Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Девојкама победа и три бода

Одбојкашице Црвене звезде су у утакмици дванаестог кола Суперлиге победиле екипу Клек Зрењанин резултатом 3:1 (25:18, 19:25, 25:18, 25:22).

Прва постава Црвене звезде у саставу Тара Таубнер-Мила Ђорђевић, Милица Милуновић-Невена Сајић, Сара Вучићевић-Исидора Родић и либеро Кристина Станковић је у првом сету пружила одличну партију и повела са убедљивом предношћу. Овај сет је обиловао лепим, дугим поенима са много надигравања. Мила Ђорђевић је у неколико наврата пружила прилику својим смечерима да нападају против једног блока, док се Сара Вучићевић истицала у блоку, а Кристина Станковић, млади либеро Црвене звезде, је била сигурна у пријему и одбрани.

У другом сету су, нарочито игром у пољу, доминирале упорне Клечанке. До предности од 12:16 су дошле делом и захваљујући грешкама црвено-белих у нападу и тада је Владисављев у игру увео Симићеву и Ашоњу. И даље су се наше девојке мучиле са нападом, па је на 15:21 Владисављев покушао са Тијаном Цветковић уместо Невене Сајић. Ипак, било је касно за преокрет и Клек-Зрењанин изједначује резултат.

Трећи и четврти сет припада Црвеној звезди која је заиграла у нешто измењеној постави. На месту примача је остала Цветковићева, а на корекцији Ашоња. Добро се блокирало, а и ефикасност у нападу је подигнута на виши ниво, па су Звездине играчице на крају задовољне напустиле терен са победом и нова три укњижена бода.

Највише поена за Црвену звезду освојила је Милица Милуновић 14, пратиле су је Тара Таубнер и Исидора Родић (по 12), док је најефикаснија у екипи Клек-Зрењанин била Миљана Богдановић са 14 поена.

У утакмици XIII кола Суперлиге Црвена звезда ће играти у гостима против екипе Београдa у недељу, 24.01.2021.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – КЛЕК-ЗРЕЊАНИН 3:1 (25:18, 19:25, 25:18, 25:22)

Београд, дворана: „УСЦ Вождовац“. Судије: Мирјана Галић и Александра Баланџић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер Т. 12, Цветковић Т. 10, Родић И. 12, Сајић Н. 2, Милуновић М. 14, Ђорђевић М. 1, Ашоња А. 9, Вучићевић С. 10, Станковић К. (либеро), Симић Ј. Нису играле: Вукомановић К., (либеро), Јовановић Ј. и Делић Јелена. Тренер: Александар Владисављев

КЛЕК-ЗРЕЊАНИН: Зубац М. (либеро), Миљевић М. 3, Џамић Н. 13, Богдановић М. 14, Деурић С. 7, Михајловић Е. 1, Миљевић Т. 9, Вучковић Н. 2, Павловић Ј. 9, Тошић М. 1, Новић Л. Нису играле: Праштало М., Кисић Т. (либеро) и Видачић М. Тренер: Зоран Павловић

 

The post Девојкама победа и три бода appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment