Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда сијала из све снаге у Мадриду – победа над великим Реалом

Кошаркаши Црвене звезде остварили су велику победу, пошто су савладали Реал Мадрид усред Мадрида у одложеном мечу 19. кола Евролиге: 79-77 (23-21, 22-19, 21-18, 13-19)!

Ово је седма победа Звезде у Евролиги, Реал је доживео седми пораз.

Најефикаснији у Црвеној звезди био је Волден са 18 поена, а огромну улогу у овој победи имао је Огњен Добрић који је меч завршио са 13 поена.

Црвено-бели су одиграли изванредан меч имали су +12 у последњој четвртини, водили током целе утакмице али сун а крају кроз драматичну завршницу добили важну утакмицу, која ће Црвеној звезди много значити на сваком плану у наставку сезоне!

Рвено-бели су одлично отворили меч, посебно Кузмић, а пратио га је вечерас изванредни Волден који је убацио две тројке па су црвено-бели имали +7.

Једини пад црвено-бели су имали почетком друге деонице, када је Реал стигао до +4, али након тога, све до краја и драматичне завршнице било је у “црвено-белом”!

Трећа деоница донела је одличну одбрану Црвене звезде, тандем Лапровитола и Таварес је био заустављен, Тројком Рита на старту треће четвртине Звезда је дошла до +7.

Осетнију предност Црвена звезда стиче у финишу треће четвртине поенима О Брајанта, тројком Добрића и пеналима Колома.

Црвено-бели су наставили у истом ритму, одржавали су ту предност до драматичне завршнице и последњег минута. Џејси Керол је промашио тројку, а Кори Волден са два убачена пенала на 44 секунде до краја доноси +5 Звезди.

Поново је Џејси Керол овога пута са линије слободних бацања смањио на 75-78, а шест секунди пре краја Волден је фаулирао фаулира Лапровитолу, који погађа оба бацања за 77-78.

Кино Колом је фаулиран на 5 секунди до краја и промашио је једно и погодио једно бацање за 77.79.

Након тајм-аута црвено-бели су се добро организовали у одбрани, а Керол је промашио последњи (тежак) шут и Звезда је дошла до победе.

Црвена звезда: Волден 18, Добрић 13, Рит 10, Колом 8, О’Брајант 8, Лазић 7, Раданов 6, Кузмић 4, Јагодић-Куриџа 3, Давидовац 2. Тренер: Дејан Радоњић.

Реал Мадрид: Фернандес 11, Томпкинс 10, Дек 10, Тејлор 10, Лапровитола 10, Таварес 9, Керол 7, Тајус 4, Гаруба 2, Козер 2, Абалде 2, Алосен. Тренер: Пабло Ласо.

Црвено-бели се током ноћи враћају из Мадрида и већ у уторак почињу припреме за наставак изузетно тешке недеље у којој дочекују Барселону и гостују Морнару у Бару.

Извор: сајт КК Црвена звезда

Повезане вести

6 comments

Милутин јан 19, 2021 at 12:54

БРАВО ЗВЕЗДО!!! Свака част од срца играчима и Радоњићу!

Reply
MILOS RANKOVIC јан 19, 2021 at 12:11

OD DOLASKA RADONJE VIDI SE VELIKI POMAK DOMACIH IGRACA,BORBENOST JE POCELA DA RASTE ZAHVALJUJUCI DOMACIM IGRACIMA,SINOC U DRUGOM POLUVREMENU MINIMUM TRI DOMACA IGRACA NA PARKETU,A POCETKOM CETVTE CETVRTINE CETRI DOMACA IGRACA,NARAVNO ONI CE DA GINU ZA ZVEZDU,MISLIM DA JE VREME HOLA OTERATI,JOS UPREGNUTI KOLOMA,DA TI RITU VECU SANSU,OVAJ KUZMIC OD SINOC JE PUNO BOLJE NEGO PROSLI PUT,MAKAR U ODBRANI ZAUSTAVIO JE TAVARESA KOJI JE BAJERNU DAO 26 POENA,DOVESCE RADONJA TO U RED,I NADAM SE DA DOKTOR ZA JUTARNJE PROGRAME UVIDJA GRESKU SA STRANCIMA,SLEDECI PRELAZNI ROK BOLJE DOVESTI CETRI SRBINA DOBRA I PLATITI VISE NEGO OSAM STRANACA I PLATITI ISTO,SAD NAM JE GLAVNI PROBLEM MILOGORCI,PROTIV BARSE KAKO BUDE,A POSLE OTICI U BAR I NAUCITI IH PAMETI MNOGO SU SE DIGLI SA IZJAVAMA,VIDIM DA SKORO SVI TRENERI U SRBIJI ZVEZDU I NESPOMINJU DA UZME ABA LIGU,SVI PRICAJU MILOGORCI IZ BARA I PODGORICE,POLAKO VI JOS NISTE VIDELI ZVEZDU KOMLETNU I SA RADONJOM,AKO ODIGRAMO ODBRANU KAO PROTIV REALA NA POCETKU CETVRTE CETVRTINE MORNAR MOZE SAMO DA VIDI SA KOLIKO RAZLIKE CE DA IZGUBI U NEDELJU,SAMO POLAKO,I DA CE BOG DA SE MAKAR PUBLIKA VRATI ZA ZAVRSNICU ABA LIGE,MI MNOGO NEDOSTAJEMO ZVEZDI,A I ONA NAMA

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 19, 2021 at 12:54

I DA SE DA ŠANSA SIMANIĆU..PA ON JE ZA DAVIDOVCA DZORDAN

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 19, 2021 at 11:55

naravno da se pobedi kad malo igra dijamant i privatnik..SVAKA ČAST ZA BORBENOST

Reply
Goran0008034 јан 19, 2021 at 11:12

Moram da priznam da je ovo bilo prijatno iznenadjenje. Svaka cast.

Reply
dusan јан 19, 2021 at 08:30

bravo, zvezdo!

Reply

Leave a Comment