцији дама:
1. Нови Сад (Нови Сад) 4-0 8
2. Панонија (Нови Сад) 4-0 8
3. Јосип Колумбо (Ниш) 3-1 7
4. Домбош (Мали Иђош) 3-1 7
5. ТСЦ (Бачка Топола) 2-2 6
6. Чока (Чока) 2-2 6
7. НС 2011 (Нови Сад) 2-2 6
8. Сента (Сента) 2-2 6
9. Вршац (Вршац) 1-3 5
10. Флип (Нови Сад) 1-3 5
11. Црвена звезда (Београд) 0-4 4
12. Униреа (Уздин) 0-4 4

За разлику од наших девојака, чланови мушке екипе СТК Црвена звезда на старту сезоне 2020/21 остварили су четири тријумфа. Пред екипом коју са капитенском траком предводи Марко Јевтовић редом су падали Темерин Ferocoop 4:0, Ада 4:0, суботичкки Спартак Инфостуд 4:1 и Стенес из Зрењанина 4:1. Остварени резултати свакако дају за право да се од наших стонотенисера могу очекивати остварења свих унапред зацртаних циљева, а то је борба за шампионски пехар. Предстојећи викенд свакако ће бити добар показатељ спремности и квалитета црвено-белих момака пошто их већ у суботу 23. јануара у Бечеју очекују два највећа дербија српског стоног тениса, дуели са зрењанинским Банатом и новосадским Радничким.

Тренер Слободан Тасковић и капитен Марко Јевтовић

– Распоред мечева СТК Црвена звезда у конкуренцији мушкараца:
5. коло: СТК Банат Зрењанин – СТК Црвена звезда (23. јануар)
6. коло: СТК Раднички Нови Сад – СТК Црвена звезда (23. јануар)
7. коло: СТК Црвена звезда – СТК Железничар Ниш (24. јануар)
8. коло: СТК Таурунум Земун – СТК Црвена звезда (24. јануар)

– Табела Супер лиге Србије у конкуренцији мушкараца:
1. Црвена звезда (Београд) 4-0 8
2. Банат (Зрењанин) 4-0 8
3. Партизан (Београд) 4-0 8
4. Железничар (Ниш) 4-0 8
5. Пожаревац (Пожаревац) 2-2 6
6. Раднички (Нови Сад) 1-3 5
7. Спартак Инфостуд (Суботица) 1-3 5
8. Темерин Ferocoop (Темерин) 1-3 5
9. Стенес (Зрењанин) 1-3 5
10. Ада (Ада) 1-3 5
11. Таурунум (Земун) 1-3 5
12. ТСЦ (Бачка Топола) 0-4 4

По одлуци Такмичарске комисије СТСС-а већ је одлучено да ће се трећи турнир суперлигашког каравана у обе конкуренције играти 30. и 31. јануара. Девојке ће војевати нове битке поново у Бечеју, док ће се мушкарци за бодове борити у Зрењанину.

Повезане вести

Leave a Comment